-
Orient Scuba Diver
Valjda je dobro mesto za ovo pitanje, ako nije onda se izvinjavam.
Nešto gledam satove u zadnje vreme i zapao mi je za oko ovaj Orient. Sad nisam baš nešto sa budžetom ali bih ga uzeo u skorijoj budućnosti. Zanima me vaše mišljenje o ovom satu kao i predlozi sličnih satova u tom cenovnom rangu. Bitno je samo da je automatik i da ima dobru luminiscenciju.
Evo linka sata na creationwatches Orient Scuba Diver FEM65007B9 Mens Watch
-
Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini
Dobar je to sat, jedino sto bih gledao model bez PVD premaza, posto ruzno izgleda kad se ogrebe.
Sam sat je odlican, ali osvetljenje im nije bas najbolje.
Evo ovde imas opis koji sam radio ja za plavi Mako
http://www.svetsatova.com/forum/f66/...l#.U7Tku7Evh74,
i jedan opis koji je radio kolega za plavi Ray
http://www.svetsatova.com/forum/f66/...l#.U7TkuLEvh74
-
Re: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini
ljudi sta mislite o ovom satu?
Jacques Lemans
-
Jaguar J615/3 kao poklon za 18.rođendan
Pozdrav svima!
Prvo nisam siguran da li je tema na pravom mestu ali pošto sam kupovinu već obavio o savetima za istu kasno je.Elem danima listam,pregledam ,čitam i na kraju ništa ne znam kao i kad sam počeo da se raspitujem.Klincu se bliži 18.rođendan pa se setih kako bi sat bio lep poklon.Da napomenem limit je bio oko 150eura(t.j.tri čeka na odloženo i nešto malo malo sa kartice).Izbor je na kraju pao na Festinu F16489-5.Bilo je još nekih Police,Pulsar i po meni jedan Seiko 5 sports(mada se gospođi nije svideo) modela u opticaju.I tako u radnji radnica nam pokaza 5 dinara skuplji sat od Festine koji je na akciji 50% popusta.Švajcarac jeste u Festina grupi ali kontam švica je švica.Pa sad šta ja ustvari hoću ovde.Prodavačica reče da je staklo safirno i to videh ovde usput da je dobro.:confused::blink::ohmy:.Ali mehanizam i specifikacije neke posebno nisam uspeo da saznam.
Da ne davim više GLAVNO pitanje:DAL SE ZAJ...:blushing:
NIsam uspeo do sada da nađem ovde neku temu vezanu za ovaj brend ni u predlozima za kupovinu ni u nekim komentarima.A nema ih ni u vašoj ponudi ni novih ni polovnih.Sad to znači il da su toliko dobri da kad ih jednom kupiš više ih neispuštaš a novi idu kao alva pa ih nema ILI:confused::confused::confused::banghead:
Čisto me zanima neko ko se susretao sa ovim satovima kakva su iskustva pošto se ja očigledno razumem.....
Pozdrav,DejanAleksić
-
Re: Jaguar J615/3 kao poklon za 18.rođendan
-
Re: Jaguar J615/3 kao poklon za 18.rođendan
Da li si se zeznuo, u to ne bih ulazio, ali cinjenica je da si mogao da uzmes bolji sat za te pare.
Ono sto je bitno je da se poklon svidja onom kome je namenjen. Dzaba ti i najbolji i najkvalitetniji sat, ako se njemu on ne svidi.
-
Pozz svima.
Posto mi je budzet bio dosta ogranicen zbog neplaniranih troskova ,pa sam naisao na ovaj sat http://www.casio-intl.com/mea/en/wat.../EFR-532D-1AV/ vase misljenje i ako moze vise detalja o njemu. Hvala.
Jos sam ovo zaboravio http://www.satovi-online.com/catalog...1a-p-4195.html kolko je sig kupovati od njih.
-
Sense je ozbiljna i pouzdana prodavnica. Mnogo clanova je kupovalo od njih. U sledecoj temi su neki od utisaka ljudi koji su od njih kupili sat.
http://www.svetsatova.com/forum/f128...l#.U8uJIbEvh74
Sto se Casia tice, za te pare je odlican sat.
-
Koga interesuje-u "Bomaru" na pojedine Jacques Lemans satove daju 50% popusta
-
Citat:
RUS kaže:
Odlicno za Sense taman onda preko njoh da narucim.
Da li moze nesto vise samom satu ,detaljima, manama bilo sta.Ako neko zna iz iskusta o ovim modelima Edifice?
-
Saša
Nema se šta posebno reći o tom satu.
Kao i cela Edifice serija i taj sat daje nešto više vrednosti od novca koji si za njega izdvojio.
Narukvica vrlo udobna.
Mogućnost stavljanja kožnog kaiša.
Ako ti se vizuelno dopada-slobodno kupuj.
-
Hvala.
Jos me ovo zanima da li moze da se skracuje ova narukvica?
I ne mogu nigde da nadjem kad je izasao model kojeg datuma.
-
Narukvica moze da se skrati, naravno.
Kada je model izasao? iskreno ne znam, niti mislim da je to od neke vaznosti.
-
Da li neko može da mi kaže nešto o ovom satu, Certina DS Chronograph Sapphire Model-542-7122-42 SWISS,cena sata je 27 800 dinara pa me zanima vredi li toliko, i mehanizam koji je u ovom satu?
Unapred zahvalan.
S poštovanjem Mikica
http://cdn2.bigcommerce.com/n-nr1m3w...0.1280.JPG?c=2
-
onaj sajt sto si postavio je pouzdan, bil oje clanova koji su kupili od njih, prodaja satova, na njih mislim
ovo je eta G10.211 u ovom satu, chrono mehanizam koji moze dugo i pouzdano da radi, bilo je i puno zamerki na taj mehanizam
ovo je stari logo certine, sada koriste kornjacu, ovo je stari model i retko gde se moze naci zaostali primerak
o onoj radnji na zel stanici ne bih mogao mnogo da ti kazem jer nisam ulazio, video sam da imaju tissot i certina satove u ponudi, od ovih eminentnijih, samo ovlas pogledao, ponuda nije bila atraktivna kao na nekim drugim mestima
-
Pomoc pri kupovini Orient Explorer Collection DH00001B
Nov sam ovde pa ovom prilikom zelim da pozdravim sve na forumu.
Poseban pozdrav za Vladana.
Pre svega hteo bih da kazem da sam odusevljen forumom i da sam uzivao citajuci postove.
Naime, nov sam u svetu satova i ovo ce mi biti prvi sat.
Dosta sam razmisljao i citao i izbor je pao na gore pomenuti model.
Ono sto sam uspeo da pokacim iz postova jeste da su ljudi generalno zadovoljni porucivanjem satova sa orientuhren.de (evo ga link za sat Automatik Power Reserve "Classic" CDH00001B0 - Gangreserve - www.orientuhren.de).
Interesuje me da li je ovaj sat dobar za prvi sat. Takodje, vidjao sam da se cene dosta razlikuju od sajta do sajta pa me zanima da li je kupovina preko ovog sajta zaista sigurna, tj. da li su u pitanju originalni satovi.
Jos jedna stva, za koji dan idem u Bec pa me zanima da li tamo ima neka radnja sa Orient satovima koji biste mogli da mi preporucite kao sigurnu kupovinu.
Unapred zahvalam na odgovorima.
Nemanja
-
Ako vec ides u Bec, mozes da pogledas i da kupis taj sat uzivo i u Budimpesti. Evo linka prodavnice.
Tutu Óraszalon Westend - Minőségi órák, kedvező áron
Cak je i cena cini mi se niza nego u Nemackoj.
-
U Beču postoji radnja u 5om Bezirku, ulica je ja mislim Schönbrunnerstraße, ali nisam siguran. Sajt je poljot.at pa proveri. Čovek ima dosta veliki ihbor Orient satova u radnji.
-
araphel ti je sve dobro napisao, jeste u 5.,rubno....samo moras paziti jer oni rade samo kasno poslepodne. Tamo sam gledao Aviatora i imaju veliku ponudu rusa.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Poštovani,
hvala Vam na odgovorima koje sam dobio, i molim Vas opet za pomoć. Jako mi se dopada ovaj sat pa me zanima vaše mišljenje o ovom satu i da li vredi tih para.
Certina DS Pilot Leather
Model:541.7058.42.62
cena novog sata je 360 eura.
Hvala unapred.
S poštovanjem Mikica.
Prilog 94360
-
Kao prvo hvala na informacijama. Ako imate slucajno jos neku informaciju za prodavnicu zamolio bih vas da podelite sa mnom.
Naravno, nasao sam jos jedan sat koji mi se jako dopada pa mi treba vasa pomoc-u pitanju je orient DH01002B.
Nekako mi deluje da vise za svaki dan od orient DH00001B.
Mozete li mi reci koji je sat kvalititniji i kakva je razlika u mehanizmu.
Unapred zahvalan,
Nemanja
-
Kao ljubitelj casio satova, resio sam da dopunim kolekciju sa modelom GW-A1000FC. Sta mislite, da li je to dobra kupovina s obzirom da nije nimalo jeftin?
-
Casio je uvek dobra kupovina
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Tražim negde da ga pogledam uživo, ali izgleda da cu morati opet na slepo da naručim, kao i do sada što je bio slučaj za većinu Casio satova koje posedujem.
Prilog 94598Prilog 94599
-
Sta mislite o ovom modelu, mislim da ga jos uvek nisam nigde video ni u jednom temi.
http://www.youtube.com/watch?v=ojqIsyADLak
-
Zdravo svima!
Novi sam ovde pa neznam na koju temu da pitam nadam se
da se ne ljutite.Psedujem nekoliko satova i hteo bih da cujem
vase misljenje o njima
1.Tissot PR100 Swiss made automatic
2.Stuhrling Prestige Swiss made automatic
3.Invicta Titanium Japan movement automatic
4.Seiko solar made in Japan solarni
5.Kronen&Sohne ?????????????? automatic
6.Bulova rectangle (pravougaoni )Japan movement automatic
7.Dzepnih nekoliko al mislim da nemaju neku vrednost
Unapred se izvinjavam sto ne mogu postaviti slike jer
ovde gde radim sam ogrnicen ali kad dodjem u MKD
postavicu obecavam
-
Tissot, Bulova, Seiko, Invicta(ako su mehanizam i završna obrada ok) su dobri satovi. Ostalo je kinez.
Pozdrav
-
Hadzi-Dado se naljutio :) ali se slazem sa izjavom... Osim mozda Invicta...
-
Off-topic : Stuhrling kinez ?
-
Citat:
himmelstrider kaže:
Off-topic : Stuhrling kinez ?
Kinez.
-
Citat:
DrAgod kaže:
Nema ljutnje- naveo sam gole činjenice. Invicta ima dosta smeća ali se mogu naći dobri modeli sa odličnim mehanizmima.
Strider,
I Vladan ti kratko i jasno odgovori- čist kinez!
-
Stuhrilng prestige je cisto Svjcarski sat.Na njemu pise iznutra i
odozdo Swiss made...Kupljen je u Svajcarskoj 310 franaka a vidim
na amazonu je 305$..Mislim da to sto govoris je za Stuhrling Original
K&s kronen& sokne isto mislim da je kineski....ali je stvarno
lep sat....Ja mislim da ne sme pisati Swiss made ako nije Svajcarcki
ili made in japan ili made in gemany....jednostavno ne pisu
ime proizvodaca iz koje zemlje dolazi.Prost primer seiko 5
imas seiko 5 nepoznat i seiko 5 made in japan...velika je
razlika u ceni
-
Ne znam kako da ti objasnim ali Sturhling nikad nije bio,a nije ni sada švicarski sat. U njemu je kineski mehanizam koji se vodi da je sastavljen i regulisan u Švici i zbog toga je natpis swiss made,a to ništa ne znači. Naravno, i svi ostali dijelovi sata su kineske proizvodnje.
A za Seiko 5: sva razlika između tih modela je u natpisu "made in japan".
-
Ne znam zašto se ljudi "pecaju" na to Swiss made.... pa to danas piše na svemu i svačemu , poput Germany na ručnom alatu recimo...
-
Istina, i ja sam nesto trazio, navodno je Stuhrling kompanija sa svajcarskim poreklom (to jest, tako su se hvalili) koja je pogone kasnije prebacila u Kinu, ali je i dalje svajcarski kvalitet... etc.
Mada, vidim da se ljudi hvale po forumima na neke njihove modele...
-
Baki,znaš i sam da swiss u satnoj industriji znači mnogo. Problem je što danas nije problem zakonski zadovoljiti to swiss made i neko nedovoljno upućen se bez problema uhvati za taj natpis vjerujući da je to pravi sat iz Švice. Sreća pa postoji net i ovakvi forumi pa se lako mogu naći potrebne informacije(ako to kupca zanima).
Himmelstrider,
Kako može biti švicarski kvalitet sa kineskim mehanizmom!?
Za sada,a svi su izgledi da će tako još dugo biti, Kinezi su daleeeko iza Švice što se kvaliteta tiče.
Ima na forumu par tema koje obrađuju ovu tematiku......pročeprkaj malo.
-
Da bre Hadži, baš sam na to mislio.
Dodatnu zabunu donose i bezbroj micro brendova.... ako se odvoji svega par sati na nekom od kvalitetnih foruma, lako se napravi razlika izmedju Čajne "poreklom" iz švice i čistokrvnih swiss modela.
-
Ja more!:lol:
Danas je cunami od raznih modela i proizvođača!
Još malo pa će trebati enciklopedijsko znanje da bi se moglo odvojiti žito od kukolja.
-
Citat:
DrAgod kaže:
Ja imam Invicta diver 8926 NH35, i koliko god se trudio, ne mogu mu naći manu, odličan sat, da ne pominjem odnos uloženo-dobijeno.
-
^Kad je u pitanju natpis Made in Germany, mislim da je situacija jos gora nego za Swiss.
Cinjenica je da u danasnje vreme mozes da pises manje vise sta hoces, ali kao sto Baki kaze, zato se treba informisati na nekom od kvalitetnih foruma, koje barem danas nije tako tesko pronaci.