Strana 4 od 5 PrvaPrva 12345 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 31 do 40 od ukupno 43
Like Tree19Likes

tema: Potrebna pomoc

  1. #31
    Član Avatar korisnika Mister No
    Član od
    3.6.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    344
    Lajkovi
    1376
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    28

    Određen forumom Re: Potrebna pomoc

    E sad što se tiče izbora sata, koji bi ti nosio i ostavio u nasledstvo, razmisli dobro. Nije to mala stvar! Čini mi se da je od svih brendova koji se pominju Fortis najrealniji.
    Pominje se Seiko. Sjajna kuća, ja ih obožavam. Samo ja znam koliko bih voleo da imam Alpinista! Ali, od Seika, Grand se ostavlja u nasledstvo. Bar ja tako mislim, a on je daleko od para o kojima se priča. Steinhart! Još jedna sjajna kuća, ali moraju još dugo da rade i da se dokazuju. Ipak su mladi (bez uvrede)! A šuška se da je kod njih china case (meni se to ne svidja).
    Fortis, u celoj priči ima ime i istoriju! Samostalan brend, što je u švajcarskoj časovničarskoj industriji maltene postalo retkost. I na kraju, ti imaš Fortisa koji ima otprilike četrdesetak godina...loše li izgleda...loše li radi
    Sinn
    Seiko


    "...i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare" Štulić

  2. #32
    Stariji član Avatar korisnika vlajo
    Član od
    15.6.2011.
    Lokacija
    Čačak
    Poruke
    1.973
    Lajkovi
    4899
    Reputacioni uticaj
    50

    Određen forumom Re: Potrebna pomoc

    Pa priča se i za jeftinije Švajcarce da su "china case" kako ti kažeš, mislim da kad već hoće pilotski sat a nema para za IWC mnogo više dobija za iste novce npr. od Sinn , Steinhart ili neke slične varijante nego od Fortisa. E sad, slažem se da su uglavnom Švajcarci ostajali u nasledstvo (ja imam tri koja sam nasledio) ali vremena se menjaju, neverujem da će jedan dobro održavan Švabo biti loš izbor.
    "Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life


  3. #33
    Član Avatar korisnika Mister No
    Član od
    3.6.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    344
    Lajkovi
    1376
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    28

    Određen forumom Re: Potrebna pomoc

    Nema šta da se priča, tačno je. Skoro se neko od članova žalio na Hamiltona! A bogami se pominjala i Omega, tako da nije reč samo o jeftinijim švajcarcima. Za Fortis se ne priča. Inače Sinn i Steinhart, po meni nisu slični! Sinn je ipak ozbiljnija kuća. A sa druge strane, cena Fortisa u Srbiji je bitno niža od Sinn-a, kad dodje ovde!
    Sinn
    Seiko


    "...i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare" Štulić

  4. #34
    Istaknuti član Avatar korisnika 23jewels
    Član od
    9.10.2010.
    Poruke
    2.174
    Lajkovi
    7987
    Reputacioni uticaj
    230

    Određen forumom Re: Potrebna pomoc

    Citat Martin kaže: Pregled poruke
    Da li je izvodljivo da se opet nanese luminacija na brojčaniku cifera kod nas, a da to izgleda pristojno? Imam konkretno jedan Fortis Flieger koji je u perfektnom stanju ali mu na poziciji 12 i ispod na trougliću nedostaje luminacija. Ne znam koji je materijal u pitanju, svetlo zelene boje je i bez toga bode oči i izgleda odvratno.
    Kao sto clan Vlajo rece,vremena se menjaju,od slave se ne zivi,konstantno se mora raditi na kvalitetu. Ja sam izneo moje iskustvo,i licno bih sada pre uzeo Hamilton. Ne znam koliko je clan Zoran upoznat sa tom markom,ali je, opet po meni, bolji izbor od Steinharta. Nemce necu da komentarisem. Nisam ih imao,i nisu mi privlacni. To nisu satovi za mene...

    A,sto se tice Alpinista,neko bi ga voleo,neko ne. Ucinilo mi se da je clan Zoran u potrazi za robusnijim,radnim satom,od GS lool-a. Ukoliko i taj tip sata dolazi u obzir,onda SARB023/SARB025

  5. #35
    Novi član
    Član od
    7.8.2008.
    Poruke
    12
    Lajkovi
    16
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Potrebna pomoc

    Sat koji sam nasledio jeste odlicno napravljen i to me je povuklo ka izboru Fortisa ali u tome mozda i lezi problem. Novi satovi istog proizvodjaca ne ostavljaju takav utisak kvaliteta barem ne meni. Bez zelje da uvredim nekoga ali kada sam ga stavio na ruku prvo sto mi je proslo kroz glavu je sta ovde vredi 57000 din. Problem sa krunicom je samo pojacao taj negativni utisak. Mozda poseduje ime i istoriju ali jednostavno ja nisam osetio neki kvalitet. Do radnje sam na ruci nosio Vostok N1 koji ostavlja utisak daleko kvalitetnijeg sata iako je duplo jeftiniji. Od Fligera sam definitivno odustao a Pilot Profesional koji mi je isto zapao za oko vise nece dobijati jer kako su mi rekli u prodavnici vise se ne proizvodi. Imaju jos par komada ali su svi crni sa metalnim narukvicama i dosta skuplji od Fligera. Definitivno sam odlucio da ostavim i mogucnost kupovine polovnog sata jer gledajuci danas stare oglase sa foruma nadjoh nekoliko prelepih satova po veoma pristojnim cenama. Medju njima je bilo i par Fortisa tako da jednoga dana uz malo srece mozda naleti Pilot ili B42 ili neki model o kome nisam ni razmisljao jer nemam dovoljno para za kupovinu novog. Postoji li u Beogradu neka prodavnica polovnih satova, berza ili bilo kakav klub ljubitelja satova gde se mogu pogledati i kupiti polovni satovi? Osecao bih se daleko prijatnije u drustvu ljubitelja prilikom kupovine polovnog sata nego jurenja po oglasima i natezanja sa raznim preprodavcima. Stari Fortis ce definitivno ici na servis i dobice novu narukvicu! Nadam se da nisam mnogo udavio!

  6. #36
    Banned
    Član od
    7.10.2009.
    Poruke
    213
    Lajkovi
    38
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Potrebna pomoc

    Bojim se da si u pravu sto se tice kvaliteta Fortisa. One fotografije koje postavio 23jewels, a sve zamerke koji si ti naveo, nikako ne idu u prilog odabiru Fortisa. U tom cenovnom rangu definitivno dolazi u obzir Seiko, stvarno imas veoma lepih i kvalitetnih modela. A nije losa ideja da pogledas i neki polovan malo koriscen Sinn ako volis taj pilotski izgled sata.

  7. #37
    Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lokacija
    Novi Beograd
    Poruke
    6.328
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    602

    Određen forumom Re: Potrebna pomoc

    Zorane, evo ti linka sa podacima o prodaji polovnih satova, koji je inače iz neke druge teme: http://www.svetsatova.com/forum/f64/...html#post41655

    Berza u Savezu gluvih koju sam spomenuo u tom postu počinje od 15h, a ne od 14, kako sam tamo naveo. Što se tiče berze u hotelu Slavija, ne održava se svakog vikenda. Najbolje je pozvati hotel i proveriti.

    Mislim da je najbolje da pratiš oglase (ne aukcije), jer mnogi od prodavaca će pristati da se sat proveri kod časovničara po tvom izboru. Ovakva vrsta provere je i najbezbednija.

  8. #38
    Novi član
    Član od
    7.8.2008.
    Poruke
    12
    Lajkovi
    16
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Potrebna pomoc

    Hvala za link, to je ono sto mi treba! Mislim da cu par dana malo da odmorim od kupovine jer je pocela i glava da me boli. Hvala svima na odgovorima i sugestijama, mnoge stvari su mi sada jasnije a i moj stav prema polovnim satovima je potpuno promenjen. Ne snalazim se najbolje sa opcijama na forumu pa se izvinjavam clanovima koji su me kontaktirali putem privatnih poruka ukoliko im moj odgovor nije stigao. Svima sam odgovorio ali nova Opera i forum se izgleda bas ne vole a na Firefox se jos navikavam. Potrudicu se da naucim da slikam i postavicu slike satova na mestu predvidjenom za to.

  9. #39
    Novi član
    Član od
    7.8.2008.
    Poruke
    12
    Lajkovi
    16
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Potrebna pomoc

    ... i na kraju od svih Fligera stize Limuzina. Dok sam razbijao glavu koji Fliger uzeti pade mi na pamet da pogledam Ekranoplan. Godinu dana svakodnevno nosim Vostok Europe N1 i prezadovoljan sam pa rekoh da pogledam sta oni nude. Ekranoplan mi se nije svideo jer je prevelik za moj ukus a i pomalo tmuran ali je zato pored njega stajao Gaz 14! Bila je to ljubav na prvi pogled, jedan od retkih satova koji uzivo izgleda lepse nego na slici. Trebalo mi je citavih 16 sekundi da kazem ljubaznoj prodavacici da je kupljen! Mojoj sreci nema kraja jer je sat prelep, svaki put kad ga pogledam izmami mi osmeh na licu! Sad znam kako se kupuju satovi! Bez dvoumljenja i uporedjivanja, jednostavno srcem pa kud puklo! Eh odo i ja u rusofile...
    Hvala jos jednom svima na savetima i razumevanju. Da vas nije bilo i da sam prenaglio u svojoj odluci sada ne bih bio ovoliko srecan!
    vladas, jagos, sima hrabri and 2 others like this.

  10. #40
    Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.627
    Lajkovi
    18027
    Reputacioni uticaj
    281

    Određen forumom Re: Potrebna pomoc

    Koji tačno model?
    Postavi slike.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Slične teme

  1. Potrebna pomoc - Paypal
    By Koska23 in forum Pomoć pri kupovini satova
    Odgovora: 18
    Poslednja poruka: 3.12.2011., 15:10
  2. Omega Constellation - Hitno potrebna pomoc
    By jdjukicreljic in forum Omega
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 29.8.2011., 14:12
  3. Potrebna pomoc pri odabiru sata do 140e
    By todor in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 25.5.2011., 1:29
  4. Potrebna pomoc pri odabiru sata do 140e
    By todor in forum Pristupačni satovi
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 19.1.2011., 17:21
  5. HELP!!! Potrebna pomoc oko kupovine sata oko 200e.
    By nennad in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 1.11.2010., 18:00

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •