Strana 16 od 80 PrvaPrva ... 61213141516171819202666 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 151 do 160 od ukupno 1227
Like Tree649Likes

tema: Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Hybrid View

Novi član
    Član od
    10.5.2012.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Re: Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Da li je ovaj sat original:

Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-originalslika-8837930.jpgPomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-originalslika-8837931.jpgPomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-originalslika-8837932.jpg

Pozdrav i hvala unapred.

Časovničar Avatar korisnika watchmag01
    Član od
    7.8.2008.
    Lajkovi
    750
    Reputacioni uticaj
    49

orginal je
    CUBUS ORIENT CASIO ROMANSON SEIKO PULSAR LORUS
    MEEX KENNETH COLE MAREA POLICE

Novi član
    Član od
    28.5.2012.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

Cao drugari , s neba pa u rebra ...
    Skroz mi je haoticno te cu stoga biti brz i kratak ...
    Nisam expert za satove , ali se nadam da cu vremenom postati , te stoga zelim postaviti par pitanja ...
    Kako prepoznati ''dobre'' replike nekih poznatih brendova gde su sarenolike cene od 50 do 150 evra i gde ih cak oni dele po klasama ... Meni nije problem da dam novac za dobar sat , ali me iz znatizelje zanima kako se najlakse prepoznaju replike .. ??
    Sve ovo pitam jer u planu imam nabavku sata a jedan poznanik mi duguje izvesnu sumu novca pa je voljan da to tako ''prebijemo'' , a navodno ima ''vruce'' komade odlicnih satova ...

MAlo sam otisao u sirinu , ali nadam se da sam pogodio sustinu ...

Hvala na odgovoru !!!

Moderator Avatar korisnika vladas
    Član od
    17.9.2009.
    Lajkovi
    4350
    Reputacioni uticaj
    181

Određen forumom Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

Zdravo Milnov i dobro nam dosao!

Odmah cu ti reci da rasprava o replikama (a takve nikada nisu "dobre") nije dozvoljena na forumu!
    Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-replikeno.jpg

Jedino gde je dozvoljeno pominjanje replika je bas u ovoj temi gde sam prebacio tvoje pitanje.

Sto se tvog pitanja tice - kako da prepoznas da li je neki sat original ili replika - to lici na pitanje jednog mog drugara kad me je pozvao i rekao: "Ispricaj mi sve o tom SQL-u za 5 minuta" .

Dakle - ako imas konkretan sat, postavi slike ovde pa mozemo da probamo da ti pomognemo.

Pozdrav,
    Vlada
    Poslednja ispravka: vladas (28.5.2012. u 21:21)
    No time to lose

Novi član
    Član od
    5.7.2012.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-2340919_dscn1897.jpgPomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-2340919_dscn1902.jpgPomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-2340919_dscn1904.jpgPomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-2340919_dscn1906.jpgNov sam clan na forumu, i uclanio sam se bas zbog nedoumice oko autenticnosti sata na slikama. Dakle interesuje me vase misljenje o satu, da li je original ili ne? Hvala puno unapred!

Vladan

Stariji član Avatar korisnika vlajo
    Član od
    15.6.2011.
    Lajkovi
    4905
    Reputacioni uticaj
    52

Citat mrtaVladan kaže: Pregled poruke
    Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	2340919_DSCN1897.JPG
Viđeno:	420
Veličina:	456,3 KB
ID:	28273Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	2340919_DSCN1902.JPG
Viđeno:	404
Veličina:	422,2 KB
ID:	28274Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	2340919_DSCN1904.JPG
Viđeno:	401
Veličina:	374,3 KB
ID:	28275Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	2340919_DSCN1906.JPG
Viđeno:	326
Veličina:	431,9 KB
ID:	28276Nov sam clan na forumu, i uclanio sam se bas zbog nedoumice oko autenticnosti sata na slikama. Dakle interesuje me vase misljenje o satu, da li je original ili ne? Hvala puno unapred!

Vladan
    Na originalnom satu na krunici je crni kamen, moja žena je gledala taj sat, prodavac je na KP postavio slike dva različita sata....to je prevara a i cena je značajno niža od originalne.
    "Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life

Novi član
    Član od
    5.7.2012.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Hvala na odgovoru, i sam sam sumnjao. A i koliko vidim na slikama, krunica nije okrugla kao kod originala.

Administrator Avatar korisnika Vladan Stevanovic
    Član od
    22.1.2008.
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

Citat CMW kaže: Pregled poruke
    ...Međutim ima ih puno boljih, lažnjaka.
    CMW, šta najčešće odaje te najbolje lažnjake koje si video? Koji su detalji u pitanju?

Hvala unapred.

Istaknuti član Avatar korisnika jagos
    Član od
    5.11.2009.
    Lajkovi
    5664
    Reputacioni uticaj
    55

obavezno pogledati mehanizam.bio sam licno prisutan pre jedno 15-16 godina kad je prodat jedan ovakav fals rolex od zlata.kupac vazi za coveka koji se razume u zlato i dijamante i zlato je proverio.platio je vrlo ozbiljnu sumu silnih problema je bilo posle izmedju njih dvojice.jednostavno ako neko ne drzi cesto taj sat u ruci vrhunska kopija prolazi.obavezno dobar sajdzija koji cesto gleda sat te marke koji kupujete.

CMW
    CMW je offline
    Mlađi član Avatar korisnika CMW
    Član od
    7.5.2012.
    Lajkovi
    306
    Reputacioni uticaj
    35

Citat Vladan Stevanovic kaže: Pregled poruke
    CMW, šta najčešće odaje te najbolje lažnjake koje si video? Koji su detalji u pitanju?
    Dobro jutro!

Za sada još nisu u stanju da kopiraju mehanizme i to ih odaje. Međutim i tu se snalaze oni mudriji, koriste originalne mehanizme koje kupe jevtino na FleaBay-u pa ih ugrađuju u svoja kućišta. Obično im se ne slaže model broj sa ugrađenim kalibrom ali svejedno uspevaju da ih prodaju čak za $15000-$20000.

Ljudi su stvarno pohlepni pa nasedaju na prevare takve vrste misleći da dobijaju nešto vredno za male pare a prevarantima to obično donosi zarade u nivou investicije, zbilja masno.

CMW

Slične teme

1. Čišćenje spoljašnosti sata
    By theemp in forum Časovničarska radionica
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 20.12.2019., 22:25
  2. Da li je moguce ovako malo odstupanje u tačnosti
    By nikola0406 in forum Opšti forum
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 1.7.2010., 8:42
  3. Omega satovi i poznate ličnosti
    By Shmizla in forum Omega