Strana 3 od 6 PrvaPrva 123456 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 21 do 30 od ukupno 55
Like Tree52Likes

tema: Seiko protiv ostalih

  1. #21
    Stariji član Avatar korisnika Nenad Arandjelovic
    Član od
    19.11.2012.
    Poruke
    1.925
    Lajkovi
    11522
    Reputacioni uticaj
    28

    Određen forumom Re: Seiko protiv ostalih

    Nighthawk nema usrafljujucu krunicu koja pomera unutrasnji prsten,krunica kojom se podesavaju vreme i datum se usrafljuje,znam da znas,ali da se neko ne zbuni.Petre,isto dajem blanko cek da se otvori ta tema,jer se Seiko vec duze vreme provlaci na staru slavu,a cene kao sto kazes Sky,su otisle gore,te online kupovina drugih brendova dobija na znacaju.Meni sad fali pilotski sat i sigurno ce biti seiko koji sam imao,samo na celiku.Taj sat za 100-130 evra izuva,znam sta sam imao,a u pitanju je Snn231p1.

    Duro nije dranje i gubljenje vremena iz razloga sto odaje utisak sata od bar nekih 100 evrica.Jako lepo osmisljen sat,lep je osecaj nositi ga,a realno je tool watch samo tako.44mm kuciste,sirina lugova 22mm,milina za nosenje i zamenu narukvica.Lume je uzasan,ali detalji su vrh za nesto sto izadje 55 evra,da je jeftiniji bio bi dzabe.

    Sent from my SM-G920F using Tapatalk
    Poslednja ispravka: Nenad Arandjelovic (8.5.2017. u 13:20)

  2. #22
    Stariji član Avatar korisnika Petar012
    Član od
    29.11.2015.
    Poruke
    1.340
    Lajkovi
    4320
    Reputacioni uticaj
    43

    Određen forumom Re: Seiko protiv ostalih

    Objektivno bolje urađen sat nego skx a jeftiniji
    Prilog 130216
    Ali opet, nijanse su u pitanju. I da se ne lažemo, nekoliko puta sam u zlatari gledao Seiko satove, nekoliko modela isprobavao i nisu imali greške, oni mogu grešku napraviti sa bezelom i ciferom, njihovim odnosom, svi ovi probani modeli nisu ronilački i nema toga. Daleko od toga da je svaki peti feler kao što Milan kaže.
    Nisam rekao da je Duro dranje, to nikako ne može biti, niko nije lud da sat sa wr200 i ušrafljujućom krunicom za 50 nešto evra kaže da je skup, rekao sam da je gubljenje vremena, i ponavljam, "nekom", da nije lep i dobar ne bi ga imalo i hvalilo toliko ljudi, dao sam primer kako svaki sat nekom može biti neopravdan, tj. gubljenje vremena, kupio sam Casio digitalac za plivanje i bajs za 1000 dinara, i opet, roditelji su me pitali "šta će ti taj sat pored onih lepih", znači ukusi, ukusi, ukusi, ne treba mi ni diver ali mi se sviđa monster što je takav kakav je i eto. I još nešto, bio sam u tržnom centru sa devojkom, videla je Seiko premier, beli sa plavim kazaljkama, lep i meni i njoj, posle vidimo sličan Longines za dosta više para, ona kaže "Gle pa ovde je skuplji", na to sam mislio. Satovi skoro isti, kom je bitno da je prerađena ETA a ne Seiko in house movement i jaše swiss ime on će razmišljati u pravcu Longines modela, a za mene nema dileme.

  3. #23
    Stariji član Avatar korisnika Nenad Arandjelovic
    Član od
    19.11.2012.
    Poruke
    1.925
    Lajkovi
    11522
    Reputacioni uticaj
    28

    Određen forumom Re: Seiko protiv ostalih

    Petre,nisam ja shvatio tvoje izlaganje licno,taman posla.Mi smo svi ovde da iskazemo svoje misljenje.Ja sam samo hteo da argumentima pokrijem svoj stav za Duro i Seiko.

    Mani Mikija,on je...mnogo dobar decko.😊😊😊 (zna on sta hocu reci).Generalno,mnogo satova se serijski pravi,pa su greske tu,ali kada satu manjkaju detalji,to je vec nesto drugo.

    Cuvaj ti tog Monstera,bolji diver ti od njega ne treba,a gledano realno,in-house je i u globalu dobar sat.

    Dok nisam uzeo Bulovu,bio sam pod "Swiss made" uticajem,ali i tu ima diskusije u vezi tog natpisa i onog sto je u i na satu.Ja sam samo zeleo brendiran sat sa Valjoux7750,to sam i dobio,sada sam miran duzi vremenski period.

    Sent from my SM-G920F using Tapatalk
    Petar012 likes this.

  4. #24
    Član
    Član od
    2.4.2012.
    Poruke
    186
    Lajkovi
    513
    Reputacioni uticaj
    12

    Određen forumom Re: Seiko protiv ostalih

    Mario je napisao ono što sam ja sve vreme mislio čitajući ovu temu. Imam ogromno poštovanje za Seiko u svakom smislu, velikan časovničarske industrije. 007 nikada nisam nosio, imao sam jednog u rukama, nije to sat koji bih ja izabrao, ali iz prosto estetskih razloga. Svakako nisam kompetentan za bilo kakvu analizu. Ono što ja mogu uporediti, a u istom cenovnom rangu je moj Seiko 5 (SRP415K1), sa famoznim 4r36, i Bambino 1. Kupljeni su u razmaku od godinu dana, oba sata nova, oba nosim redovno i oba volim . Ipak, ako bih poredio kvalitet, završnu obradu, detalje i osećaj prilikom nošenja, a morao da izaberem jedan od ta dva sata, bez trenutka dileme bih izabrao Orient. Neke stvari nisu za poređenje jer satovi nisu isti po karakteristikama, ali dva razloga su za mene glavna: osećaj na ruci i rotor. Bambino je od svih satova koje imam meni najprijatniji za nošenje. Udoban je, lagan i rotor mnogo lepo zuji dok se vrti na samoj ruci. Uz to i zaista deluje kvalitetnije od cenovnog ranga u kom se nalazi. Seiko je glomazniji, teži, ne baš udoban i rotor mu je tvrđi i teže se okreće. To mu daje osećaj robusnosti, ali opšti osećaj je da je ipak nižeg kvaliteta od Bambina.

    Što se tiče samog mehanizma oko kog je tema i pokrenuta, nemam nikakvih primedbi osim navedenog. Seiko mi je pao posle par meseci (deca) i prestao da radi. Odneo sam ga kod majstora (onog na Zelenom vencu), tada je prvi i jedini put otvoren, zamenjen je deo koji je slomljen, ali mehanizam je bio perfektan, niti suv, niti preuljen, majstor je samo klimnuo glavom i rekao nešto u stilu "to je to, pravi Seiko, nema zime". Tako i ja na to gledam.

    I da, oba sata imaju približno isto odstupanje od oko +-10 sekundi, mada mislim da Bambino ima malkice veće u zavisnosti od pozicije. Ono što je sigurno je da moja kolekcija neće biti bez Seika, a Bambina ne bih menjao ni za jedan sat ni približnog cenovnog ranga.

    Inače volim ovakve rasprave, kada se krene u malo oštrije konfrontacije, u granicama pristojnog, naravno. Tada se najviše nauči, a i zdravo je za forum. Malo dosadi samo lajkovanje WRUW.

  5. #25
    VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Poruke
    7.052
    Lajkovi
    30924
    Reputacioni uticaj
    983

    Određen forumom Re: Seiko protiv ostalih

    Ne mislim da Seiko zivi na staroj slavi jer ne znam sta bi trebalo jos da uradi pa da pocne da zivi na novoj slavi. Spring drive,Kinetic, kvarc, solar, mehanika, Grand Seiko, Credor, satovi u rasponu od 60-tak do 200000 evra (Credor). Sve "in-house ". Seiko ima toliko modela sto starih sto novih da svaki dan mozete otkriti nekoliko modela.
    Cene satova rastu generalno, na to sam mislio. Uporedite malo cene npr Moonwatch-a ili nekog luksuznijeg brenda koji po definiciji svake godine dize cene za 10-tak procenata pa cete biti na tragu necega sto se zove koriscenje stare slave, precenjenost i sl.

