-
Re: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini
Uz svo dužno poštovanje, po toj logici ne treba imati sat bolji od plastičnog crnog Q&Q.
Meni je lično (barem na King of G, da se ogradim) sasvim normalno funkcionalan, a uz to i lep inverzni ekran. Da je sat isti, a ekran klasičan, sigurno ga ne bih kupio, jer to ne bi bilo to. Bez estetske dimenzije, svi bismo kupovali identične stvari.
Da ne bude zabune, i meni G služi određenoj svrsi, i ne nosi se uvek. Ali dok služi uporedo i dobro izgleda i izaziva mi zadovoljstvo kad god pogledam u njega.
-
Sviđa mi se MS serija, video sam i probao MS Mudmana (G-9000) međutim on mi jako loše leži na ruci, dugmići su preteški za pritiskanje... Displej je OK.
5600 mi ne treba jer imam standardnu kockicu, tako da želim da negde vidim i probam DW-6900-ms.
Noviji crni modeli su sa staklom efekta ogledala ili imaju sjajnu plastiku za kućište i kaiš, tako da od cenom pristupačnih mat crnih modela jedino mi ostaje 6900-ms.
Da li ste ga videli skoro u nekoj od beogradskih radnji?
edit: za trening najčešće koristim AE-1000 kojim se lako rukuje (tajmer, štoperica...). Ali mu se pleksi skroz izgrebao. Sa druge strane DW-5600 je katastrofa za treninranje i aktivnosti jer je dugmići teže pritiskaju i kaiš je krut. Ali, npr. njega nisam celo leto skidao sa ruke, uključujući plivanje, ronjenje na moru...
7900 najbolje leži na ruci zbog onih krilca, ali ga ne bi kupio jer ima one gluposti sa plimom i osekom i mesečeve mene.
Analogni ne dolazi u obzir tako da će pasti klasični 6900 ili 6900-MS ako ga negde nađem u gradu.
-
^Mozda moze da se pogleda u nekoj od S&L Jokic prodavnica.
-
Pomoc za kupovinu sata/ Tag hauer mercedes sls
Zdravo, nasao sam sat Tag Hauer Mercedes SLS na KP ,cena 100e , replika naravno ,AAA( ne znam tacno sta to znaci) , moze li neko da mi kaze nesto vise, kakve su replike generalno, da li se isplati kupiti ili ne, posto orginal nazalost ne mogu da priustim[emoji20] pomozite, ja se ne razumem bas u satove, laik sam na tom polju... Hvala.
-
Re: Pomoc za kupovinu sata/ Tag hauer mercedes sls
Replike su takve da ih nemoj nositi ni ako ih dobiješ na poklon.
Replike su takve da je svaka afirmativna diskusija o njima zabranjena na ovom forumu.
Za 100 evra se mogu kupiti dobri satovi renomiranih proizvođača koji neće izazivati podsmeh okoline (za razliku od odnosa prema vlasniku bilo koje replike).
EDIT
Vidim da si se ranije raspitivao za Festina i Casio satove.
Šta ti se desilo u međuvremenu? :)
Zaboravi replike.
-
Re: Pomoc za kupovinu sata/ Tag hauer mercedes sls
To je upravo ono sto je trebalo da mi neko kaze- replike zaboravljene. Nije mi se desilo nista, samo nisam bio upoznat sa replikama, ali sada je i to reseno[emoji106][emoji108] hvala ti. [emoji6]
-
Samo malo uloži vremena u čitanje foruma i naći ćeš predloga za 3 života 😉
-
Citizen eco drive at4007-e54
Pomoc,u pregovorima sam da kupim ovog "gradjanina",ima li ko kakva iskustva sa ovim satom i koja mu je vrednost na našem tržištu....
