Re: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini
Kopija je kopija, kakva god da je i ne treba je ni uzimati u razmatranje!
Za pare koliko kosta replika, moze se uzeti i neki pristojan sat, a da je originalan.
Na forumu je rasprava o replikama zabranjena, tako da mozes slobodno da nam predstavis svoju kolekciju, a kopiju zaboravi.
Dobro dosao na forum.
Hvala na brzom odgovoru!
Znam da naravno postoje pristojni satovi u toj ceni... ali ja jednostavno zelim jedan hublot u kolekciji, znam da je mozda nerealno i meni cenovno nepristupacno, ali opet... :)
Da li neko zna moze li se u Srbiji pazariti provereno originalan polovan Hublot? Ako nema kod nas, gde je najblize naci i koje mogu biti cene?
"... volim i ja janjetinu, al' nema..." :D
Salim se... :)
Pazi, za razliku od mnogih, a tu ukljucujem i sebe samog, koji, isto kao i ti, sanjaju o satu koji si, barem trenutno, ne mogu priustiti - ti si u nesto tezoj situaciji.
Naime, da si zaljubljenik Omege, ili npr. Schaffhausena, dok cekas da te ogrije sunce i pogodi neka nova Aqua Terra ili Portugizer, imao bi pred sobom more vintage modela, prelijepih serija, osamdesetdevetki, Geneve, De Ville i mnogih drugih, koje bi sigurno pomogle da ljubav ne prestane, a uz to bi, za znatno manje para - mada ne jeftino - mogao reci da si ponosni vlasnik nekog od ovih, PRIJE SVEGA originalnih satova.
S Hublot-om ce ici teze... To je za horoloske pojmove jako mlad brend, koji je nas ovdje, pogotovo u toj svojoj "vintage" kategoriji, ako se dvije-tri decenije stari modeli uopste mogu tako i nazvati, slobodno mogu reci - zaobisao.
Tako da ces ta ce se ta potraga za polovnim Hoblot satovima kod nas svesti na par komada, te ces morati traziti negdje drugo.
Drugo, u tih svega dvije-tri decenije Hublot ne lici sam na sebe, pa te one njihove standardne serije iz devedesetih ili s pocetka novog vijeka sigurno nece oboriti s nogu. Ja znam da ni za jedan od tih modela ne bih dao ni par stotina, a o par hiljada, koliko ih nekada cijene, da i ne govorim.
Postoji mnostvo, mnostvo ljepsih satova, a uz to daleko povoljnijih.
E sad, ti kad kazes da volis Hublot, vjerovatno mislis na ova njihova "sci-fi" cuda s kojim u zadnje vrijeme izlaze na trziste, jer je ustvari to ono po cemu je Hublot danas prepoznatljiv, dok u ranijim serijama, izvini, ali ne vidim neku posebnost.
Te nove serije, dakle, spadaju u nesto sto, gledajuci cijenu, vecina nas moze samo da sanja, a previse je sve to novo da bi se na ovako siromasnom trzistu poput naseg vec vrtili i polovnjaci.
Malo jos pretresi nas forum, i vjeruj mi - nesto ce ti se vec svidjeti! :)
I sto ti je Rus vec napisao - bjezi od replika/dupljaka kako znas i umijes! S njima se najlakse ispadne smijesan.
I da ne zaboravim - dobro nam dosao!
P.S. @Mario, sta vas je novosadjana, k'o skakavaca. :flapper: Sve ste ostale presisali.
arch_m kaze:" P.S. @Mario, sta vas je novosadjana, k'o skakavaca. :flapper: Sve ste ostale presisali."
Jeste, u pravu si....evo i gazda Vladan razmislja da promeni sediste SS u NS! :flapper::flapper:
Drugari, imam jednu veliku moralnu dilemu (da ne kažem glavolomku :banghead:)
Naime, Panerai satovi me oduševljavaju već dugo, a u nedostatku nekoliko hiljada eura, a velikom nestrpljenju, razmišljao sam o tome da prvom prilikom sebi pazarim Parnis Marina Militare. E sada, dilema je jasna. Iako nije replika, pomenuti Parnis nije baš ni originalan sat inspirisan Paneraijem. Šta biste vi rekli na to? I da li biste imali neku vintage preporuku koja bi zaobišla ovu dilemu?