    Duro potpuno van price. Odlican sat za onoliko koliko kosta. Seiko 100 m modeli van price.
    Za Citizen Nighthawk sam pogresio oko krunice. Hteo sam nesto reci za njegovu narukvicu sto bi izazvalo cudjenje pa sam odustao. Inace odlican sat.
    Stari Mako dobar sat, novi modeli Maka, Reja sa novim mehanizmom odlicni satovi. U kategoriji novog Monstera ili recimo Stargate-a. Stari Bambino odlican, novi model sa novim meh.jos bolji. Mada sa pominjanim ronilackim satovima nemaju neke veze.
    Citizen NY automatic, lep brojcanik, odlican mehanizam, pleh narukvica, bez ronilackog dodatka na kopci. Sve u svemu odlican sat.
    Valjda sam sada sve pokrio.

    Mene samo jos intetesuje da Milan odgovori za 4r36.

    Zasto da ne otvoris takvu temu Petre? Daleko od toga da ti nesto branim nego ne znam sta bise novo a pametno moglo reci sto na nekoliko mesta ovog foruma vec nije receno. Praksa je pokazala da se u takvim temama nista ne postize. Ovo oko MM 300 ne bih komentarisao.
    Poslednja ispravka: skydrummer (8.5.2017. u 14:45)

  6. #26
    Stariji član Avatar korisnika Nenad Arandjelovic
    Član od
    19.11.2012.
    Poruke
    1.925
    Lajkovi
    11522
    Reputacioni uticaj
    28

    Određen forumom Re: Seiko protiv ostalih

    Stara slava u smislu da ljudi po difoltu kupuju Seiko samo zato sto je Seiko,a do 200,pa cak i do 300 evra,imaju promasaje od satova samo tako.Tehnicki i tehnoloski,Seiko je otisao daleko,jos samo da izmisle sat na vazduh i to je to.
    Reci to za narukvicu,interesuje me,jer sam i ja trzio mane Nighthawku pre kupovine i nista mu nisam zamerao.

    Milan ce uvece da se oglasi,cekaj da ispita ulje.😂😂😂

    Sent from my SM-G920F using Tapatalk

  7. #27
    Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lokacija
    Свилајнац, Поморавље
    Poruke
    2.322
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Seiko protiv ostalih

    ja mislim da smo mi jedina zemlja još u Evropi gde su Lada i Mazda bolja vozila od Mercedesa

    svaka čast seiku, oni su izdržljivi ali ih ne treba romantizirati kao što se ovde radi, moj seiko ima rupu na kućištu, takav je stigao, Petar dobio monstera sa feleričnim ciferom, kakvo im je kućište izuvijano samo, ma smejurija za 200evra

    vi ovde govorite o 200-300evra kao da je to kutija šibica, pa koliko para toliko muzike

    u svakom slučaju vi i za 1000evra od seika dobijete sat u kartonskoj kutiji, neki sirovi, neuštelovani 7s mehanizam koji se zove 6r, safir je za seiko pojam naravno i to je jeftina kupovina i naravno nikakvu servisnu podršku, pa se posle 10 godina snalazite po ebay-u sa falš umecima bezela, kazaljkama i slično
    Poslednja ispravka: Милан Милановић (8.5.2017. u 17:00)

  8. #28
    VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Poruke
    7.052
    Lajkovi
    30924
    Reputacioni uticaj
    983

    Određen forumom Re: Seiko protiv ostalih

    Milane molim te odgovori na postavljeno pitanje o masnom 4r36 mehanizmu. Poruka broj 13 u ovoj temi.

  9. #29
    Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lokacija
    Свилајнац, Поморавље
    Poruke
    2.322
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Seiko protiv ostalih

    Ma jok nema svrhe kad sam odgovorio

    kako god u pravu si, svo ovo pisanije je uzaludno, zato nas trojica ovde i pišemo

  10. #30
    VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Poruke
    7.052
    Lajkovi
    30924
    Reputacioni uticaj
    983

    Određen forumom Re: Seiko protiv ostalih

    Zasto nema svrhe? Slobodno napisi da li taj Seiko sa 4r36 meh imao nekoliko vlasnika ili ne i da li ga je neko otvorao i intervenisao na mehanizmu pre nego sto si ti sat odneo kod casovnicara u Bg koji je onda rekao da je mehanizam masan.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •