Strana 116 od 127 PrvaPrva ... 1666106112113114115116117118119120126 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1.151 do 1.160 od ukupno 1265
Like Tree825Likes

tema: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini

  1. #1151
    Stariji član Avatar korisnika Baron
    Član od
    19.3.2009.
    Lokacija
    Podgorica
    Poruke
    1.587
    Lajkovi
    5192
    Reputacioni uticaj
    23

    Određen forumom Re: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini

    Naravno da ima razlike.

    Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

  2. #1152
    Stariji član
    Član od
    2.10.2019.
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    661
    Lajkovi
    2502
    Reputacioni uticaj
    18

    Određen forumom Re: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini

    Mada nije ni fer poredjenje. NH3x/4Rx kostaju 30ak dolara. STP je 5-6x vise od toga, ETA jos vise.

  3. #1153
    Stariji član Avatar korisnika BucaJr.
    Član od
    9.8.2011.
    Lokacija
    New Now
    Poruke
    607
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    16

    Određen forumom Re: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini

    Da, ali Seiko se sam potrudio da napravi tu razliku u ceni tako što je maksimalno pojeftinio proizvodnju...
    Haifisch23 likes this.

  4. #1154
    Stariji član
    Član od
    2.10.2019.
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    661
    Lajkovi
    2502
    Reputacioni uticaj
    18

    Određen forumom Re: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini

    Naravno, ali zato mozemo da kupimo ceo automatic sat za 100ak monetarnih jedinica koji ce prihvatljivo sluziti godinama, ili decenijama ako se iole odrzava. A i ako crkne moze da se zameni ceo mehanizam za skoro nikakve pare. A kome nije dovoljno dobro, ima i skuplje i bolje...nista sporno Bitno da postoji opcija.
    BucaJr. likes this.

  5. #1155
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.910
    Lajkovi
    13194
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini

    https://www.stentime.si/rocne-ure/seiko-prospex-19

    https://www.stentime.si/rocne-ure/seiko-prospex-18

    https://www.stentime.si/rocne-ure/seiko-prospex-6

    https://www.stentime.si/rocne-ure/seiko-prospex-4

    https://www.stentime.si/rocne-ure/210633-41-45-20

    https://www.slowatch.si/izdelek/rocn...507-16-041-00/

    https://www.slowatch.si/izdelek/rocn...430-11-031-80/


    Možda živimo u paralellnim svetovima, pa u generalnom smislu nije za poređenje. Ali u stvarnom životu ima mesta i za to. Ne baš u masovnim količinama. Radi se o hrabrosti, da ne kažem nešto drugo, nekoga da mehanizam čija je tržišna vrednost 30 €, ugrađuje u 20x skuplje satove.
    Cena STP 1-11 je oko 160 €. Možda nisam dobro informisan ali još nisam naišao na sat sa ovim mehanizmom, koji bi koštao 3.200 €. I ako jeste, to nije stvar proizvođača kalibara, nego onoga ko ga ugrađuje u takav sat. Seiko je sam tvorac mehanizama i priuštava sebi taj luksuz, da ga ugrađuje u toliko skuplji sat.
    Powermatic 80 sa metalnim ankerom košta takođe oko 170 €. Još nisam video sat Swatch grupacije sa ovim kalibrom za 3.400 €, čak i u Limited Edition i čak ako se radi o COSC Hronometar verziji, čija najveća cena je oko 1.200 €.

    Istina je da ćemo 4R3X naći i u satu za 150 €, gde mu je i mesto i tu verovatno nema nikoga, ko bi postavljao ikakvo pitanje ali u satu za 600 €, od čega prva dva na linkovima nemaju ni safirno staklo, nego hardlex.
    Ne radi se o tome, da li će da crkne i o tome da je super, da možemo mehanizam zameniti za malo para - ovo me podseća na ne baš tako davna vremena: nije važno što se Jugo kvari, ionako su mu jeftini delovi, a brine i za naše zdravlje. Guranje do servisara je dobro za krvotok.
    Radi se o stepenu iskrenosti proizvođača. Niko ovde ne traži romantizam, tvrdeći da je Swiss pravedniji, pošteniji i ne znam šta još. Ali oni su u poređenju sa Seikom kao Bambi prema Godzili.
    Poslednja ispravka: Haifisch23 (20.10.2021. u 16:02)
    eee, Baron, dule bg and 5 others like this.

