Strana 1 od 10 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 91
Like Tree162Likes

tema: Omega vs Rolex

  1. #1
    Stariji član Avatar korisnika Ivke1
    Član od
    24.6.2018.
    Poruke
    774
    Lajkovi
    3124
    Reputacioni uticaj
    9

    Određen forumom Omega vs Rolex

    U grupi Tik Tak na FB ( ako nisam smio navesti grupu molio bih moderatora da izbriše) povela se diskusija izmedju Omege i Rolexa.
    Iskren da budem ne poznajem dovoljno satove Omege i nikad ih nisam posjedovao tako da nisam bas nekakav sagovornik. Interesuje me vaše mišljenje koliko se vi slažete sa ovim stavom jednog od učesnika rasprave na grupi.
    Da li je po vama bolja Omega ili Rolex. Najbolje bi bilo sat naspram sata uporedjivati ali u ovom slučaju gledajmo ih samo kao brend, nisam primjetio da smo poredili ova dva proizvodjaca do sad.

    Vidjenje jednog od učesnika rasprave:
    Temeljim na tome da sam dobro upoznat sa satovima i jednog i drugog brenda, Omega je, bar po mom misljenju, znatno bolje izradjena, mehanizmi su znatno izdrzljiviji i generalno po specifikacijama bolji od Rolexovih, odnos cene i kvaliteta je mnogo bolji kod Omege, prosto receno, Omega nudi vise za manju cenu. Evo da dam konkretan primer dva sata iz istog cenovnog ranga,
    Submariner i Seamaster Planet Ocean:


    Rezerva snage: 60h za SMPO, 48h za Sub (mada novi cal 3230 treba da ima 70h, racunam da ce Omega odgovoriti apdejtom Seamastera)


    Vodo-otpornost: 600m za SMPO, 300m za Sub


    SMPO ima mehanizam otporan na magnetna polja do 15.000 gaussa (15 puta izdrzljivije od Rolexovog Milgaussa kome je namena upravo rezistencija na magnete), Omega nudi mnogo vise opcija (Diver hronografe, izbor metalne ili gumene narukvice, izbor titanijumskog/zlatnog/celicnog kucista, itd.), i na sve to, SMPO se moze kupiti bilo kad, bilo koji model, po ceni uglavnom manjoj od Submarinera. Prosto receno, Sub je sminka, a SMPO je funkcionalan sat koji moze da bude sminka. Da ne ispadne sad da ne volim Rolex, obozavam oba brenda, ali bi samo lud covek rekao da Rolex nudi bolju vrednost.
    don Alberto likes this.

  2. #2
    Istaknuti član Avatar korisnika jagos
    Član od
    4.11.2009.
    Poruke
    2.683
    Lajkovi
    5664
    Reputacioni uticaj
    53

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Omega je skup swatch
    Baron likes this.

  3. #3
    Istaknuti član
    Član od
    1.8.2013.
    Lokacija
    Kragujevac
    Poruke
    2.581
    Lajkovi
    23341
    Reputacioni uticaj
    23

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Ne bih se složio ni da je Rolex šminka, kao ni da je Omega skup Swatch. Sa stanovišta kupca pored navedenog bih uzeo u obzir da se Sub pravi od 904l čelika, što je jedan od zaštitnih znakova ovog proizvođača ( možda se mnogi neće složiti, ali ne vidim svrhu zlatnih kućišta kod divera) , kao i činjenicu da će brže pasti cena SMPO - a u odnosu na Sub.
    Haifisch23 likes this.

  4. #4
    Mlađi član
    Član od
    4.10.2010.
    Poruke
    63
    Lajkovi
    107
    Reputacioni uticaj
    14

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Omega je sjajan brend, ali malo je neumesno porediti je sa Rolex-om.
    Jednostavno, Rolex je sinonim kvaliteta, prestiža i sa njim nema greške gotovo nikad.
    Dok , problemi sa Omeginim Co-Axial mehanizmima nisu retka pojava.

