Meni je zanimljivo, kako se uvek u temama, koje su adresirane isključivo na dva brenda uvek pojavi neko, kao ova poslednja dvojica i onda "znalački" ponudi treću ili četrvtu opciju, koja nema nikakve veze sa temom i ispadne veći trol od onog prvog, koji se pojavljuje u temi.
A iz aviona se vidi, da svi imaju nešto zajedničko. Pišu o brendovima, čije su satove možda u najboljem slučaju, jednom u životu imali priliku za nekoliko sekundi držati u rukama. Prvi trol opservaciju počinje trvdnjom, da je vlasnik tuce satova Omega i Rolexa a u nastavku teksta sam sebi pljuje u tanjir, čiji se sadržaj prosipa neznanjem u vidu površnih navoda o Beta 21, Rolex Quartzu i grande finalom o Geraldu Genti, koji je jadnik kucao na vrata velikih švajcarskih firmi, pa je tek Omega prepoznala njegov talenat i uzela ga pod svoje. 23-godišnji Genta je 1954 godine za Universal Geneve dizajnirao legendarni Polurouter a Omega ga je tek 5 godina kasnije unajmila, da je dizajnerski obnovio u to vreme njihovu najjaču stratešku liniju - Constellation. To što njegova izjava stoji u Omeginom muzeju, to je njihova stvar. Postoji milion drugih mišljenja o brendovima od raznih stručnjaka i besiti se samo na jedno je smešno.

Zanima me, da li kolege, koji tako znalački ističu Blancpain i Breguet, to govore iz ličnog iskustva sa oba brenda odnosno oba sata? Nešto se baš i ne sećam slika sa Fifty Fathoms i Type 21 na njivomim rukama a kamoli neke recenzije u kojima oisuju iskustvo njihovih posedovanja.
Zanima me, da li bi Fifty Fathoms u njegovim izjavama još uvek bio tako ispostavljen, kada bi na sebi nosio logotip LIP a ne Blancpain, kako je bilo prvo zamišljeno i da se više-manje igrom slučaja našao na mašinama prve fabrike sa druge strane francusko-švajcarske granice?