Uzmi Parnis ako ti se svidja. Mnogi satovi lice jedni na druge, nije u tome problem, problem je kad neko pokusava da bude nesto sto nije, pa stavlja tudji logo i ime brenda na brojcanik. Ovako po meni homage je legitimna stvar, nije replika u pitanju, niti se reklamira da jeste.
Ima i tema o homage satovima...
http://www.svetsatova.com/forum/f67/...l#.VQRrX-ERTfY
Imao i ja jedan. Doduse ne parnis vec getat al mislim da je sve to isto. Bez natpisa na brojcaniku. Oko 100$ sve placeno. Rezerva snage mislim da je bila oko 60 sati. Moj savet - uzmi :). Ako ti se i ne svidi mislim da ces ga lako prodati.
Vrlo slično i sam razmišljam, hvala što ste pretegli :D
Skuplji su i to mnoooogo!
Deluje mi kao original, taj treci, ali neka ti to kaze neko ko se bolje razume. Inace je od tri ponudjena modela najbolji onaj koji ti se najvise svidja
Jos neko,ako moze savet,vredi li ovaj treci sat ovoliko,original ili...
Dok si ti cekao, on izgleda ode :D Koja mu je bese bila cena ?
https://www.kupujemprodajem.com/Citi...filter_id=1666
nije otisao jos uvek je na prodaju,al niko konkretno da pomogne.
Konkretno, cena je korektna, mozda cak i nesto niza. Druga stvar je, apsolutno niko odavde nece da ti garantuje da je original, posto se to sa slike jednostavno ne moze sigurno utvrditi. Mislim da je u redu, ali ipak kupujes macku u dzaku na nevidjeno. Mozes da se cujes sa prodavcem i dogovoris da ti sat posalje, i da ti da recimo 5 dana radne garancije, u slucaju da nije original, a za to vreme ga ti lepo kod casovnicara proveris. Ako je original ne bi trebalo da se ljuti, ali mozda i kaze "cuj idiota, on da proverava, nacice se neko drugi". Ti sad vidi, izmeri...
^sve isto kao i kolega himmelstrider.
Nisam ekspert za Casio, ali mi deluje kao da nije original, jer ni jedan marker na ciferu se ne gadja sa kruznim prstenom, a sumnjam danbi takav sat prosao kontrolu kvaliteta.
Bez ikakve sumnje-sat je kopja!
Hvala ljudi spremao sam da ga uzmem ali i meni bi sumljivo ili je kopija ili je kradena roba.
Upises gore u pretrazivac Lorus i izbaci dosta rezultata...
lorus - Google претрага
U pitanju je Seikov podbrend, tako da koriste njihove mehanizme. Solidni satovi sa prihvatljivom cenom.
Na prvi pogled deluje da bi ovo pitanje moglo ići i u "pazi replika", pošto je u pitanju "švajcarski" sat koji prave Kinezi... ali oni i ne kriju gde se sat pravi.
Deluje da je kineska firma kupila ili registrovala ime u švajcarskoj, i sada satove prodaje sa čudnom formulacijom "Made in China, Switzerland craft". Ali dobro, takve"nemačke" satove sam već viđao.
Meni je ustvari neverovatno da bilo kakav sat sa safirnim staklom, čeličnim kućištem i japanskim kvarcnim mehanizmom košta 40 ili 60 EUR, i to sve sa isporukom skoro bilo gde na planeti:
Aliexpress.com : Buy Quartz watch BUREI 2015 women's casual fashion trend Leather belt ladies waterproof stainless steel dial women dress watch 3017 from Reliable watch repair tool kit suppliers on Swiss BUREI Watch Exclusive Shop | Alibaba Group
Multi function watch BUREI 2015 Fashion Casual Wristwatches depth waterproof leather strap men's luxury brand watches 7002 A-in Men's Wristwatches from Watches on Aliexpress.com | Alibaba Group
Prvo pitanje: Kako je to moguće?
Drugo pitanje je kakve će se promene desiti kada Kinezi kupe prvog pravog (živog) švajcarskog proizvođača satova.
Npr. kupili Volvo... i nisu ga (još) uništili kao što su svi predviđali, već su ga učinili profitabilnim, i uspeli da sačuvaju reputaciju.
Pa brate, moguće je iz sledećih razloga:
- cena radne snage,
- ugradnja najjeftinijih mogućih komponenti i sirovina (samim tim i najjlošijeg kvaliteta),
- ne bih se zakunuo (jer nigde ne piše) da je kućište sata od čelika (možda je ona fora stainlesssteel back), a ako jeste sigurno nije od kvalitetnog 316L čelika,
- nepostojanje kontrole kvaliteta,
- nepostojanje servisne podrške (što je bitna stavka u finansijskoj konstrukciji bilo kog ozbiljnijeg proizvođača satova),
- nepostojanje troškova marketinga.
Realno, njegova proizvodnja košta 20$...
Sve ovo se odnosi na drugi sat Burei 7002 A pošto mi je taj privukao pažnju iwc-olikim izgledom, ovaj prvi nisam ni analizirao...
Sa druge strane, svi smo mi svesni da kod cenjenih brendova cena nije uslovljena samo kvalitetom već i "hajpom"...
Citat:
Mr D kaže:
.
Meni je ustvari neverovatno da bilo kakav sat sa safirnim staklom, čeličnim kućištem i japanskim kvarcnim mehanizmom košta 40 ili 60 EUR, i to sve sa isporukom skoro bilo gde na planeti:
Prvo pitanje: Kako je to moguće?
Tako što je proizvodna cena znatno ispod navedene prodajne cene.
:yes4:
EDIT- Sada tek vidim da je Kure to detaljnije elaborirao :)
Ovo je sve delimično tačno, ali ne u potpunosti. Npr:
- Minimalac u Srbiji je danas (nažalost) niži nego u Kini... a cena rada je uporedljiva. Toliko o velikoj prednosti niske cene radne snage.
- Slanje jednog ovakvog paketa, iz Srbije, na drugi kraj sveta bi koštalo 20-25% cene isto
Pa onda zamislite da li biste mogli da proizvodite i prodajete ovakav proizvod (isti, bez kontrole kvaliteta i podrške) iz Srbije, makar i za 50% veću cenu... a da gazdi ipak ostane neka zarada.
Pretpostavljam da je odgovor u kombinaciji više faktora (sem poznatih, vezanih za niske cene radne snage i preskakanje nekih koraka u proizvodnji zbog ušteda):
- Svi proizvođači delova dostupni na jednom mestu
- Državna podrška izvoznicima (npr. danas je moguće dobiti proizvod koji košta $0.50, sa sve isporukom u Srbiju, što je manje od poštarine u samoj Srbiji... što znači da postoji masovan i veoma jeftin sistem grupnog slanja poštanskih pošiljaka u inostranstvo)
- Vlasnici firmi zadovoljni i malim profitima (sve dok je količina dovoljno velika)...
- ... dodati po želji...
Pravi odgovor je i odgovor na pitanje zašto je iz Srbije izvoz tako nizak.
Ne znam bogami, ima Casia bas svakakvih... procunjaj jos malo, mora da ima neki koji ima funkcije koje zelis, a da izgleda dobro za tebe...
Nije vezano za gore navedeno...
Video sam danas u Bomaru u SU neki Citizen "two crown" (sa dva cifera),a na sajtu ga nema...nekih 31.000 din
Ima neko neki info sta je to... podseca na Gerlah,LLD,one cuvene supercompressor vintage satove (da ne gresim dusu,mislim samo na polozaj i broj cifera) ili na te alarm satove sa dva cifera...simpatican sat ovako na prvu.
Valjda sam dobro opisao. Nisam imao vremena da udjem i pitam za model na zalost