nosis ademarcinu (vidi se logo kod trojke) a ne znas sta nosis....malo cu dopuniti dragona, serija je royal oak offshore.
Printable View
nosis ademarcinu (vidi se logo kod trojke) a ne znas sta nosis....malo cu dopuniti dragona, serija je royal oak offshore.
Pa sad, da li je to zaista AP ili ne ostaje da se vidi :D ali da liči, liči. ;)
Hvala najlepse momci...
Nema na čemu.
Bilo bi lepo videti kvalitetne fotke pošto pričamo o modelu koji inače košta nekoliko desetina hiljada dolara. Naravno, originalan Audemars Piguet Royal Oak Off-Shore košta toliko... kopije odnosno lažnjaci vrede par centi. ;)
Pozdrav
Pozdrav svima!
Treba mi mala pomoc oko jednog RW sa 7750 masinom...
Najvise me interesuje vase misljenje o kvalitetu sata i masine!?
I da li je neko imao mozda iskustva sa ovakvim ili slicnim satom?
A i procjena realne vrijednosti je dobrodosla:)
Jos da napomenem da je sat u odlicnom stanju
Prilog 10692Prilog 10693Prilog 10694Prilog 10695
p.s. Moje izvinjenje zbog losih fotografija
Da li ovo vredi ove pare?Koliko vidim sat je mehanicki,nije automatik,a unutra je ruska masina ili se varam.Nisam nasao puno informacija na netu.Evo ga link
Nakit, satovi i dragocenosti : Dugena MTech Chronograph WR100 - ID 914726 - Kupujem Prodajem
Ukratko... Ja ne bih dao toliko za taj sat!! A masina jeste Ruska. U pitanju je Poljot 3133, mislim i da pise u oglasu...
Ima li neko komentar na moj RW???
Evo još takvih dugena: Tictras Uhren
Dugena M-TECH MECH.CHRONO 4129814 Herrenchronograph von Dugena
Inače, to jeste čuvena mašina 3133, veoma blizak rođak Valjouxovog mehanizma 7734. Ne mogu da pomognem oko cene, jer one na e-bayu i drugim sajtovima su više nego kod nas. Svaki domaći preprodavac pišti i vrišti kako su na e-bayu visoke cene, ali prećutkuje činjenicu da i odlične satove kupuje za nekoliko desetina evra ili čak nekoliko stotina dinara. Ni ja ne bih dao toliko para, mada priznajem da je satić prelep.
Poljot sa mehanizmom 3133 možeš da kupiš po mnogo povoljnijoj ceni, ali to je već stvar ličnog izbora.
^
I ja sam nasao ovaj drugi sajt,ali me buni sto su im satovi oko 200 evra,ili manje,a ovaj je jedini (ako sam dobro video) koji je skuplji.Koliko bi bilo realno dati za njega?Masina je ok,vidim da je dosta hvale na forumu.
Rece covek da bi je dao za 350.Ne cini se losa cena,ali ipak da cujem strucnija misljenja..
Meni se svidja sto je klasican mehanicki sat,a ne automatik.Mnogi ce mi zametiti na ovoj recenici,ali tako je.
Masina je odlicna, ne samo OK! Bar su moja iskustva takva... Ne bih se upustao u raspravu kolika je realna cijena,
ali mogu da ti kazem koliko bih ja dao za takav sat! 200, maksimalno 250e...
Sat sa takvom masinom mozes da nadjes mnogo jeftinije, a i za 400e moze da se kupi ozbiljniji sat! To je moje misljenje..
Ali ako ti se sat dopada, uzmi ga! Neces se pokajati sigurno...
Ima li neko komentar na RX??? :)
I bas niko nema komentar na ovaj Raymond Weil parisafal??
Interesuju me vasa misljenja o satu...
Ja nisam imao prilike da vidim Raymond Weil ali sam se igrao sa par Maurice Lacroix modela sa 7750 mehanizmom koji su po izgledu slični ovom RW. Dobar kvalitet izrade i standardno dobar 7750 koji je lepo dekorisan (ML). Ne znam koje su dimenzije ovom satu ali ML su bili manjeg prečnika i prilično debeli što nikako nije moj ukus i gotovo uvek izbegavam pozlatu ili zlato. Složiću se sa joletom da je kod RW-a primetno odsustvo dekoracije na mehanizmu kao i prilično gruba završna obrada što kvari utisak o satu ove klase.
Procene ne volim da dajem tako da ću samo reći da bi cena, po meni, za ovaj RW trebala da bude dobrano ispod 1000€.
Hvala na komentarima! I dvoumim se oko ML i ovog RW sa istim masinama:)
RW je nesto vecih dimenzija (precnik 40 mm) i mnogo bolje izgleda na ruci...
Covek kaze da je unutra prava ETA.Na netu nisam bas uspeo da nadjem neke validne informacije,osim da je unutra kineki mehanizam i da je neka unknown firma iz Nemacke,a na njihovom sajtu je cena 1000 i kusur,ako se dobro secam.
Nakit, satovi i dragocenosti : Kronsegler - ID 920863 - Kupujem Prodajem[back]=1
Djordje na sajtu sam vec 3 sata i ne mogu da se setim zasto sam usao i ne mogu...i onda vidim tvoj post i setim se da sam usao ja da postavim isti :thumbup:
^
:lol:cool:thumbup:
Taj sat ne vrredi toliko,ali ja ne mogu da verujem da je unutra CH ETA,a covek me ubedjuje.
Prilog 10747Prilog 10748Prilog 10749
Pozdrav,dobio sam ovaj sat IWC Schaffhausen na poklon od dede pre 20.godina. Trazio sam ali dan danas ne znam tacno o kojem modelu je rec. Star je po nekoj mojoj proceni nekih 50.godina ali je u extra stanju. Nije nosen nekih 15.godina. Moze li ko da mi pomogne za model i cenu. Hvala unapred
Moraćeš da postaviš mnogo bolje fotografije jer se na ovim koje si postavio ne vidi ništa osim da je kućište okruglo.
Pozdrav
DJORDJE vrlo je moguce da je eta unutra, bacio sam pogled na brzinu na njihov oficijalni sajt i samo sam njega video sa etom. Cak i kosta 1350e. E sad, ko ce ga znati, sto jedan manji proizvodjac ne bi stavljao 7750 u svoj sat ako tO rade i drugi. Pitanje kvaliteta kucista je nesto drugo, mada ko ce ga znati, 7750 klon postoji.
Prilog 10846
Zdravo svima :)
Imam Swiss Cucko od Lötscher-a
Lötscher
kupljen 1997. u Švajcarskoj, nije korišćen uopšte pa me zanima kolika mu je vrednost sada...
Unapred hvala :)
Midaga
posedujem rucni sat marke DARWIL model lady 1968,koliko kosta ovaj model ukoliko moze negde da se proda?
Da bi ti neko odgovorio na postavljeno pitanje, potrebno je da postaviš fotografije sata kako bi se videlo u kakvom je stanju...
http://www.svetsatova.com/forum/f64/procene-vrednosti-satova-samo-u-ovoj-temi-2155.html
Pozdrav
@pirej_mk - nazalost, taj darwil lady ne vredi gotovo nista, mozda bi mogao da dobijes 500-1.000 din na sajmu kolekcionara ili na nekoj od domacih internet aukcija, i to ako je sat odlicno ocuvan.
pozdrav!
Koliko vredi ovaj sat, skoro sam ga pronašao, bio je u vlasništvu mog dede, verujem da je sat star, marke Glashutte, slika: http://nemanja-isma.com/slike/HPIM0661.JPG
https://picasaweb.google.com/1081474...eat=directlink
lONGINES DZEPNI SAT /ISPRAVAN/MOZETE POGLEDATI FOTOGRAFIJE NA LINKU....I AKO MI NEKO MOZE POMOCI OKO PROCENE I PRODAJE
HVALA
interesuje me, da li neko vrsi procenu vrednosti satova? imam IWC star 40g. sat je od mog pokojnog oca.
Evo malo boljih slika,znaci procena vrednosti,sat je IWC Schaffhausen a sve ostalo fakticki ne znam.Ako neko moze da mi pomogne,bio bih mu veoma zahvalan...Interesuje me godiste,pozlacen je, i u super stanju.. Mislim da na poklopcu pise c89.Pozdrav
Prilog 10992Prilog 10993Prilog 10994
Pozadi je oznaka mehanizma,dakle IWC cal.89.
Procenu će ti dati neko upućeniji.
Poželjna bi blla slka mehanizma.
ne snalazim se na ovo bas...seiko-speed timer.61380040.na zalost skoro sam uspeo da polomim kljuc,,namestio neki ali nije to to.kod mene u mom gradu nema servis za seiko satove,,razmisljam i da ga prodam pa bi hteo ako neko zna cenu otprilike da mi napise,unapred hvala,,inace je sat fantastican imam ga oko 35 god.
