-
Re: Raymond Weil tango Automatic
Seiko 5 je vrlo široka serija i obuhvata satove od 8000din do 30 000 din.Ono što se prodaje u Srbiji prodaje se i u drugim zemljama bez razlike u kvalitetu.I to-da li je sat sklopljen u Japanu ili na nekom drugom mestu - ne bi smelo da se odrazi na kvalitet.
Ipak to J na kućištu neki su spremni malo više da plate.
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Procene vrednosti satova - Samo u ovoj temi!
Interesuje me procena vrednosti ovog Zenith sata.Mislim da je iz 1923-24 godine na osnovu seriskog broja koji je 2659327.Moguće da je promenjeno kućište i da je bilo zlatno,tako mi je bar rekao jedan časovnicar a i na netu sam viđao slicne ali zlatne satove.Sat perfektno radi.Ako je neko zainteresovan ili zna ko bi mogao da ga proceni može da mi pošalje poruku.
Prilog 16443Prilog 16444Prilog 16445
-
Pa nezahvalno je pausalno davati procene sata. To da li je bio u zlatnom kucistu ili nije takodje je pitanje, mada vidim da poseduje oba srafa koji ga drze za kuciste. Obicno njih nem akada se sat prepakuje jer se ti otvori na kucistu ne poklapaju.
Evo jednog mejla na koji ces da posaljes slike i eventualni broj za kontakt. To je mioj prijatelj koji se bavi time, uglavnom dzepnim satovima
majelar@open.telekom.rs
pozdrav!
...........
Vas Seiko je jako lep i tih godina bio je pravi hit a i bio na ceni. Danas se "petice" kupuju za male pare.
Cena se do pre dve godine kretala oko 30e mada je prosle godine pala na 20e. Ja posedujem jedan perfektan u celiku, pokazuje dan datum sa rimskim brojevima i sve u originalu... platio sam ga 1800 din... stvarno smesno.
Postoje neki redji modeli koji vrede vise, kod nas prodavci na sajmovima jos uvek drze neku cenu oko 50e ali to je mnogo.
Bolje cuvajte ovaj sat kao uspomenu jer nikada necete moci da zaradite na istom... Uvek ista prica kad izadje iz prodavnice Seiko je papren a posle 10-15 godina samo lepa uspomena.
Da ste kupili IWC-a e to je druga prica....
pozdrav!
..........
Citat:
OvoOno kaže:
Pozdrav svima, nedavno sam nasledio ovaj sat, nista ne znam o njemu osim toga da je zlatan. Zanima me ako neko zna koja je njegova cena i jos bitnije ako neko ima predlog gde bih mogao da ga odnesem na popravku jer ne radi, kada se izvuce tockic sa strane kazaljke se ne pomeraju. Svaka informacija je korisna.
Hvala i srecna nova godina ;)
Prilog 15828Prilog 15829
Ukoliko je mehanizam sata "pravougaon" kao i sam oblik sat rec jeo satu koji datira pre 1940 godine i moze se reci da je vredan.
Sta to znaci... ako ga stavite na ebay uzece te neku stotku dolara a ako ga stavite na neki od nasih sajtova za prodaju uzece te par hiljadarki ali dinara....
Kompanija osnovana 1860 ( Jacques Didisheim-Goldschmidt osnivac fabrike njegov sin se seli u Le Chaux-de Fonds, Bernard sledi oca i osniva Juvenia brend) u svoje satove su ugradjivali Venus mehanizme ( poznati calibar Venus 15015.j kao i Venus 179 20j i njihov kalibar 612 17j) poznati su po neobicnom dizajnu satova... modeli "Mystere" (1940) "Trigone" (1950) "Arithmo" (1945)
Takodje poznataq po najmanjem kalibru 1914 godine sa precnikom od 9.5mm i visinom od 2.5mm
Koliko ja znam ova firm aje 1988 presla u ingerenciju Asia Commercial Ltd. Hong Kong
Da bi nesto vise znali o ovom satu moramo pogledati mehanizam sata ikoji kalibar nosi.
U svakom slucaju cuvajte uspomenu jer je ovo stara munufaktura.
Pozdrav.
-
Citat:
laneni kaže:
Vas Seiko je jako lep i tih godina bio je pravi hit a i bio na ceni. Danas se "petice" kupuju za male pare.
Cena se do pre dve godine kretala oko 30e mada je prosle godine pala na 20e. Ja posedujem jedan perfektan u celiku, pokazuje dan datum sa rimskim brojevima i sve u originalu... platio sam ga 1800 din... stvarno smesno.