  6. #1156
    Stariji član
    Član od
    2.10.2019.
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    661
    Lajkovi
    2502
    Reputacioni uticaj
    18

    Određen forumom Re: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini

    Primera za isto to (a mozda i gore) ima koliko hoces i kod svajcaraca - Tag Heuer, Hublot, Panerai...predstavljaju sellitu/ETU kao in-house, a zamenili im rotor i izgravirali pa valjaju za silne novce.

    Samo da dodam...i sam razmatram Tag Carreru, tako da ne zauzimam poziciju swiss-hatera niti Tag-hatera.
    Poslednja ispravka: bancika (20.10.2021. u 18:53)

  7. #1157
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.910
    Lajkovi
    13194
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini

    Ovo je za neku drugu temu ali možemo se malo dotaknuti. Više puta sam napisao, da bi pored generečkih i In House kalibara trebalo uvesti posebnu kategoriju, koja bi se zvala Ekskluzivni mehanizmi. Time bi mnogo šta bilo rešeno i sve bi izgledalo pravednije. Ipak, Tag Heuer u satove, koje pokreću ETA ili Sellita ugrađuje Top Grade i COSC mehanizme, što još uvek znači, da se radi o visoko kvalitetnim mehanizmima. Ti satovi su jedan ili najviše tri puta skuplji od entry brendova Swatch grupe, koja ih proizvodi a ne 30 puta. Na kraju krajeva Tag ih mora kupovati a Seiko ih proizvodi sam. Pogledaj primer Seiko hronografa 8R48, koji ugrađuje u satove od 2k do 4k a Yema ih je kupovala od tog istog Seika i ugrađivala u modele za 1,5 k €. Nadam se da nisi mislio na Tagovu kvarčnu liniju i Rondu ali kvarc je ionako priča za sebe. Tu je najviši profitni stepen od najnižeg do najvišeg cenovnog razreda i tu svi prodaju po 10 i više puta višim cenama. Od Festine do Grand Seika, čija proizvodnja kvarčnog mehanizma iznosi ispod 100 € a satovi idu od 2k i više.
    Gore sam posebno naveo, da se radi o Entry razredu, znači o satovima široke potrošnje, koji se uglavnom kupuju iz potrebe i imaju pretežno funkcionalnu ulogu. To je razred satova, koji nailazi put do daleko najšireg kruga kupaca. Zato nema nikakvog smisla mešati entry sa luksuznim razredom, čija si tri predstavnika naveo. Modus operandi tog tržišta je sasvim drugačiji od osnovnog stepena i sve što se više dižemo, sve je više specifičniji.
    "Mi smo kovači vaših snova", "A crown for every achievement", "Live for greatness", "When you have whatever you want", "Time moves slowly but passes quickly", "Start to built your own tradition" i stotinu, hiljade sličnih su reklamni slogani nekih od najprestižnijih proizvođača satova. Svi imaju zajedničke dodirne tačke: usmerenost u pojedinca, naglašavanje na posebnost tog pojedinca, snovi postaju stvarnost. Sve je usmerno u to, da pojedinac dobivanjem jednog takvog sata postaje povlašten posednik, izabranik u univerzumu, takav predmet je saputnik izuzetnih dostignuća pojedinca koji je isto tako one and only, poseban, jedinstven, savršen, zaslužan, zapažen, izuzetno dopadljiv..... Priznali ili ne - tako razmišlja najveći deo populacije. Zato luksuzni brendovi (ne samo časovničari) ne rade ništa drugo nego potvrđuju maštu, fantaziju i posebnu sliku, koju ima najveći deo pojedinaca o sebi. Vrlo je malo znalaca u svim područjima, koji će kupiti nešto zbog toga, što poznaju materiju do koske. Ego je najprofitabilnija valuta u čitavoj istoriji čovečanstva. Zašto Thierry Stern neprestano ponavlja, da Rolex previše proizvodi? Ne zbog toga, da bi ga ocrnio jer njemu nekoliko puta niži cenovni segment ne predstavlja veću brigu u životu, nego zbog toga, što se i sam u svojem najvišem segmentu susreće sa istim optužbama od najviših igrača na sceni. Time samo preusmerava pažnju na nekog, ko je najčešće u centru pažnje i time smanjuje svoju odgovornost. Zašto Rolex nikada zvanično ne obelodanjuje podatke o godišnjoj količini svoje proizvodnje? Da li bi za prosečnog kupca taj sat sa krunom još uvek bio tako privlačan u smislu ispunjenja snova, potvrde posebnosti i jedinstvenosti tog individuuma, nešto što može samo on i nekolicina ostalih a ne svi ostali, kada bi Rolex svake godine bombardiaro njegov mozak, da 800.000 drugih pojedinaca dolazi do njihovog sata? Prelazak iz sna u javu može doneti mamurluk i smanjivanje čežnje kod velikog broja kupaca. Zašto A. Lange & Sohne u skoro svakom susretu sa javnošću sa ponosom iznose, da proizvode samo 6.000 satova godišnje? Još malo pa će to staviti u svoj logotip. Samo 6.000 izabranika se može domoći tog sna.
    Zato se nikako ne slažem, da se radi o agresivnom marketingu. Ne, ti brendovi samo slede mašti i snovima onima, koji to mogu sebi ispuniti. Znam da nije pravedno ali tražiti pravdu u ekonomiji je kao tražiti dugu u olujnoj noći.