-
Pomoc oko sata
Postovani ljubitelji satova, zelim pomoc oko izbora sata. Zelje su mi vrlo specificne i nadam se pomoci. Dakle, trazim sat sa metalnom narukvicom, sa safirnim staklom, okrugli, dimenzija bez krunice 42-48mm, sa datumom na trojci ili bez datuma, moze da bude i kvarcni mada je pozeljno da bude automatik, cifer da bude samo sa crticama, bez brojeva, kazaljke sa iluminacijom ili u nekoj svetloj, vidnoj boji, cifer samo sa sat minut sekunda ili eventualno datum, sto manje natrpan, cene do 100.000 din. Ja tako nesto kod nas nisam nasao. Hvala svima unapred
-
Re: Pomoc oko sata
-
Citat:
Uros GT kaže:
Ne mom G8900 se ne vidi ništa, tj. znatno je smanjena preglednost, odnosu na klasični DW6900. G-Shock ne vidim kao neki aksesoar, nego kao sat sa svrhom, pa mi ne znači ništa da "izgleda".
Ima li neki tool na internetu gde mogu da proverim kako bi dw-6900 serija stajala na velikom zglobu?
I meni se svidja ovaj mat crni ms ali se plasim da bi izgledao smesno na mom zglobu.
Inace je oko 60$ u Amerikama, sto je smesno.
-
Citat:
inginius kaže:
Ima li neki tool na internetu gde mogu da proverim kako bi dw-6900 serija stajala na velikom zglobu?
.
Nije mi poznato postojanje takve aplikacije.
Inače,ovaj sat sa svojim prečnikom će svakako bolje pristajati većim nego manjim zglobovima pa ,na tvom mestu, ne bih brinuo o tome.
-
Postoji neki univerzalni pokazivač kako koji prečnik sata stoji na kom obimu zgloba to sam viđao po nekim sajtovima
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Postovani,
Molim Vas, da li neko zna koji je mehanizam u ovom satu, i uopste neke informacije vezane za ovaj sat i brend.
sat brenda DUGENA Prilog 124064
Hvala unapred,
sa postovanjem Mikica.
-
Da li neko ima iskustva sa kupovinom satova preko AMAZONA? hteo bih da kupim ovaj sat ali me zanima da li je sajt pouzdan i da li se radi o originalnim satovima?https://www.amazon.com/Hamilton-H644...aki+field+king
-
Mislim da je Amazon 100% siguran, mada su oni često samo posrednici nekog drugoo prodavca i nećeš imati problema sa kopijama. Cena za ovaj sat je odlična, posebno što se radi o satu na metalnoj narukvici, mada - koliko znam - Amazon ne isporučuje satove u Srbiju.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Casio ef305 misljenje?
Sta mislite o ovom satu? Ako mi mozete malo vise reci o njemu?:)
Prilog 125341
-
Re: Casio ef305 misljenje?
Amazon i E bay ne isporucuju u Srbiju. Mislim da isporucuju samo knjige....
Zasto je to tako zaista ne znam.
-
Mala ispravka: Amazon direktno ne isporučuje ništa osim knjiga, diskova, ploča i sličnih predmeta niže vrednosti. Ovo je zbog toga što se Srbija još uvek visoko kotira na listama zemalja odakle dolazi veliki broj prevara sa karticama, a često je bolje ne ulaziti u rizik sa skupljom robom uopšte, nego se oslanjati na dalji postupak u slučaju prevare. Da ne idem sad u detalje poslovanja online i odnosa sa kartičarskim kućama, u suštini je to to.
Individualni prodavci, koji Amazon koriste samo kao platformu za trgovanje, mogu ili ne moraju prihvatiti da vam robu pošalju u Srbiju. To zavisi od njih.
Postoji i ona treća opcija, kada je prodavac neko drugi, ali Amazon za njega obavlja i pakovanje i slanje. Onda se opet primenjuje Amazon politika, dakle kao u prvom slučaju.
Kada je Ebay u pitanju, tu sve zavisi isključivo od volje prodavca. Naravno, i oni su informisani o stanju u online trgovini, i neki prihvataju rizike a neki ne. Poenta je da je u slučaju Ebay sve zaista individualno.
Preko Amazona sam uredno dobijao informacije da mi sat neće poslati, ali su zato recimo narukvice koje su cenom bile bliske ceni nekog Seika, uredno poslate.
Na Ebay sam poručivao recimo adaptere za Zillu, i oni cenom prelaze kategoriju od 50$, koja je česta barijera odabrana za iznose preko kojih se ne treguje sa sumnjivim državama, pa je opet uredno sve stiglo. Ovde se prodavci dodatno vode maksimalnim oslanjanjem na PayPal, i često hoće da šalju na potvrđene adrese. Izuzetak su Nigerija i Rusija u koje uglavnom niko neće da šalje ništa, i često to u opisima aukcija/proizvoda i naglase.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Citat:
araphel kaže:
Mala ispravka: Amazon direktno ne isporučuje ništa osim knjiga, diskova, ploča i sličnih predmeta niže vrednosti. Ovo je zbog toga što se Srbija još uvek visoko kotira na listama zemalja odakle dolazi veliki broj prevara sa karticama, a često je bolje ne ulaziti u rizik sa skupljom robom uopšte, nego se oslanjati na dalji postupak u slučaju prevare. Da ne idem sad u detalje poslovanja online i odnosa sa kartičarskim kućama, u suštini je to to.
Ovo je zastarela informacija - Amazon vec preko godinu dana isporucuje dobar deo robe u Srbiju. U principu sve sto salju u druge drzave moze i za nas. Pri tome mislim bas Amazon a ne nezavisni prodavci. Roba dolazi kurirskim sluzbama a carina se placa unapred. Pisali smo vec o tome.
-
Ne znam koliko je zastarela budući da ja od pre desetak dana imam jednu situaciju gde sam dobio info da ne šalju robu u Srbiju, a bila je Otterbox futrola od 35€ u pitanju.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Ili si nasao bas nesto sto ne salju ili nesto ne radis kako treba. Iz priloga se vidi da ovaj Hamilton i futrola mogu da budu u Srbiji za par dana. A ovde smo vec pricali o tome: http://www.svetsatova.com/forum/f67/...tml#post191912
Prilog 125343
-
Možda je problem do amazon.de na kojem imam account. Sad testiram sa ostalih i nema problema.
-
Mozda Amazon DE ima isti bag kao i Amazon UK: kaze da ne salje predmet u Srbiju ali kada ga dodas u korpu i ides na checkout prodje bez problema.
-
Ne znam. Evo gledam i DE mi svako malo izbacuje da ne mogu da isporuče u Srbiju. Bez obzira da li je app ili preko sajta. Sa US nemam problem.
Da ne idemo dalje u off, očigledno da je i ovde politika popustila, i vredi ponekad iskoristiti Amazon ako šalju, budući da imaju dobre ponude tu i tamo.
-
Jel Vostokov sajt siguran za kupovinu?? >> Чистопольский часовой завод Восток - Официальный сайт vostok-inc.com
Bune me bas male cene, ispade da su pretezno oko 6000 dinara i navise
-
Pozdrav drugari. Prijatelj me zamolio da mu nadjem ovaj Sinn jer sam ga sa Fortisa presaltovao na Sinn.
Kako da uspemo da nadjemo ovaj sat za neke normalne pare ovde kod nas a da pritom bude nov i da se izbegne carina?
Ako je uopste tako nesto moguce? https://www.chronext.com/sinn/104-st...104-011/C53679
-
Mare poslao sam ti pp
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
-
Citat:
milan zmaj kaže:
Mare poslao sam ti pp
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
Zmaju hajde i meni molim te na pp pošto me interesuje isti model samo bez brojeva.:)
-
Pozdrav svima vratio sam se posle duzeg vremena :)
Zeleo bih da vas pitam koji od ova dva sata bi mi preporucili da kupim.
