Re: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini
Citat:
stana kaže:
Nije vezano za gore navedeno...
Video sam danas u Bomaru u SU neki Citizen "two crown" (sa dva cifera),a na sajtu ga nema...nekih 31.000 din
Ima neko neki info sta je to... podseca na Gerlah,LLD,one cuvene supercompressor vintage satove (da ne gresim dusu,mislim samo na polozaj i broj cifera) ili na te alarm satove sa dva cifera...simpatican sat ovako na prvu.
Valjda sam dobro opisao. Nisam imao vremena da udjem i pitam za model na zalost
Dve krunice a ne cifera...au sta sam napisao...sorry
Za 300€ nema na svetu mehanički hronograf skoro, još B&M...
ima meni covek nudi taj sat za 300e original.
a ja sam skoro kupio pilot berkut ruski mehanicki chronograph ima pokazivac dana i noci i datum za 150e,
sat je polovan al sam ipak prezadovoljan sa njim,znaci mislite da uzmem taj B&M
Montpellier Blue Chronograph
Da li neko ima informaciju da li je moguce i ako jeste gde nabaviti ovaj sat?
Montpellier Blue Chronograph Watch - Grand Frank
Ako si gledao taj sat na kp....taj sat je bio moj. Kupljen nov, nosen jako malo...u rotaciji od 20-tak satova.....znaci MINT stanje.....
Sat je star nekih godinu i pol....ja sam ga prodao u jednoj zameni. Takodjer ga kupio covek koji ima vise satova....sta se u medjuvremenu dogadjalo s njim ne znam....ali sat je zbilja ok....u mehanizam ne moras uopce sumnjati...dokazan i pouzdan. Sam sat je dosta masivan, veliki, deluje mocno....kvalitetno uradjen. Kod nas je ta marka slabije poznata.....
razmisljam izmedju njega a nudi mi covek vintage chronograph baume and mercier iz 50tih i on mi je isto jako lep pa ne znam uzeo bi svajcarski neki mehanicki hronograph za sada imam samo ruski hronograph pilot berkut koji je jako dobrar ali mi se nesvidja sto se i najmanja ogrebotinica na kucistu jako vidi jer je sat crn
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Nemanjazemun, ako se odlučiš za starovremenski Baume & Mercier koji si postavio na linku treba da imaš u vidu nekoliko stvari. Prvo, obzirom na starost pitanje je u kakvom je stanju sam mehanizam i kada je zadnji put servisiran. Drugo, taj sat vrlo verovatno nema šok zaštitu ( mislim da je unutra Landeron 48). Treće, ukoliko je prilikom servisa potrebno menjati neki deo u mehanizmu to kod tako starih mehanizama može biti problem jer delove nema baš svaki časovničar a oni koji imaju delove umeju to i da naplate. Takođe pitanje je da li je kućište od čelika ili je neka pozlata i slično, to takođe proveri. Sve u svemu lep sat ali imaj u vidu sve otežavajuće okolnosti ili bolje rečeno potencijalne probleme.
Što se tiče pvd boje. Nemoj da te to previše nervira. Postoje satovi kojima ta iznošenost lepo stoji.
Primer jednog takvog:
Prilog 113298
Mislim da i tvoj Berkut spada među takve.
hvala najlepse na odgovorima.Mnogo mi se svidja taj vintage stil hronografa tima ovako nestohttps://www.google.rs/search?q=darwi...PTCVrJWzCzY%3D a taj B&M mi je od prijatelja koji je kolekcionar pa rasprodaje kolekciju skro je prodao iwc cal 89 yacht club sa plavim ciferom koji je bio kao da je izasao iz fabrike bez tackice najmanje ,zao mi je sto nisam tad imao novac da ga uzmem :banghead::banghead::banghead: ako neko ima neki ovakav hronograf neka mi ponudi,bilo bi super napraviti temu ako je vec nema postavite slike svojih vintage hronografa:)
https://www.google.rs/search?q=wittn...e93DvLEPF4M%3A
sta mislite kolkiko vredi ovakav hronograf razmisljam da ga kupim imam neku ponudu za njega pa me intresuje njegova realna cena ,unapred hvala na odgovoru
Wittnauer satovi misljenje
Wittnauer satovi
Kakvo misljenje imate o ovoj marci satova ,mislim pre svega na vintage satove a ako neko ima misljenje i o novijima neka ga podeli sa nama.:)
Izmedju ta dva, Citizen bez mnogo razmisljanja.
Dobrodosao na forum.
Bolje vas nasao :)
Interesuje me da li u ovom cenovnom rangu postoje kvalitetniji satovi?
Manje vise od svakog sata postoji i bolji i kvalitetniji... :)
Za pocetak pregledaj par nekih tema na forumu, pa ces i sam videti sta sve moze da se nadje.
http://www.svetsatova.com/forum/f102...l#.VbtGx_mlV1Q
http://www.svetsatova.com/forum/f102...l#.VbtGxvmlV1Q
Re: Pomoć pri odabiru sata
Pozdrav kolega Dalibore.....imas "slatku" dvojbu....i izabrao si dva dobra sata. Malo ih je teze komparirati.....jer u osnovi im je razlicita manema....L HQ je klasican diver, lepog dizajna, velike tradicije, made in Swiss, sa dobrim i pouzdanim mehanizmom. Dok Sinn 104 spada u pilotske satove. Jako dopadljivog izgleda tak da moze proci i kao dres sat.
Sa Longinesom kupujes prepoznatljiv sat, sat kojemu vrednost (pod predpostavkom da kupujes nov sat) ne varira, uvek ima svoju cenu. Dobar je i u zameni, ako se danas-sutra odlucis za menjati i uzeti nesto drugo. Sinn? E kod njega kupujes iskljucivo jako dobar kvalitet, nije toliko poznati brend kao Longines, ali grabi velikim koracima napred i zauzeti ce sigurno visoku poziciju kod ljubitelja.
Sa Sinnom dobivas ono nesto sto Longines nema.....Sinn kupuju i nose znalci i ako nisu fanovi Longinesa uvek ce pre kupiti Sinna. S njim spadas u one smekere.....a mislim da je i cenovno isplativiji, tj., u startu je jeftini i puno bolje drzi cenu nego HQ.
Moj izbor bez razmisljanja bi bio Sin....ali tvoje pare i ti kupujes.
Ja bih pre Sinn kao sto rece moj bruder Mario....
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Pomoc oko kupovine sata HITNO!!
Pozdrav,
Nov sam na forumu i moje znanje u vezi sa satovima je veoma slabo.
Zeleo bih devojci da kupim sat sa sledecim karakteristikama:
kozna narukvica (bez,roza)
bez cirkona
sa brojevima na satu
elegantan
Ovo je njen opis sata :D
Ja se dvoumim izmedju sledeca dva modela:
http://www.svetsatova.com/nov-sat/Sw...09.12.001-2292
Prilog 113605
I
http://www.svetsatova.com/nov-sat/Ja...L-1-1752H-3142
Prilog 113606
Hvala unapred :D
Perke dobro dosao na forum.
Mislim da su satovi po kvalitetu slicni. Izabrao bih drugi model samo zbog safirnog stakla. Ako mislis da ce se devojci vise dopasti prvi sat onda kupi taj model. Bitno je da joj se dopadne.
Citat:
skydrummer kaže:
Perke dobro dosao na forum.
Mislim da su satovi po kvalitetu slicni. Izabrao bih drugi model samo zbog safirnog stakla. Ako mislis da ce se devojci vise dopasti prvi sat onda kupi taj model. Bitno je da joj se dopadne.
Hvala ti sky :D
p.s. Pogresno su ispisane cene. Swiss je 24 000, a Jacques je 17 000 (na akciji je) u prodavnici Bomar. gledao sam i u delta city i u uscu, pa eto ako nekog zanima :)
Pozdrav svima.
Novi sam na forumu, znanje o satovima solidno, entuzijazam prema istima veliki :)
Cijenio bih vašu pomoć u izboru novog sata. Na linku ispod je moja neka zamisao. Dakle, leather wristband, rose gold plated case i ovaj cjenovni rang. Dakle šta mislite o ovom satu? I da li ima možda nešto bolje u ovom cjenovnom rangu? Takođe, preferiram numeraciju sa rimskim brojevima.
Watches Men, Regent Mens Rose Gold Plate & Black Leather Chronograph Watch
Hvala.
Previse je to para za taj sat. Nista posebno, nema ni ime, a i mehanizam je najjeftiniji etin.
Bolje od toga do 1000e ima sigurno. Pregledaj nekoliko tema ovde na forumu, ima zanimljivih predloga.
Citat:
RUS kaže:
Previse je to para za taj sat. Nista posebno, nema ni ime, a i mehanizam je najjeftiniji etin.
Bolje od toga do 1000e ima sigurno. Pregledaj nekoliko tema ovde na forumu, ima zanimljivih predloga.
'пасиба. поищу еще:)
Pozdrav svima.
Novi sam ovde, a u svijetu satova.
Htio bih sebi da narucim sat pa mi treba validno misljenje o ovom modelu koji mi se svidja...
Victorinox Swiss Army Classic Chronograph White Dial white Strap Men's Watch 241500 - Chrono Classic - Victorinox - Shop Watches by Brand - Jomashop
Cini mi se da je popust dobar, 73%... a dodatnih troskova sa carinom i postarinom necu imati posto ce se narucivati i isporucivati u USA.
Bilo kakva pomoc i misljenje su dobrodosli.
Pozdrav
Sat je ok,mehanizam Eta g10.211(jeftin,ne popravlja se u slučaju kvara- samo se zamijeni).