    Zato nema smisla mešati luksuz sa osnovnom funkcionalnošću. Post, koji sam postavio je baš ovo poslednje i u njemu možemo tražiti usporedbe. A luksuz se može porediti samo u svojem razredu i tu možemo otvoriti drugu temu. Biće još zanimljivije. Posebno priča o Paneraiu, njegovoj napumpanoj i skoro potpuno izmišljenoj istoriji sa strane Richemont grupacije, pa čak i da su manji broj ETA mehanizama brendirali kao In House, do toga da im većinu kalibara prizvodi Valfleurier Ebauches s.a, kućni proizvođač mnogih imena Richemont Groupa, pa i do toga, da imaju i nešto svojih kalibara od 2014 godine, kada su otvorili vlastiti pogon i broj zaposlenih u manje od godinu dana skoro duplirali iz 130 na 250. Ali, uz sve začinjene i sočne priče, ne možemo izbeći činjenicu, da njihov potpis nose kvalitetni satovi a stvar ličnog ukusa je, da li su dopadljivi ili nisu.


    Kada bi gore postavljeni Seiko satovi u sebi nosili 6RXX seriju mehanizama, onda gornji post nikada ne bi nastao.


    Citat bancika kaže: Pregled poruke
    Primera za isto to (a mozda i gore) ima koliko hoces i kod svajcaraca - Tag Heuer, Hublot, Panerai...predstavljaju sellitu/ETU kao in-house, a zamenili im rotor i izgravirali pa valjaju za silne novce.

    Samo da dodam...i sam razmatram Tag Carreru, tako da ne zauzimam poziciju swiss-hatera niti Tag-hatera.
    Poslednja ispravka: Haifisch23 (20.10.2021. u 20:38)
    chuck likes this.

