Strana 5 od 6 PrvaPrva 123456 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 41 do 50 od ukupno 55
Like Tree52Likes

tema: Seiko protiv ostalih

  1. #41
    Stariji član Avatar korisnika sin.er
    Član od
    20.1.2014.
    Poruke
    1.869
    Lajkovi
    16455
    Reputacioni uticaj
    91

    Određen forumom Re: Seiko protiv ostalih

    Ajde ovako...nije mi se dalo uopce citati cijelu litaniju o SKX ,4r36,6r15 itd...


    Japanci imaju jako inteligentnu caku u zakonodavstvu:

    Tvornice offshore (Malezija,Singapur,Hong Kong) su u ocima japanske vlade - Japan. Znaci:

    SKX 007K se pravi u Seiko pogonu u Maleziji. Robotska linija za proizvodnju mehanizma je u Maleziji. Platne,zupcanici,bla sve se radi u Maleziji. Posto je Seiko potpuno integrirana tvornica,rubini,nemirnice,ulja - sve se radi in-house. Da li u Japanu ili Maleziji - nema veze. Hardlex,sve se radi in-house.

    Sat se sklapa u Maleziji,pod nadzorom japanskih voditelja. Narukvica i kuciste se rade ili u Maleziji ili u Kini (Turtle ima kuciste made in China...opet-radjeno je u kineskom Seiko pogonu,pod nadzorom japanskih voditelja i inzinjera)

    Taj isti SKX se potom UVOZI u Japan bez carine jer - u ocima japanskih zakonodavaca japanska tvornica u Kini,Maleziji ili Papui Novoj Gvineji je - Japan!


    Sta je poanta?


    Da Seiko nema outsorcanih dobavljaca. Ako se radi off-shore onda se radi pod QC japanskih voditelja i inzinjera.

    90% microsa i malo jacih firmi vecinu rada outsorca.

    Znaci: narucite kuciste i cifer od npr. Stewrala ,oni vam ponude ono sto imaju na lageru,vi kazete okej,oni dalje rade sve ostalo. Steinhart,CW,svi microsi-Kina. Vecina mid range swiss proizvodjaca - kucista,narukvice - Kina.


    A kakve sad to ima veze sa cijelom pricom?

    Iluzorno je ocekivati od sata od 200€ koji se radi robotski u serijama od 10 000 komada dnevno da bas svaki bude vrhunski. Cak i japanski QC ima granice. Proizvod mora biti u granicama tolerancije i to je to.


    Svi imaju falseve u proizvodnji. Poznajem covjeka koji je vratio potpuno novi Rolex Yacht master u trgovinu jer je imao posemereni insert lunete. Bilo je svega...


    Usporedba Casio Duro i SKX nema veze sa vezom. Oba rade posao,oba su ronilacki satovi...ali Casio je kvarc,obrada je nebo i zemlja. I cijena je nebo i zemlja.

    Tako mozes i SKX i Sub usporediti. Cak su slicniji nego Duro i SKX.

    SKX (kad vec drvimo po njemu) je po meni okej sat...ali samo to. Imao sam ih 10-ak (ukljucujuci i dva J modela) ali sam imao i 5 Monstera,3 Suma,BFK,Cezara,vintage 7002/6309,Spork...

    Svi su ruku na srce pocetne serije satova. Kolko platis tolko dobijes.
    Poslednja ispravka: sin.er (9.5.2017. u 9:17)
    marko14, zare, 83stojan and 3 others like this.

  2. #42
    Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lokacija
    Свилајнац, Поморавље
    Poruke
    2.322
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Seiko protiv ostalih

    uz dužno poštovanje sky ali brate ti si mnogo dokon čovek, sad uđem i vidim neke poruke, citate, veruj mi gledam ono i ne verujem da ti imaš toliko vremena i volje da braniš nešto što je toliko očigledno, pročitao dve rečenice i odustao, već me boli glava

    kako god nemam vremena da se natežem više rekla kazala i slično, da im držao sveću šta su radili sa tim satom nisam niti me zanima, toliko od mene

  3. #43
    Stariji član Avatar korisnika Uros GT
    Član od
    23.5.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    929
    Lajkovi
    3355
    Reputacioni uticaj
    18

    Određen forumom Re: Seiko protiv ostalih

    Pa vrlo je bitno zbog preuljenosti da znamo kako je došlo do toga.

    Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

  4. #44
    VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Poruke
    7.048
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    983

    Određen forumom

    Ajde onda biću još malo dokon.

    Sve je počelo tako što je član karbus rekao da mu Dugena zuri 5 minuta na 24 sata i ne može to da koriguje jer je regulator na balansnom točku pomeren do kraja (poruka broj 1764: Pitajte časovničara ) . Čovek je lepo pitao št bi moglo biti. Javio se somy i rekao svoje mišljenje i onda si se javio ti i rekao da se na regulatoru balansnog točka podešavanje može vršiti samo do jedne minute možda malo preko toga. Onda te je somy pitao odakle ti podatak da se podešavanje može vršiti do minut i po i tu počinje tvoj šou i tvoja poruka:

    to mi je rekao jedan od najcenjenijih časvničara u beogradu kad sam mu odneo novi seiko sa najboljim mehanizmom na svetu, 4r36, koji je odstupao 5 minuta, naravno dobio sam odgovor da je to sasvim uobičajeno za seiko i da mu često takvi komadi dolaze, sa malo previše ulja u mehanizmu i da se to ne može rešiti mikroregulacijom, nego rasklapanjem i pranjem čitavog sklopa od viška ulja !!!!

    Nakon ove poruke krenula je rasprava koje je bila van teme i rasprava je prebačena ovde od strane moderatora. Tako je nastala ova besmislena tema, ni prva a verovatno nažalost ni poslednja ove tematike. Tako da smatraj se autorom ove teme.

    E sad malo da analiziramo tvoju (podebljanu) poruku.
    Nijedan cenjeni časovničar ti nije mogao reći da se fino podešavanje na regulatoru na balansnom točku vrši samo do jedne i po minute odstupanja.To jednostavno nije tačno i to su ti već forumaši rekli. Uzmi neki Darwil, otvori ga, pomeri regulator sa kraja na kraj i vidi kolika su odstupanja. Višestruko više od jedne i po minute.

    Drugo, taj sat tj. mehanizam o kome pričaš taj 4r36 koji si iskoristio za jedan u nizu neargumentovanih i isključivih napada na Seiko je u stvari sat Darka Dragojlovića, forumaša. On je treći vlasnik tog sata a sat je Seiko Superior SRP453 Limited edition evo ga ovde u Darkovoj temi (Dragojlovic Darko - Moji Satovi).
    Krenuo si da napadaš Seiko sa pričom kako mehanizam ima odstupanja 5 minuta, kako ti je časovničar rekao da je masan, ironično tvrdeći kako je to Seikov najbolji mehanizam itd.

    Kada je forumaš koji je prodao sat Darku video šta pišeš, poslao mi je poruku jer nema živaca sa tobom da se nateže (pitaj Darka ko mu je prodao sat), i napisao mi je šta je bilo sa tim satom. A bilo je sledeće. Sat je imao mizerna odstupanja, Darko je hteo da to bude još bolje, odneo je sat kod Stanića u Podgoricu, i nakon toga sat je poludeo. Kada nije znao šta da radi , javlja se tebi i ti taj sat odnosiš kod Kostića u BG , koji ti kaže da je sat masan i ne može se regulisati. Dakle, mehanizam je nauljio Stanić a ne Seiko jer je pre Stanićeve intervencije mehanizam imao mizerna odstupanja. MIZERNA.

    Šta je poenta? Ti si sve ovo znao, jer nije ti sigurno Darko dao sat u ruke kao vrući krompir i rekao nosi u BG bez da ti išta kaže o satu ali si ti celu priču pokušao iskoristiti za jedan u nizu tvoji besmislenih napada na Seiko prećutkujući da je sat prvobiotno sasvim normalo radio (naravno prećutao si i na koliko sekundi dnevnog odstupanja ga je Kostić namestio nakon čišćenja i podešavanja).

    Čak i da nekim čudom nisi znao za celu priču, lepo se ogradi , ili pitaj Darka šta je bilo sa satom pre nego što kreneš sa napadima ili idi malo na gugl pa vidi kakva su iskustva drugih sa tim mehanizmom pa kada vidiš da je većina zadovoljna, jer sigurno nije praksa da ima višeminutna odstupanja, onda kao pismen čovek uzmeš stvari sa dozom rezerve. Ali ne ti kreneš sa ironijom o tome kako 4r36 Seikov najbolji mehanizam ima odstupanje od 5 minuta i kako je masan. Svi koji se sa tobom ne slažu romantizuju Seiko, nisu objektivni itd.

    Ono što nisi očekivao je da ću ja slučajno saznati celu priču i da ću je objaviti pa sada kada sam to uradio sada sam ja dokon i sada odjednom ti nemaš snage da pročitaš celu poruku gde je cela tvoja mitomanska priča raskrinkana. Odjednom te boli glava posle dve rečenice, nemaš vremena da se natežeš i ne znaš šta je bilo sa tim satom (4r36) jer nisi ti držao sveću. Pa kada nisi držao sveću mani se mitomanije.

    One tvoje priče o tome da je Monster smeće za 200 evra, da je Romarer Searock osam kopalja ispred bilo kog Seika u tom cenovnom rangu neću komentarisati jer sam to uradio u pretposlednjoj poruci.
    Tvoje priče od pre mesec-dva da se Seiko satovi sklapaju u fabrikama sa zemljanim podovima od strane robova nisu dostojne komentara. Na nekim svetskim forumima verovatno bi snosio i neke pravne posledice.

    Moj stav o Seiku, koji je suštinski nebitan, sam bar delimično izneo u ovoj temi na nekoliko mesta.

