MOze li slika od mehanizam da dodas?
Printable View
Kolko vredi ovaj sat ovo su nove slike :) Prilog 32578 http://slike.milf-hosting.info/images/1345127003.jpg i ta nemoze stati :D
Jovane ako bi mogli da vidimo mehanizam.nesto mi nije jasno u vezi ove omege pa ne mogu nista reci.
Pozdrav!
Našao sam jedan sat, marke Altess automatic 25 rubis incabloc. Molio bih za pomoć ovo vrijednosti ovoga sata, a i ako neko zna da mi više kaže o ovoj marki koja je Njemačke proizvodnje i neobično je tanak za jedan automatic.
U prilogu su slike i mehanizam dotičnog sata:
Prilog 32638Prilog 32639
Pozdrav svima. Moze li mi neko reci koja je cena ovog polovnog sata? U pitanju je Buchrerer, placen oko 1000 DM. Prodao bih ga, pa bih zeleo da znam njegovu realnu cenu sada.
Prilog 32913Prilog 32914
Postovani, hteo bih da prodam sat Seiko 5 automatic, star negde oko 10 godina, a nosen je 2-3 godine, ostalo je stajao u kutiji. Sat radi, ali zuri (mehanizam nije nijednom otvaran), tako da verujem da je potrebno ciscenje. Interesuje me da li neko moze otprilike da proceni vrednost ovog sata, da bih znaoo koliko da trazim posto zelim da ga prodam ili zamenim za neki kvarcni. Pozdrav i hvala unapred!
Prilog 33133Prilog 33135Prilog 33134
Nažalost, niko ne bi dao više od 10€. U pitanju je veoma čest model koji se polovan lako može naći. Predlažem da ga očistiš i sačuvaš za sebe, jer ovaj sat može mnogo da izdrži, a cena koja se dobija za njega ne odgovara realnoj upotrebnoj vrednosti. Čišćenje košta 2-3.000 dinara (u BG), a može ga obaviti svaki časovničar.
evo ga mehanizam :D Prilog 33552
Da li iko išta zna o satu Altessa automatic za koji sam već pitao?
Pozdrav svim forumasima! Zanima me da li neko moze da proceni moj sat, ne znam koliko odprilike moze sada da vredi, u originalnom je stanju, potpuno ispravan, brazletne nikad nisu menjane! Hvala unapred :)
Umalo zaboravih, sat je Fortis Hedonist (Business verzija):D
Pozdrav svim forumasima :) , treba mi pomoc , da li neko moze da proceni moj satic, u pitanju je Bulova Accuquartz N2 18KT GOLD CASE, dobila sam ga od dede iz Amerike i nemam predstavu koliko vredi a zao mi je da ga dam samo kao zlato jer je u perfektnom stanju ;)
Hvala unapred Prilog 34678Prilog 34679Prilog 34680Prilog 34681
Pozdrav svim forumasima. Interesuje me neka okvirna procena za ovaj sat:Prilog 34776Prilog 34775Prilog 34774Prilog 34773
Pozdrav svima, nadam se da sam pogodio temu. Meni treba neka informacija o satu VANADIUM, dobio sam ga skoro na poklon, a ne znam nista o ovom satu, pa me zanima sta vi mislite o njemu i sta krasi ovaj sat. Ne zanima me zbog prodaje nego cisto da znam o kakvom satu se radi, poklonu se u zube ne gleda jos pogotovu sto mi se svidja ;) Pozdrav i hvala !
Prilog 35015Prilog 35016Prilog 35017Prilog 35018
Evo linka za sajt proizvođača: VANADIUM TIMEPIECES
Ovo je samo za prvu pomoć, ali se nadam da je dovoljno za početak.
Pored ovoga sto ti je Nesa postavio, nasao sam da se u njih ugradjuje Miyota OS20 mehanizam (satoviberic.rs) koji je sasvim korektan i ugradjuje se u satove izmedju 150 i 250e (grubo receno). Vrlo malo informacija ima na netu o njima.
Uz priličnu ogradu, rekao bih da je reč o vešto upakovanim kinezima.
Dizajnerski uzor je evidentno bio AP Royal Oak Offshore:
http://www.upscalehype.com/wp-conten...rofilejpg.jpeg
Hvala, pomogli ste mi u svakom slucaju meni je sat drag i zadovoljan sam njime. Pozzz ;)
Sto je i najvaznije! pozzCitat:
meni je sat drag i zadovoljan sam njime. Pozzz ;)
Radi se o muskom satu. Sat je dedin, tako da trenutno nije kod mene pa ne mogu da slikam unutrasnjost, on me je i zamolio da ga slikam i raspitam se o vrednosti. Kod zlatara moze da dobije vrednost u zlatu, cak je i to pristojna suma, ali deda smatra da vredi vise.
AKo bu de bas neophodno mogu ponovo slikati sat i unutrasnjost sata.
Nažalost, prodajna cena i vrednost se najčešće ne poklapaju, premda ćeš ovde imati slučaj da u cenu ulaze i zlato i sat. Pri formiranju cene moraćeš da ideš pomoću formule CENA ZLATA + CENA SATA, u zavisnosti od karakteristika.
Ako je u njemu jeftiniji kvarcni mehanizam, moći ćeš da dodaš još nešto malo na navedenu cenu, i to je to. Ovo je malo i siromašno tržište, gde ne možeš naći mnogo imućnih kolekcionara koji će na sat izdvojiti toliko, a čak i oni koji imaju novca ti svakako neće odmah dati cenu koju tražiš, već ćeš morati da se dogovaraš.
S druge strane, mnogi i beže od pozlaćenih satova, jer se pozlata lako ošteti, zbog čega sat izgleda lošije, a ako je unutra još i ne tako zanimljiv kvarcni mehanizam, onda će prodaja biti teška. Poznati su mi slučajevi da su ovakvi stovi završavali upravo kod zlatara i da su prodavani raščerečeni, tj. kao lomljeno zlato ili kako to već nazivaju.
Zbog toga mislim da je najbolje da sat ostane u porodici, da eventualno uložiš malo u kozmetiku i da ga tako sređenog čuvaš za buduće generacije.
Na ebay-u se prodaje jedan za 320$, pa ti to moze znaciti nesto okvirno...
crazydeki moras staviti bolje slike nista se ne vidi
Evo, nadam se da su malo bolje ove slike?;)
Prilog 35780Prilog 35781Prilog 35782Prilog 35783Prilog 35784
Zanima me malo vise o ovom satu, procena vrednosti, mozda ima i interesenata za njega :) Hvala svima unapred!:rolleyes:
Kao Krstin rece; Na ebay ima jedan za $320 (€245).
Ali taj je nov (brand-new, unused) i sa moonphase-om..
Nasao sam jos jednu staru (2011) aukciju sa ebay,
ali je to bio standardni Fortis Hedosist. Prodat za €45
Stvarno je tesko reci koliko vredi sat iz (od prilike)
1992-1993'e godine, pogotovo ako nije puno prodat..
Ja licno bi rekao oko €100~€120, malo vise ako se fino polira i novi kais stavi.
Prilog 35963Prilog 35964Prilog 35966Prilog 35965Mozete mi reci koji model Longines sata je ovo i koliko vredi?
E sad, znam da smo vec uveliko u off-u od teme, al me zanima, imam stari porodicni sat, jos pradedin, stari je sat bas, pa me interesuje da li neko zna nesto vise o ovom satu, kakav mu je mehanizam, i da li uopste sad vredi ovaj sat i koliko, jer bas nista ne znam o njemu, hvala :)
Prilog 36090Prilog 36092Prilog 36093Prilog 36094
Hahaha :laugh: Ali je taj od €640 kao nov. ;)
Tvoj je malo vise kao ovaj (da ti staklo nije puknuto) : Rare Golana pocket watch Swiss made for Turkish Railroad | eBay
Jel smem za ovo da trazim otprilike jednu crvenu? (Voleo bih ja vise, ali ne verujem....) :D
Prilog 36102Prilog 36103Prilog 36104Prilog 36105Prilog 36106Prilog 36107
Kais je krs od skaja, poklopac od pr 100 i ima ono ostecenje brojcanika...
Traži, ali navedi oštećenja. Probaj od 999 rsd na voćki, možda ga neko i uzme. Doduše, možeš da pokušaš da prodaš mehanizam za iste pare, a kućište cifer i kazaljke probaj da tapneš za 100-200 dinara.
Ovaj broj pise na poledjini sata 16739182
Pozz svima, interesuje me zna li neko kakav je ovo sat i koliko bi mogao da vredi. Dobio sam ga od oca pre par godina i nisam ga stavio vise od 5 puta na ruku... I sad mi doslo iz d.... u glavu, pa eto da pitam ljude koji znaju. Na netu nisam mogao da ga nadjem...Izvinjavam se ako nisam dobro postovao, sa telefona se javljam pa mi nije sve najjasnije. Hvala... :)