  8. #1158
    Novi član
    Član od
    12.10.2020.
    Poruke
    4
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini

    Pozdrav svima, potrebna mi je vaša pomoć, zanima me da li neko od članova na foromu ima neku vintage omegu na prodaju. Naime želeo bih da kupim jednu koju bih imao da nosim na košulje i slično, nisam nikakakav kolekcionar i nisam neki stručnjak tako da se ne razumem. Pratim objave na forumu i znam da jedan kolega forumas ima jednu (Miloš G) pa eto nešto slično me zanima kao ta njegova, eventulno da ima i prikaz datuma ali nije obavezno. Ako niko sa foruma nema u prodaji bio bih vam zahvalan ako bi mogli i neki konkretan oglas da mi okačite sa tipa kupujemprodajem i kažete ovo nije loša ponuda možeš da probaš taj da kupiš ili tako nešto ako me razumete i ako je to dozvoljeno na taj način. Ako neko ima za prodaju odavde neka se javi, ali svaka pomoć je dobro došla. Hvala (valjda sam pitanje postavio na pravoj temi) (što se tiče mog budžeta ne znam kako se kreću cene pa ćemo taj deo razraditi kroz diskusiju u nastavku) Svako dobro, pozdrav

  9. #1159
    Stariji član Avatar korisnika mihajlons
    Član od
    11.6.2021.
    Poruke
    1.179
    Lajkovi
    6403
    Reputacioni uticaj
    14

    Određen forumom Re: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini

    Pozdrav, ako neko ima da ponudi svoju Omegu to je ok, al da ti preporuci na oglasima je vrlo nezahvalno jer su to ipak vintage satovi sa podugackim intervalom rada i uputnim servisiranjem. Ono sto bi ti svako verovatno preporucio je da pogledas na oglasima sta ti se svidja, dogovoris sa prodavcem da se nadjete kod casovnicara da on pogleda i da svoje misljenje u kakvom je stanju sat. Nikad ne znas sta ces ubosti. Ako bas zelis vintage onda nadji sta ti je na oko lepo, da je mehanizam suv i sacuvan od vlage, pa ga polako sredjuj dok ne dodje u idealno radno stanje. I pritom jos racunaj da kupis neku kvalitetnu narukvicu za taj sat koja ce doprineti potpunom utisku.
    To je moje misljenje. Ne znam sta bi ti ostali na forumu rekli.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Misa NS likes this.

  10. #1160
    Novi član
    Član od
    2.12.2021.
    Poruke
    6
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini

    Pozdrav,

    Želim da kupim automatski sat do oko 150 dolara. Naišao sam na dva modela koji mi se sviđaju, to su Orient Ray 2 i jedan sat brenda pod imenom Ratio. Pretpostavljam da je orient bolja kupovina, ali me interesuje da li je ovaj Ratio FreeDiver dobar i vredan kupovine.
    https://www.creationwatches.com/prod...tch-17910.html
    https://www.creationwatches.com/prod...tch-10620.html

    Takođe, planirao sam da neki od ova dva sata naručim preko sajta Creationwatches. Na forumu sam čitao da je ovaj sajt siguran, pa me interesuje da li neko može to da potvrdi. Oko njega me takođe interesuje i opcija free shipping, odnosno koje vreme je potrebno da sat stigne.

Slične teme

  1. Satovi za svakog - Pomoć pri kupovini
    By Zenith in forum Fotografije satova
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 7.9.2012., 17:35
  2. RESIDENCE satovi - Pomoć!
    By bezbi in forum Kineski mehanički satovi
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 25.7.2012., 21:14
  3. Pomoc pri kupovini
    By El Gnu in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 28.5.2012., 17:32
  4. Tissot satovi - pomoć pri izboru ?
    By div in forum Swiss-Made mid-range satovi
    Odgovora: 52
    Poslednja poruka: 3.2.2012., 17:51
  5. Pomoć u kupovini sata: Festina f16235 ili Fossil AM4217
    By Sonia Wins in forum Pristupačni satovi
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 22.9.2010., 19:17

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •