Strana 15 od 80 PrvaPrva ... 51112131415161718192565 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 141 do 150 od ukupno 1227
Like Tree649Likes

tema: Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Hybrid View

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Određen forumom Re: vrednost i originalnost sata

Sima je već rekao sve, a nadam se da će pomoći i ovaj citat iz Wikipedije:

Lange pocket and wrist watches are among the finest in the world, competing with watches produced by Swiss firms such as Patek Philippe and Vacheron Constantin.
    U pitanju su satovi koji mogu koštati kao pristojan stan u inostranstvu. Ako si video ovaj sat na nekom od domaćih sajtova, u pitanju su džulovi koji kupuju kinesko smeće na kilo. Ovakav sat bi kod nas mogao priušti eventualno Mišković ili neki od bogatijih tajkuna.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Novi član
    Član od
    24.3.2012.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Re: vrednost i originalnost sata

ok hvala...dobio ga od komsije koji je u nemackoj inace penzioner...on radi normalno sve ali je rekao da mu treba ciscenje za koje mi traze oko 50e a ostali casovnicari nisu hteli da prihvate da rade jer kazu da imaju za**ban mehanizam...pa sam hteo da vidim dali vredi da se daju te pare za taj sat...
    Poslednja ispravka: sima hrabri (24.3.2012. u 23:57) Razlog: cenzurisan neprikladan recnik

Novi član
    Član od
    10.4.2012.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Re: Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?

Da li mi mozete oceniti originalnost sata?
    Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-image1327.jpgPomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-image1328.jpgPomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-image1330.jpg
    Nadam se da neko ima iskustva i da ce mi moci pomoci.

Član
    Član od
    21.1.2009.
    Lajkovi
    85
    Reputacioni uticaj
    18

Pade mi na pamet anegdota kako me je skoro komsija pitao - vidim volis satove i ja imam omegu pa ako mozes da mi kazes da li je originalna. I tada mi je doneo fantasticnu napravu- omegu koja izgleda kao sat sa pijace, sa farbom koja je pocela da se ljusi i onda me pitao, a koliko vredi i dal je original? Na to sam ja njega pitao- a koliko bi ti dao za oljusteni sat pa ma koje marke bio i da li ti deluje da ovo ista vredi.

Evo kako izgleda original (doduse automatik, ali opet govori o kvalitetu izrade narocito narkvice i zadnjeg poklopca):
    Vacheron Constantin Overseas Chronometer

Evo originala kvarca:
    Vacheron Constantin Overseas Chronometer for $�3,015 for sale from a Trusted Seller on Chrono24

A evo i kvalitetne kopije>
    Overseas Automatic SS Black Dial on Bracelet

Generalno, ako sat kosta preko hiljadu evra i nema papire, 90% je kopija ili franken u pitanju. Ne gube se papiri tako lako satovima kako se obicno predstavlja po oglasima.
    vlajo and backarelli like this.

Novi član
    Član od
    10.4.2012.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Nisam te bas u potpunosti razumeo, ali donekle mi ni nisi dao izravan odgovor. A znajuci moga tatu, ma kakav je sat, on bi bacio papire cim bi ga kupio. Tako da mi, molim te, odgovoris da te razumem jer se ne razumem toliko.

Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Iako su slike dosta tamne, prvi signal za uzbunu je reč chronometer. Pogledaj sat na njegovom linku i uporedi sa svojim, pa ćeš videti da je kod tebe neznatno veći razmak u chronometer, tj. između e i t, a mislim i da slova u Geneve imaju loše ravnanje. Loša slika je veoma nezgodna za bilo kakvu diskusiju, a kao primere dobrih slika uzmi post sa sledećeg linka: Skydrummer-moja kolekcija

Prve tri i poslednja daju odlične detalje, premda su i ostale slike odlično urađene.

Što se tiče proizvođača - njihovi satovi koštaju kao kuća u skupom gradu na zapadu. Uz dužno poštovanje prema tvom ocu, čak i da ima novca koliko i bogatiji političari ili Mišković, ova marka je i za njih skup zalogaj. Ovo mogu da plate sultan od Bruneja, kralj Saudijske Arabije ili Bil Gejts.

Novi član
    Član od
    21.2.2016.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Pozdrav svima,ne razumem se puno u satove a dosao sam u posed jednog sata koji je prelep. Interesujeme samo da li je sat oautentican ili je neka fina kopija. Pomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-img_0177.jpgPomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-img_0165.jpgPomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-img_0171.jpgPomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-img_0173.jpgPomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-img_0167.jpgPomoć u proceni autentičnosti - da li je vaš sat original?-img_0169.jpg

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18041
    Reputacioni uticaj
    283

Kopija.
    I ne baš fina, al' dobro sad
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Član
    Član od
    21.1.2009.
    Lajkovi
    85
    Reputacioni uticaj
    18

Da budem jasniji i da ne okolisam - sudeci po slikama sat je kopija. Okaci boljiu rezoluciju ili i sam uporedi sa onim sto sam postovao pa ako ne lici, onda je kopija.

A sto se cene tice, navedeni spada u jeftinije modele konstantina, novom je cena oko 5-6000 eur, polovni kvarc je mogao da se nadje i za 1200-1500 a uobicajeno je 2000e. Dakle nije nesto mnogo skup kako njihovi satovi umeju da budu.

Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Wildboar je u pravu što se tiče cene. Ja sam se poveo jednim ranijim sličnim postom.

Slične teme

1. Čišćenje spoljašnosti sata
    By theemp in forum Časovničarska radionica
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 20.12.2019., 22:25
  2. Da li je moguce ovako malo odstupanje u tačnosti
    By nikola0406 in forum Opšti forum
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 1.7.2010., 8:42
  3. Omega satovi i poznate ličnosti
    By Shmizla in forum Omega
    Odgovora: 4