Seiko SGGA21P1 ili
Swiss Recruit Prime
-
Prvi kvalitetniji, drugi lepši. Your call.
-
Koliki je vek baterije od navedenog modela Seika Seiko SGGA21P1
-
Pozdrav.zamolio bi da mi kazete sta mislite od ova dva modela casia koji bi vi uzeli.prije svega interesuje me pouzdanost i izdržljivost.da ima sat za posla
Prvi je casio MDV-106
Drugi je casio W-212H-1A
-
Nicaze, ako ti treba sat sa više funkcija, recimo da meriš vreme dok trčiš ili voziš bicikl, onda kupi drugi predloženi Casio. Ako ti treba izdržljiv, ronilački sat onda uzmi prvi predloženi sat, poznat i kao Duro.Na njemu možeš lako menjati kaiševe i tako osvežiti izgled sata. Od Dura u tom cenovnom rangu teško je naći bolji sat. Ukoliko se odlučiš za višenamenski sat razmisli o G-Shock satovima. Jeftiniji G Shock satovi koštaju otprilike koliko i Duro.
-
hvala ti na odgovoru.mislim da ce mi vise odgovarati Duro.upravo radi izdrzljivosti kao sto kazes.
-
Citat:
Marko 5 kaže:
Pozdrav drugari. Prijatelj me zamolio da mu nadjem ovaj Sinn jer sam ga sa Fortisa presaltovao na Sinn.
Kako da uspemo da nadjemo ovaj sat za neke normalne pare ovde kod nas a da pritom bude nov i da se izbegne carina?
Ako je uopste tako nesto moguce?
https://www.chronext.com/sinn/104-st...104-011/C53679
Postovani,
Da li imas iskustva sa www.chronext.com?
-
Da li mi neko moze reci kakvi su famikron satovi? Imam jedan kome je ispala krunica pa me zanima nesto o njemu. Svakako bih ga popravio (ako je jeftino sto pre, ako ne onda kad dodje vreme :D)
-
Famikron satovi. Jeftini satovi mahom u mesinganom pa hromiranom kućištu. Većina su verovatno ručni navijači. Verovatno su ugrađivani jeftiniji eboš mehanizmi (npr. FHF i sl. ). Otprilike slična priča kao i Omikron, Darwil. Mada, Famikron satovi su mnogo ređi od pomenutih.
Popravka je verovatno par stotina dinara, pod uslovom da časovničar proceni da je popravka moguća i da ima deo (krunicu i ključ).
Ako možeš postavi neku lepu fotku sata. Retko se viđa Famikron.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Poštovani,
molim Vas za mišljenje, hoću da kupim SEIKO - SNK809K1. Cena mu je 11500 din., i zanima me kakav je mehanizam 7s26 (21 rubin), i uopšte o modelu sata s obzirom da mu je cena niža. Hvala unapred.
Prilog 129158
-
Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini
Citat:
mikica86 kaže:
Poštovani,
molim Vas za mišljenje, hoću da kupim
SEIKO - SNK809K1. Cena mu je 11500 din., i zanima me kakav je mehanizam 7s26 (21 rubin), i uopšte o modelu sata s obzirom da mu je cena niža. Hvala unapred.
Prilog 129158
7S26 je sjajan mehanizam, pouzdan i dugoročan. Takodje, delova za isti ima na pretek, tako da i za neku daleku budućnost nema brige.
Što se samog sata tiče, ubedljivo najlepši Seiko u tom cenovnom rangu. Jedino što imam kao primedbu je "mali" prečnik sata, čini mi se 37mm, no to mu nije velika mana.
Nešto malo skuplji, ali većeg prečnika je SNZG13, koji toplo preporučujem.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7a1abab681.jpg
To be an engineer is a state of mind. It cannot be neither learned nor forgotten.