    Što se mene tiče mit je razbijen.

    Naziv: anigif_enhanced-29909-1423779794-15.jpg, pregleda: 463, veličina: 50,0 KB


    PS- Da budem jasan, nemam ništa protiv časovničara Stanića, verovatno je čovek imao najbolju volju da podesi odstupanja na satu.
    Poslednja ispravka: VLADAN P (9.5.2017. u 22:07)
    bolton, Neša, 83stojan and 4 others like this.

  5. #45
    Stariji član Avatar korisnika Nenad Arandjelovic
    Član od
    19.11.2012.
    Poruke
    1.925
    Lajkovi
    11522
    Reputacioni uticaj
    28

    Određen forumom Re: Seiko protiv ostalih

    Sky druze...sa ovakvom porukom prelazis na Dark side.Salim se malo.Svi znamo da Seiko pravi satove na milione,njihovi mehanizmi se nalaze svuda i greske su moguce.Licno kritikijem Seiko zbog fusarenja na detaljima,a sve dobro naplate,ali sta je-tu je.Niko ne bi voleo da ovo preraste u neko bas licno prepucavanje oko pojedinog sata.Ne moze niko na osnovu 1-2,pa i 10 uzoraka da generalizuje nesto sto ide na milione.Svako od nas ima zelju da istera neku "pravdu" brani brend ili nesto sto voli,gotivi ili podrzava,ali svi smo odrasli ljudi,a ovo je otislo predaleko i vam teme,po mom misljenju.Postujem sve kolege na forumu i msm da ovde treba staviti tacku na ovaj slucaj,jer je Sky opet uradio temeljan posao(j**em ti sunce koliko temeljan covek),tako je najbolje.

    Sent from my SM-G920F using Tapatalk
    MMario likes this.

  6. #46
    Istaknuti član Avatar korisnika MMario
    Član od
    19.3.2014.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    4.608
    Lajkovi
    30885
    Reputacioni uticaj
    334

    Određen forumom Re: Seiko protiv ostalih

    Citat Nenad Arandjelovic kaže: Pregled poruke
    (j**em ti sunce koliko temeljan covek)

    Sent from my SM-G920F using Tapatalk

    ..ma jos se on suzdrzavao i obrisao triput tol'ko...
    eee likes this.
    ....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....

  7. #47
    Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.626
    Lajkovi
    18026
    Reputacioni uticaj
    281

    Određen forumom Re: Seiko protiv ostalih

    Zaključavanje ove teme će se izvršiti u toku dana.
    Ako neko ima još nešto da doda neka to učini u narednih par sati ili neka ćuti zauvek

    Haug.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

  8. #48
    Stariji član Avatar korisnika araphel
    Član od
    1.8.2012.
    Poruke
    1.747
    Lajkovi
    12298
    Reputacioni uticaj
    120

    Određen forumom Seiko protiv ostalih

    Apropo jednog od najcenjenijih časovničara u Beogradu: moje iskustvo s istim se nikako ne bi moglo smatrati pozitivnim. Da ne dužim, ali bilo je tu konstantnog odlaganja i izvlačenja, neadekvatno urađenog posla, ali i situacije da se nešto traženo uradi, a pritom nešto drugo pokvari.

    Elem, od mene više nijedan sat kod njega.

    Sent from my iPhone using Tapatalk

  9. #49
    Stariji član Avatar korisnika Petar012
    Član od
    29.11.2015.
    Poruke
    1.337
    Lajkovi
    4320
    Reputacioni uticaj
    43

    Određen forumom Re: Seiko protiv ostalih

    Nećete valjda zaključati najjaču temu ikad? Hehe, ma Nenad je lepo rekao, zakidaju na detaljima a lepo naplate. A malo im fali. I taj qc koji ih zeza. A zemljani podovi i robovi...
    Nenad Arandjelovic likes this.

  10. #50
    Član Avatar korisnika StariAS
    Član od
    5.6.2012.
    Lokacija
    Beograd <-> Štutgart
    Poruke
    429
    Lajkovi
    2258
    Reputacioni uticaj
    14

    Određen forumom Re: Seiko protiv ostalih

    Možda nemam pravo da išta napišem na temu Seiko satova, s obzirom da posedujem svega dva, ali imam pitanje čemu toliko prepucavanje kada je opšte poznato da su satovi oko kojih je i vođena polemika u kategoriji satova koji dobar deo populacije može sebi da priušti, posebno ako traži dobar diver/beater.
    Seiko je sinonim za trajanje, a to što danas u cenu debelo ulazi i brend, ne bitno dal su u pitanju satovi, automobili ili veš mašine je opet opšte poznata stvar. Pitanje je samo koliko koji proizvod traje posle isteka garancije.
    Ništa u ovoj temi meni nije jasno, osim napada na jednog proizođača, a to da li je krunica potpisana ili nije je piš živi, znate više od mene, pa recite koji Seiko modeli kroz istoriju proizvodnje su imali ovakav detalj.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •