Nisam rekao nigde budale (čak sam i posavetovao ljude da svoj novac ne bacaju više na nove satove, a u to će se uveriti vrlo brzo), ali svakako mi ne bi služilo kao referenca da čekam 7 godina sat, kome čak ni ne znam cenu, ali kojeg ću platiti oko 3 puta više nego što mu je bila cena pre nekoliko godina, a da taj sat nema apsolutno nikakvo tehnološko poboljšanje.

Stanje sa tim listama, a i mogućnostima za nabavku delova (ovde govorim konkretno o omegama koaksijalnim gde samo u omegu možete sa servisirate sa novim delovima jer nikome ih ne daju) samo pokazuje kako te kompanije tretiraju kupce.

Posebno je zanimljiv novi Rolex mehanizam, koji je izbačen samo i jedino zato što suviše mnogo delova ima za 3135, pa pošto fabrika nema posla kao pre 10 godina, sada imate novi mehanizam i morate opet od fabrike da nabavljate delove.


Na kraju govorimo o tome da je Rolex nekad u ono vreme kad je sat bio neophodan mogao da priušti svaki vojnik, oficir, radnik na mašini na zapadu za polovinu plate, Omega Bullhead je bila 150 funti, peti do deseti deo plate u Engleskoj tada.

Danas jedan Rolex koji apsolutno više nema nikakvu praktičnu funkciju ne može da priušti sebi ni direktor srednjeg preduzeća.