Bez fotografija kako bi se videlo u kakvom je stanju sat teško...
Posedujem rucni sat Roamer Stingray chrono neispravan dobre spoljasne ocuvanosti bez kutije sam telo sata. Ima sve delove samo mu je valjda polomljena neka poluga na mehanizmu. Hteo bih da ga prodam pa me interesuje orjentaciono kolika mu je vrednost, ako ste u mogucnosti da mi kazete. Po potrebi saljem fotografije sata. Ne znam da li je poruka poslata na pravu adresu, ako nije uputite me na koju adresu da je posaljem. HvalaPrilog 11012Prilog 11013Prilog 11014
Imam dzepni sat SPIDER 17 RUBIS INCABLOC SWISS MADE, pa bi zeleo da znam njegovu pribliznu vrednost. hvala unapred :)
Pozdrav svima, uopste se ne razumem u satove pa
ako moze neka informacija o ovlascenim distributerima breitling satova , ili nekog kompetentnog pouzdanog procenjivaca satova u Beogradu..u pitanju je breitling jupiter pilot sat koji sam nasao ali se ne razumem da li je original....gledam po ebay-u i nasao sam veoma slican skoro isti
http://www.ebay.com/itm/BREITLING-JU...-/390340326044
osim sto je kais kozni a ne metalni kao ovaj teget boje ima iste brojeve kao i ovaj a i oznake su mu iste A59028 .....Ako neko zna foru kako da znam da li je original bio bih mu zahvalan...
ako treba saljem i detaljne slike
Hvala na pomoci i pozdrav
zdravo interesuje me vrednost ovog sata jer na internetu ne mogu da pronadjem nishta o ovom modelu marka je remova 17 rubina incabloc i ispravan je...Prilog 11461Prilog 11462unapred hvala!
Pozdrav Nenade i dobrodosao!;)
Javice se vec neko strucan da ti da procenu sata i da ti kaze nesto vise o njemu, malo strpljenja...;)
Medjutim, nemoj da se previse nadas oko materijalne vrednosti sata...To je stari sat kome je potrebno sredjivanje i malo ulaganje u njega...Sto se tice marke sata, ja licno nisam cuo za nju...
Izgleda da sat nije u baš najboljem stanju, tako da ne verujem da ima neku veliku vrednost. Eventualno par stotina dinara, ukoliko se uporedi sa cenama ostalih satova. Doduše, ovde bi trebalo staviti i sliku mehanizma da bi se moglo reći nešto više.
Pa jako mi je teshko da ga otvorim ali nadjoh jedan primerak na nekoj aukciji na nemachkom sajtu nekom i tamo stoji da je mehanizam eta 2452 ako vam to znachi neshto ja se stvarno ne razumem!
unapred hvala
Ovde je bitno kakav je konkretan primerak mehanizma, a ne šta se serijski stavljalo u taj sat. Iako je ETA poznat proizvođač dobrih satnih mehanizama, pri proceni sata se uvek gleda primerak koji se kupuje ili prodaje. Na primer, na sledeća dva linka se nalaze slike mercedesa:
http://cdn0.caradvice.com.au/wp-cont...class-2009.jpg
http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/114...ts_car_all.jpg
Iako je mercedes poznata firma, pretpostavljam da uočavaš razliku između prvog i drugog, pri čemu ne mislim na tip, nego na stanje. Ako je u pitanju sat sa slike, jadno se vidi da je kućište oguljeno, pre svega pozlata ili šta je već, staklo će morati da se menja ili polira, brojčanik deluje propalo, a njega je praktično nemoguće srediti, a ukoliko nije održavan, mehanizam treba očistiti. Nedavno sam video doxu u sličnom stanju, koju sam hteo da kupim za delove. Prodavac je tražio 500 dinara, ali sam odustao jer nije bio odgovarajući model.
Ako hoćeš da kupiš pristojan vintage sat, već za 1500 dinara može da se naleti na pristojan primerak. U onaj bi trebalo dosta uložiti, a ukoliko nije toliko poznata marka kod nas, može biti problema za delove.
Da kao i sve u nasoj zemlji tako i ovde. Pitas nesto,onda krenu "strucnjaci" sa recima jos ovo,jos ovo,jos ovo itd. A vecina nije drzala na ruci skuplji sat od 50e (cast izuzecima). Zanemarite moje pisanje kao da ga nikada nije bilo. Dovidjenja