    I sama vrednost Rolex Sub-a...polovni vrede više nego novi u radnji, a kupovina Rolex Submarinera je kao ulaganje u zlato ili umetnost, potroše se neke pare na njega, uživaš u njemu koliko želiš, i kada ga prodaješ vredi više nego što je plaćen prvobitno. Prosto fascinantna činjenica.

    Omega, ako već treba da se poredi sa nečim, na pamet mi pada recimo Tudor, i opet ni tu nije čisto poređenje, Tudor je jeftiniji, a po mom mišljenju opet bolji od SMPO, nema problema sa Co-Axialom nepredvidivim, koriste pouzdane in house mehanizme, uz rolexov kvalitet izrade. Pad vrednosti slično kao kod Omege.

    Omega jeste veliko ime, pravi vrhunske satove, i celi taj hype oko 007, NASA-e joj daje neki prestiž, ali Rolex je Rolex.
    milan zmaj and Haifisch23 like this.

  5. #5
    Član Avatar korisnika Waldi
    Član od
    31.8.2019.
    Poruke
    421
    Lajkovi
    1188
    Reputacioni uticaj
    7

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    https://www.youtube.com/watch?v=NoRstEITESg

    Jedan pogled na Omega vs Rolex sa stanovista plus za Omegu.


    Rekao bih da su oba proizvodjaca giganti u svojim performansama. Sto se kvaliteta tice mislim da je izlisno govoriti, jer ce svakako naci neko ko je imao obrnuto iskustvo. Prosto, u ovim kategorijama cena i u konkurenciji ovih brendova presudjuje nesto sasvim drugo. Mislim da se ovakav tip diskusije gubi sto vise idemo u visi cenovni rang. Zamislite da krenemo pricu Patek vs Lange i onda krenemo "ko se vise i cesce kvari"

  6. #6
    Počasni član Avatar korisnika don Alberto
    Član od
    14.12.2012.
    Poruke
    5.313
    Lajkovi
    27283
    Reputacioni uticaj
    54

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Omega je za moje shvatanje vrh i to zbog dosta toga, ali nemam nameru da ulazim u raspravu tipa"moj brat ima veću pušku od tvog brata",tako da moj potpis govori umesto mene.
    Haifisch23 and Waldi like this.
    Omega rules !!!

  7. #7
    Član Avatar korisnika Waldi
    Član od
    31.8.2019.
    Poruke
    421
    Lajkovi
    1188
    Reputacioni uticaj
    7

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Meni se licno Omega dopada zbog tog smeka koji sa sobom nosi, istorije, doprinosa casovnicarstvu. Rolex veoma postujem, ali ne mozda krivicom samog Rolex-a, a mozda i njegovom krivicom, zameram mu osnivanje i ogromnu podrsku snobizmu u horologiji. Prosecan kupac Omege je daleko upuceniji u to sta kupuje od prosecnog kupca Rolex-a. Gledati u horologiju samo kao investicioni fond je prosto van same horologije, a to se istice kao Rolex-ova prednost, sto u neku ruku i jeste, ali ja bih zaobisao tu prednost posto nemam nameru da prodajem ono sto kupim. Niko ne garantuje nista za 20-30-50 godina, tako da svaka vrednost mora da gubi na sebi kad tad. Vremena se menjaju, odnosno ljudi.

    U svakom slsucaju oba proizvodjaca imaju zasluzeno svoje mesto gde se nalaze. U nasem veku je stanje ovakvo. Pre 100 godina svakako nije bilo ovakvo. Za narednih 100 videcemo ;D

  8. #8
    Član Avatar korisnika Oyster Prince
    Član od
    8.8.2018.
    Lokacija
    Belgrade, born&bred
    Poruke
    201
    Lajkovi
    802
    Reputacioni uticaj
    7

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Ne bih da ulazim u kvalitet izrade jer sam samo jednom bio u stanju da u ruci držim po jedan model od oba proizvođača, a i da sam u stanju da iskeširam toliko novca, moj target bi bio Blancpain, ne Omega ili Rolex.

    Što se Omege tiče, jedini njihov sat koji bih kupio jeste Speedmaster, što se tiče Rolex-a, verovatno Hulk. Tu se moje interesovanje završava.

    Činjenica jeste da su Omege masakrirane na sekundarnom tržištu, što meni lično ne predstavlja problem, ali dosta govori o samom brendu i načinu na koji se firma vodi.
    Haifisch23 likes this.

  9. #9
    Istaknuti član Avatar korisnika piksi
    Član od
    9.7.2014.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.286
    Lajkovi
    29465
    Reputacioni uticaj
    691

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Kada bih mogao da biram da kod jednog i drugog ovlašćenog prodavca kupim sat po svojoj želji, izabrao bih neke druge modele i od jednog i od drugog. U svakom slučaju, reč je o ikonama horologije, rasprava bi izgledala kao prepiranje oko toga da li je bolji Mercedes, BMW ili Audi, naravno u istoj klasi.

    Obzirom da, od početka korone, nisam išao ni na prolećni odmor oko Uskrsa, ni na neku city break turu početkom leta a ni na more, negde sredinom leta bio sam prilično umoran od kompletne situacije, a verovatno i pomalo depresivan zbog svega. Kao zamena za protraćeno vreme u jednom trenutku mi je došlo da počnem da obilazim domaće zastupnike nekih poznatijih proizvođača satova, ne bi li se obradovao nekim novim satom.

    Među ostalima, bili su tu i Zenit, Omega i Rolex. Kod prva dva, ono što nisu imali na stanju, mogli su da poruče i da bude dostupno u roku od oko mesec dana, i naravno bilo je moguće dobiti i popust na prodajnu cenu. Kod Rolexa je, međutim situacija bila potpuno drugačija, a otišao sam u radnju da se interesujem za model koji nije ni pomenuti Submariner a ni Daytona, kod koje je lista čekanja verovatno najduža. U svakom slučaju, za model koji me je zanimao, lista čekanja je u tom trenutku bila 7 (sedam) godina. Tu o popustu nije moglo biti ni govora, jer se ne zna ni kolika će biti cena kad naručeni sat bude bio dostupan.

    Ne znam da li je situacija sada drugačija, ali mislim da se ne čeka kraće nego pre par meseci. Niti kupih sat, niti negde odoh, na žalost, ni korona ne prestaje, tako da se ludilo produžava.
    Poslednja ispravka: piksi (21.12.2020. u 13:39)
    Misfit and Haifisch23 like this.

  10. #10
    Član
    Član od
    7.6.2019.
    Poruke
    372
    Lajkovi
    3596
    Reputacioni uticaj
    26

    Određen forumom Re: Omega vs Rolex

    Reci da je Omega skupi swatch, a pri tome imajuci u vidu cinjenicu da je ta ista Omega bila oficijelni NASA sat i prvi sat koji je prosetan Mesecom je u najmanju ruku neumesno, da ne kazem bezobrazno. Da podsetim, isti taj Rolex nije zadovoljio NASA kriterijume. I da li to cini njega slabijim brandom? Naravno da ne. Pitanje je toliko neumesno i u rangu je pitanja, Zvezda vs Partizan. Neko voli vise jedan, neko drugi. Pravi ljubitelj horologije ce ceniti horoloska dostignuca obe ove manufakture koje su u samom vrhu casovnicarske industrije. Drugo, Rolex je primer kako marketing treba funkcionisati i kako etablirati brand. Tu im priznajem da su 10 razreda iznad konkurencije i da drugi mogu mnogo nauciti od njih.
    Milos G. and Haifisch23 like this.

Strana 1 od 10 12345 ... PoslednjaPoslednja

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •