Bravo piksi, taman sam ja hteo dopuniti kada si ti postao......
Printable View
Bravo piksi, taman sam ja hteo dopuniti kada si ti postao......
Po specifikaciji, vredi definitivno. Preračunato u evre to je oko 500, što je odlična cena za sat sa 7750 Valjoux mehanizmom. Ja ovaj sat nisam video uživo, izguglao sam, pa čitam. Proveri i u radnji, treba da ima ovaj mehanizam, znači automatik, safirno staklo, 42 mm prečnik, čelična narukvica. Ukoliko je to sve tako, onda je dobra kupovina, naravno, ako ti se sviđa i dobro stoji na ruci.
E sad ne znam jesi li bas nasao negdje da je 7750 jer ja nisam uspio onako na brzaka da nadjem koji je meh. Jer ima Certina i stopere sa C01 koji su oko 700e. Mada mislim da je ovo stariji model tako da je vrlo vjerovatno 7750 jer je C01 relativno nov mehanizam
U BPM-u je snizenje nekih modela...pogledajte...ja uzeo ovaj.. candino sport 4472/2...safirno staklo,ronda 5040d....dugo sam ga gledao...sa 36590 na 18295 dinara...dobar popust.....Prilog 106531
Nasao sam na nekom ruskom sajtu da je 7750, zato i predlazem da proveri sa prodavcem da li je ovo gore sve tako, ako jeste onda je cena dobra, ostaje pitanje kako stoji i izgleda na ruci.
ovde sa gledao specifikaciju
http://allbestwatches.com/watch/certina/13371
Mene vise zanima da li je bolji mehanizam u ds 1 automatic ili u ds 1 powermatic 80. Ovaj prvi ima 25 rubina a ovaj drugi 23. Nekako mi se cini da se kod ovog powermatika nepodudaraju crtice sa brojcanika sa crticama na prstenu ili je to samo zato sto je sat slikan sa strane. Za sada imam 2 Casio sata i njih nosim u skolu . Sad sebi biram poklon ,koji će mi brat kupiti, za osamnaesti rodjendan koji je tek u avgustu :( i htio bih da to bude Certina automatski sat koga nikako necu nositi u skolu, nego za neke proslave i svecane prilike.
U ds 1 ti je proveren mehanizam dugo se proizvodi, ugrađuje se u mnogo skuplje satove od Certine, što se toga sve je OK, može da se servisira bez problema, servis nije skup za njega. Powermatic je novijeg datuma, pa mislim i da nema toliko iskustva sa njim.
Prilog 106535
Ovde imaš sliku kako stoji na ruci, hteo sam da ga uzmem baš zbog rezerve od 80 sati, ali definitivno mi se nije svidelo kako mi stoji.
Obzirom da si ti omladinac, evo ti još jedna Certina diver, mislim da je ista cena, a definitivno izgleda svetski svi će ti ga primetiti, i mnogo bolje ide uz tvoje godine.
Prilog 106536
Slažem se sa piksijem, diver je najljepši
Taj powermaic sto ste Vi probali nije jedini certinin powermatic
Prilog 106539
mislim da je ovaj powermatic malo ljepsi od tog powermatika koga ste Vi probali.
Naravno gledao sam i Certinu diver ali sada zelim sat koji je elegantan i ima kožni kajiš.
Takodje mislim da kolekcija pocinje sa klasicnim satom pa se poslije dodaju sportski satovi, a moj je plan da imam kolekciju Certina satova tako da neki Certinin diver ce sigurno biti u toj kolekciji.
Slazem se da je elegantniji na kozi, ali ti ipak bolje uzmi celicnu narukvicu, onda kupis kozni za 15, 20 evra, celicni ako kupujes odvojeno kosta mnoogo vise, ovako se puno vise isplati.
Prvo sto bih napomenuo je ovo sto kaze i Piksi, obavezno sat kupiti na metalu, mnogo je isplativije za neko kombinovanje jer kod ove klase satova to nije velika razilka kad se sat kupuje ali jeste poslije dokupiti metalnu je dosta skupo i teze se nalazi nego kozna.
E sad za mehanizam, ja sam gledao nesto powermatic 80 je ETA C07.111, baza tog mehanizma je ETA 2824 koja se nalazi u onoj zlatnoj Certini DS1. Ovo mu dodje kao neka evolucija. Da je ne bih puno pametovao PROFESSIONAL WATCHES: Watchmaking: The ETA C07.111 an evolution of the ETA 2824
Ja da se pitam ipak bi se odlucio za obicnu ETA-u 2824 koja se nalazi u toj zlatnoj Certini, samo ne bih bas tu zlatnu uzeo nego https://www.premiumwatches.com/certi...00.html?c=3752 ili ovo https://www.premiumwatches.com/certi...00.html?c=3752
Zato sto sam ja, mozda ne osnovano, sumnjicav prema novim mehanizmima koji nisu dovoljno dokazani u praksi. Mislim ako je osnova ista vjerujem da ne bi trebalo da bude nekih problema, ali ja volim uvjek da idem na provjereno a to je u ovom slucaju ETA 2824 koja se vec dugi niz godina ugradjuje u velikom broj satova.
Eto cisto iz tog razloga. Vjerovatno da neces pogrijesiti koji god da uzmes, ali to bi bio moj izbor.
Hvala na odgovoru, u dilemi sam da izaberem izmedju te certine i victorinox-a koji je kvarcni, a inace oba mi se svidjaju.
http://uhrforum.de/attachments/23579...t-p1010866.jpg
i victorinox infantry vintage 241314
http://www.ashford.com/images/catalo...241314_FXA.jpg
Victor mi je lepsi, ali ako ti vizuelno odgovara, uvek pre automatik. Drugo, Certina je sto godina starija, da ne shvatis pogresno, meni su infantry i officer najlepse dve serije Victorinoxa. U ovom slucaju presudio bi mehanizam koji se ugradjuje odavno u mnoge, pa i znatno skuplje satove.
Ja bih se ipak opredelio za automatika. Barem u ovom slucaju.
Tražeci po netu našao sam
Raymond Weil Maestro automatski sat
Prilog 106598
zanima me da li je on bolji od Certine DS 1
Prilog 106599
Jeste.
Ipak Certina će biti moj izbor. Imaju dužu tradiciju, DS sistem i imaju vise varijanti satova dok kod RW nekako se vise prave klasični satovi. RW satovi su puno skuplji, a to nisam vidio kad sam stavljao post jer sam gledao cijene samo na jednom sajtu.
Izvinjavam se ako sam dosadan.
Prilog 106665
Dajte neki dizajnerski slican predlog za budzet reda velicine 120€? Dakle koža, beli cifer, datum(ili dan datum), ne predebeo, 39-44mm max, kvarc ili mehanicki nije bitno. Sa markerima, bez brojeva.
Pa ovaj RW je varijanta koja traži određen ambijent, Certina je ipak za šire narodne mase bez uvrede.
Dajte neki dizajnerski slican predlog za budzet reda velicine 120€? Dakle koža, beli cifer, datum(ili dan datum), ne predebeo, 39-44mm max, kvarc ili mehanicki nije bitno. Sa markerima, bez brojeva.
Mislim da su sada na popustu.
Prilog 106666
BPM Satovi & Nakit. Candino muški satovi-C4488/2
Piksi, odličan izbor...ima i ova varijanta Limelight
Piksi jesu na popustu su u BPM, išao sam u novi Merkator i rečeno mi je da daju upola cene Candino satove, imaš za 10.000 dinara beli cifer, dress, kožnu crnu narukvicu, prečnik oko 43mm, kvarc, odlično uradjeno kućište, imaju i chrono verzije takodje, one su sa eta g10 i malo su skuplje
prodavac mi je rekao da im takvi satovi vrlo brzo odu jer ljudi uzimaju najčešće za poklon jer su jeftini, Candino ima safir inače
I vlajin Roamer je skoro pa best buy, takodjer saphir sa AR. Malcice skuplji ali i u Bomaru se mozes malo "natezati" oko cene.
treba obilaziti prodavnice, pratiti cene, nema samo na internetu dobrih ponuda, ja sam se zaprepastio kakve sam sve ponude dobijao u dobrim prodavnicama, popusti koji idu do 70%, sto za jeftine, sto za skupe satove
milan milanovic kaze....
+1
Urose, Bambino je za te pare po meni najbolji izbor za dress satic.
Jeste, samo ga nigde nema Mk.3, a i iskreno to sto nema navijanje bi mi bio problem u ovom slucaju. Da li Mk.3 ima funkciju navijanja rucno?
Ovaj Candino je sve sto mi treba.
^ Sve tri verzije Bambina imaju isti mehanizam, tako da ni taj zadnji nema mogucnost rucnog navijanja.
Ima i Seiko 5 nekih elegantnijih modela, ne znam samo da li ti petica smeta, to su dobri satovi. Čini mi se da su počeli da izbacuju i nešto veće modele, bar 39mm.
^Ni Seikov 7S nema mogucnost rucnog navijanja.
Pa zar nisu poceli 4R36 u petice?
Vlajo nemam problem sa 5, samo su mi sve bas na donjoj granici precnika. Moram da odem do Sensea da vidim kako mi to atoji na ruci. A lep je bas ovaj Roamer http://www.bomar.rs/roamer-classic-line-709856-41-25-07
Dopadaju mi sr kazaljke. E da, izbegao bih rimske brojeve, ne vidim takav sat na sebi, previse.
Uroše, pravac u Delta city, imaš tamo i Roamer i Candino, pa da gledamo slike :)
Poceli su da ugradjuju 4R i u petice, ali u neke novije modele, i to uglavnom sportske koliko sam video.
Piksi da znas da cu otici posle rucka :)
Sada sam probao Roamer, prelep je i lepo uradjen. Kais je dosta kvalitetan rekao bih. Cena je 14300 s popustom. Kazete raspolozeni su za dogovor u Bomaru?
Dopada mi se i brend.
Vlajo, koji Roamer ti imas?
Društvo, moguće da ću uskoro na par dana do Beča, pa me zanima da li biste imali neku preporuku za kupovinu?
Nešto interesanto čega nema kod nas. Zanimale bi me, možda, neke od nemačkih firmi, ne znam da li imaju tamo prodaju u radnjama.
Orient? Koliko mi se čini Dukin je skoro tamo pazario.
Kakvi su za cenjkanje?
Svaki predlog je dobrodošao.
Hvala.
imaš Wempe radnju i njihove satove, to se retko gde viđa
imaš i u Wempe radnjama su proturili dosta svoje robe, Nomos Glashuette je dobar
no ima članova koji njihove prilike mnogo bolje poznaju
Mislio sam nešto trocifreno:)