Postoje neki redji modeli koji vrede vise, kod nas prodavci na sajmovima jos uvek drze neku cenu oko 50e ali to je mnogo.
Bolje cuvajte ovaj sat kao uspomenu jer nikada necete moci da zaradite na istom... Uvek ista prica kad izadje iz prodavnice Seiko je papren a posle 10-15 godina samo lepa uspomena.
Da ste kupili IWC-a e to je druga prica....
pozdrav!
Na ovo zadnje sa IWC i ne bi se bas slozio jer kad kupite IWC platite vise hiljada eura i opet na kraju ako nije neki stari kolekcionarski model dobijete znatno manje i nekoliko puta manje nego sto ste platili pogotovo ako sat prodajete ovde na balkanu sto se tice Seika ista je stvar kupite Seiko za nekoliko stotina eura i zashodno i procentualno tome i izgubite nekoliko puta ! Sto se tice onog seika na donjoj slici po meni on se nemoze prodati vise od 30 eura onome ko se razume u satove a mozda ga i neko kome se ovaj model dopada plati i 50 eura ali to je retkost jer je to ipak jedan normalan model koji kao nov ne bi trebao da kosta vise od 80 -100- 150 necu reci eura nego dolara ali i da su eura u pitanju nije to mnogo!
-
Re: chronographe suisse 18k gold
Citat:
laneni kaže:
Sada cackam temu i naleteh na ovo- prelep sat. Napravio si mi medvedju uslugu, sad se razmisljam da ga pazarim na ebay :) Inace, gledajuci po netu vidim da se uspesno prodaje za 300-400 e, kod nas nemam predstavu. Sve preko ove cene vidim da tesko ide:
VINTAGE 18K GOLD CHRONOGRAPHE SUISSE WATCH | eBay
-
Chronographe suisse... da lep sat ali realnu cenu sam saznao skoro.
Max za ovaj sat mozete da dobijete 300e a prodaju se i za 200-250e
Naime sat jeste zlatan ali sa vrlo malo "supljeg" zlata(naime usice sata su suplje i slaba tacka sata) i poklopac plocica je zlatna. Sat ima dva poklopca jedan obican metalan i masku, kao drugi polkopac.... sve u svemu citav sat ima 5gr. zlata...
Kako racunaju cenu ovog sata.... 5x1800 din(zlato) + 100-150e(masina)+x(kais)= cena sata:)
Mozda deluje smesno ali istinito je, meni je jedan prijatelj (izuzetan kolekcionar) bratski reko 300e plafon za njega. Covek je inace prodao nekoliko takvih primeraka.
Unutar istog je obicno Landeron masina. Sat je inace izuzetno tacan i radi perfektno.
p.s. imaj u vidu da je sat iz 40-ih godina i da se delovi tesko nalaze a casovnicari padaju u trans kad treba da ga rasture i sastave pa i podese sve hronometre i usaglase ih... oprez kod koga nosite.
-
pa evo da i ja pomognem,imam isti takav sat sa običnom kutijom,platio sam ga 80 evra,znači dodati cenu zlata i to je to,uglavnom mislim da je plafon 300 evra,i to će biti teško na današnje vreme...
-
Breitling - Pomoc Cena? Model? Sajt?
Pozdrav svima ,
Dobio sam Breitling sat , ali ne kao poklon sa pakovanjem i slicno nego samo SAT...
Volim satove ali nisam neki poznavalac , te gledajuci sat ne znam ni da provalim da li je mozda replika , ali po nekim pricanjima meni poznatim "poznavaocima" satova kazu da je original , rek'o ajde mozda su u pravu , ali onda me je interesovalo cena tog sata [jer sam cuo da su skupi] i koji model sata.
Ja cu postaviti slike i kod koji pise na satu i bio bih zahvalan ko zna , da mi odgovori da li je stvarno original , koja je cena , koji je modej tj. neki link da mi da.
Hvala.
KOD [nzm da li je to model ili sta vec ali to pise na poledjini [valjda se tako kaze , tamo gde ide baterija]] : etanche 30m d13022 221
SLIKE:
http://i.imgur.com/DR0X8.jpg
http://i.imgur.com/SKMAu.jpg
http://i.imgur.com/8xgIV.jpg
http://i.imgur.com/6S8Eq.jpg
http://i.imgur.com/BsCRf.jpg
-
Re: Breitling - Pomoc Cena? Model? Sajt?
pozdrav...najbolje da odneseš kod časovničara da ga otvori i pogleda mašinu,trenutno ima dobrih kopija na tržištu,tako da je najbolje pogledati mašinu.....ovako preko slika mislim da je kopija....ali treba proveriti.....
-
Može, a i ne mora kod časovničara. 99%.
Original:
http://img.photobucket.com/albums/v1...navitimer5.jpg
Evo i jedan link sa više detalja: Navitimer - Breitling Old Navitimer II - a13322, a13022, b13322, b13022, d13322, d13022
Svi registri su pogrešni, to je prvo što se uoči. Sekundara treba da bude srednji registar a ne gornji.
Da ne gnjavim, loša vest: kopija.
-
Kejnav - losa kopija, takav originalni model ne postoji, da si se samo malo potrudio surfujuci po netu lako bi to i sam zakljucio!
Lemi - sta treba proveriti? Los je do bola, verovatno mu je i kineska baterija iscurila. Ako niste sigurni u to sto pisete ili savetujete nekoga, bolje je da ne postujete! Ovo kazem iz vise razloga!
Vukas - ova kopija mi ne lici na Navi, cak mislim da nisu ni pokusali da ga iskopiraju.
Obavestenje za sve, ova tema je zamisljena kao mesto gde bi mogli da raspravljamo ili posavetujemo nekoga oko vrednosti njegovog sata. Ako niste sigurni da li je Vas sat original, onda mu nije mesto u ovoj temi. Nema smisla, a i po pravilniku Foruma je zabranjeno raspravljati o replikama, narocito o njihovim vrednostima jer svi se slazemo - ne vrede pisljivog boba (sto bi narod rekao)!
Ziveli.....!
-
[off topic]
jel bio do sada jedan jedini slucaj na forumu da je neko pitao "da li je sat original" i da je dobio odgovor "DA"? :D
-
Citat:
d1d kaže:
Kejnav - losa kopija, takav originalni model ne postoji, da si se samo malo potrudio surfujuci po netu lako bi to i sam zakljucio!
Lemi - sta treba proveriti? Los je do bola, verovatno mu je i kineska baterija iscurila. Ako niste sigurni u to sto pisete ili savetujete nekoga, bolje je da ne postujete! Ovo kazem iz vise razloga!
Vukas - ova kopija mi ne lici na Navi, cak mislim da nisu ni pokusali da ga iskopiraju.
Obavestenje za sve, ova tema je zamisljena kao mesto gde bi mogli da raspravljamo ili posavetujemo nekoga oko vrednosti njegovog sata. Ako niste sigurni da li je Vas sat original, onda mu nije mesto u ovoj temi. Nema smisla, a i po pravilniku Foruma je zabranjeno raspravljati o replikama, narocito o njihovim vrednostima jer svi se slazemo - ne vrede pisljivog boba (sto bi narod rekao)!
Ziveli.....!
Surfuvao sam po netu i nisam nasao zato sam pitao ovde.
Samo je trebalo reci nije original i OK kraj diskusije.
Hvala jos jednom ;)
Citat:
Vukas kaže:
Hvala.
Citat:
lemi kaže:
pozdrav...najbolje da odneseš kod časovničara da ga otvori i pogleda mašinu,trenutno ima dobrih kopija na tržištu,tako da je najbolje pogledati mašinu.....ovako preko slika mislim da je kopija....ali treba proveriti.....
Hvala , verovatno cu odneti.
-
Citat:
milospinkfloyd kaže:
[off topic]
jel bio do sada jedan jedini slucaj na forumu da je neko pitao "da li je sat original" i da je dobio odgovor "DA"? :D
Mislim da je bilo ali da nije bio u pitanju poklon i sl. nego je bila ponuda za kupovinu (i to za realnu cenu).
-
za d1d.......pa ja sam siguran ali nemoraš baš tako da pišeš,ako me razumeš,kopija je dovoljno...ostalo je bespotrebno...
-
OFF
Nije stvar kopije vec, ocajnog pokusaja pravljenja kopije. Da bi bio kopija mora da imitira neki postojeci model.
Veliki broj je slicnih upita kao tvoj, "da li je original"? Ako se tako nastavi, da svako postavi po neko pitanje o originalnosti svake pijacarske kopije i pokusaja kopije, ovaj forum ce se pretvoriti u nesto sto ne lici na Forum ljubitelja satova. Jer slozicemo se, kopije, replike i ostale gluposti nisu satovi.
Da se ovo neshvati pogresno, razmatramo modalitete za pitanja "originalnosti" satova ali i njihovih delova jer smo svesni da od takvih pitanja necemo moci da pobegnemo ni u budocnosti. Uskoro ce i to biti reseno.
Pozdrav
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svima,
Dobila sam neki stari dedin sat Doxa, interesuje me koji je model i za koliko bi se mogao prodati.
Hvala unapredPrilog 16920
-
Možeš li da napraviš bolju fotografiju da se vide svi detalji, kao i slike iz više uglova? Ako možeš da otvoriš i sat, bilo bi dobro da slikaš mehanizam i napišeš koje se oznake vide na satu. Koliko vidim, na donjoj strani brojčanika nešto piše, ali jedva se vidi i natpis doxa. Ovako je apsolutno nemoguće datio bilo kakav odgovor.
P.S. Klikni na sledeći link da vidiš kakave slike su otprilike potrebne: http://www.svetsatova.com/forum/f64/...html#post17394
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Uspela sam da napravim neke fotke, neku su malo mutne, nadam se da ce pomoci.Prilog 16923Prilog 16925Prilog 16933Prilog 16934Prilog 16935Prilog 16936
-
Nažalost, taj sat ćeš teško i prodati. Kvarcni satovi baš i nisu na ceni među kolekcionarima, a siromašan čovek koji želi da kupi sat da bi znao koliko je sati uzeće kinesku igračku za 500 dinara koja će mu raditi posao.
Ukratko, ne može se dobiti mnogo više od nekoliko stotina dinara. Najbolje je da sat čuvaš, jer potiče iz porodice i može biti uspomena na osobu koja ga je nosila. Iako je ovaj sat potpisala Doxa, to nije isto što i neki drugi modeli ovog proizvođača.
Umalo da zaboravim - ukoliko je pozlata prava, treba pitati i zlatara, jer se to ne može reći na osnovu slike. Naravno, ovde govorim o zlatu kao sirovini.
-
@boss18 - s obzirom na to da je rec o kvarcnom satu, vrednost je mala, ne verujem da bi mogao da dobijes vise od 20-30 eur. poz!
edit: Nesa je bio brzi a, moguce, i objektivniji, mada to nije dobra vest.
-
Samo da dopunim odgovor, jer ne bih voleo da ispadne da dajemo pogrešne informacije. Ako ga prodaješ preprodavcima, a ima ih svuda, onda dobijaš cenu koju sam ja naveo. Ako ti direktno prodaješ, cena je svakako veća, a to može podrazumevati odlazak na pijacu i zakup tezge ili beskonačno čekanje da se neko javi na oglas. Na mnogim oglasnim sajtovima ima i boljih satova koji se mesecima prodaju za 10-15 evra.
-
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: ETERNA GRAND PRIX
I ja sam isto dobio sat na poklon,isto marke Eterna.Evo poslacu vam sliku pa pogledajte.Slika je sa neta,sat je isti samo su serijski brojevi drugaciji.Interesuje me vrednost ovog sata.Trazio sam ga na dosta stranica i nisam mogao da ga nadjem da se bilo gde prodaje sto je jos vec prednost za takav sat.Ako mozete ugrubo da mi kazete vrednost bio bih vam zahvalan.
Slika:http://www.netgrafik.ch/images/eterna.jpg
Prilog 17167
-
Re: ETERNA GRAND PRIX
AcoR1F1 - postavi fotografije tvog sata, niko ti nece i ne moze tacno proceniti sat koji ne vidi. Ovo su fotografije sata koji je u perfetnom stanju, skoro NOS ali nije tvoj. Stanje sata u mnogome definise i njegovu vrednost.
Hvala na razumevanju.
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 17227
Prilog 17228Prilog 17229
Prva poruka nije bila kompletna.Sada jeste.
Maurice Lacroax
Sapphire Crystal
50m Waterresistant
Stainless Steel
AD 68179
69852
Gore sam okacio par slika i i ispisao sam sve sto pise od oznaka na satu.Interesuje me da mi neko malo vise kaze o ovom satu i ako moze da ga proceni.Puno hvala u napred.POZZZZZ
-
8 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svima na forumu, Interesuje me stručna procena sata marke : Maurice Lacroix/Switzerland
detalji o samom satu i koje sve funkcije ima, ukratko sve sto je moguće saznati... hvala
Maurice Lacroix Miros Round Sport Quartz Chrono MI1098-SS042-330 Mens watch
Ovo si moje slike sata:
Prilog 17493Prilog 17494Prilog 17495Prilog 17496Prilog 17497Prilog 17498Prilog 17499Prilog 17500
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Procena vrednosti omega sata
Pozdrav narode!
Imam sat OMEGA SEAMASTER AUTOMATIC koji sam dobio od dede pre ko zna koliko vremena kao klinac da ga nosim kad porastem i od tada skuplja prasinu... Ne razumem se bas puno u satove ali znam da ovaj vredi a koliko to ne znam. Ali siguran sam da sam na pravom mestu i da cete mi vi sigurno reci tacnu informaciju ili me uputiti na pravo mesto za to!
Kao sto rekoh kod mene stoji u nekoj kutiji a sigurno bi nekome puno znacilo da ga ima pa da uradimo dobru stvar: ja bih da ga prodam za fer cenu pa da budemo svi zadovoljni!
Detalje o satu ne znam pa cu zato priloziti slike. Hvala unapred svima!
-
Re: Procena vrednosti omega sata
Da li je sat ispravan? Radi, prebacuje datum, ne kasni puno na dnevnom nivou?
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Zanima me vrednost ovog sata, u najkracem mogucem roku :) novac mi je hitno potreban..
Takodje zainteresovani mogu da mi se jave.. Prilog 17709Prilog 17710Prilog 17711
-
Re: Procena vrednosti omega sata
Isto pitanje i za tebe..... :yes4:
Citat:
d1d kaže:
Da li je sat ispravan? Radi, prebacuje datum, ne kasni puno na dnevnom nivou?
-
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svim clanovima foruma.Zanima me procena za sat Les Grandes Classiques de Longines L4 684 4-28466309.Ovosu slike sata:Prilog 17708Prilog 17713Prilog 17715
-
Dominus568 - Moja procena je da se sat nalazi u rasponu od 50-100 eur.
Velik raspon ali za precizniju procenu je neophodno utvrditi stanje mehanizma, da li je radjen ili ne servis, narukvica original ili ne, ciscenje......
-
Citat:
d1d kaže:
Dominus568 - Moja procena je da se sat nalazi u rasponu od 50-100 eur.
Velik raspon ali za precizniju procenu je neophodno utvrditi stanje mehanizma, da li je radjen ili ne servis, narukvica original ili ne, ciscenje......
Casovnicar koji ga je otvorio i otklonio kvar, mi je rekao da je cena sata preko 1000e jer je star
-
Dominus568 - ukoliko ti se ne svidja procena na ovom forumu, moja ili necija druga, slobodno proceni sat na nekom drugom mestu. Ako ti je sajdzija procenio sat na vise od 1000 evra probaj da mu ga ponudis da ga kupi, ako ne bude hteo spusti mu malo cenu.
-
Vazi..
U svakom slucaju hvala na proceni :)
-
nadam se da svi svaćaju da je rječ o lošoj kopiji
-
Moze li i meni neko nesto reci u vezi sata?Hvala jos jednom.
-
Citat:
ixx kaže:
Maurice Lacroax
Sapphire Crystal
50m Waterresistant
Stainless Steel
AD 68179
69852
nemoj me drzati za rec, ali ako je sat odlicno ocuvan, i jos u kutiji, s papirima, mozda bi dobio oko 70-80 eur kada bi ga prodavao, mozda ni toliko.
ne znam da li ce se drugi sloziti, ali na osnovu onog sto sam video, ML dozivljavam kao potpuno nezanimljiv polumodni brend, koji pravi satove solidnog kvaliteta, ali ne donosi nista novo ni u jednom segmentu. ako se ne javi neko ko zna vise o ovom proizvodjacu da ti u nekoliko recenica sumira najbitnije, proguglaj malo po netu...
Citat:
igiche kaže:
Pozdrav narode!
Imam sat OMEGA SEAMASTER AUTOMATIC koji sam dobio od dede pre ko zna koliko vremena kao klinac da ga nosim kad porastem i od tada skuplja prasinu...
ako je ispravan i u dobrom stanju, rekao bih da mozes da racunas na 200-250 eur.
Citat:
Dominus568 kaže:
Zanima me vrednost ovog sata, u najkracem mogucem roku :) novac mi je hitno potreban..
Takodje zainteresovani mogu da mi se jave..
slazem se sa d1d-om (pod uslovom da je i narukvica njegova i sat odlicno ocuvan): 50-80 eur.
Citat:
Dominus568 kaže:
Casovnicar koji ga je otvorio i otklonio kvar, mi je rekao da je cena sata preko 1000e jer je star
sto rece d1d, ponudi mu odmah da ga otkupi... daj mu i popust 50%. :D
ponovo molba za nove clanove koji traze procenu:
1. pre upotrebe ove teme procitati uputstvo: postavite odmah kvalitetne fotografije svog sata (ne s interneta) i napisite svo sto znate o satu. ako trazite pomoc, pomozite predusretljivim clanovma foruma da vam pomognu.
2. oglase za prodaju satova mozete postaviti iskljucivo u temi/podforumu Berza polovnih satova, nakon sto ovde dobijete procenu.
hvala!