Hteo sam reci da je neopravdano da proizvodjac bude uvucen u blato stereotipa, ali zbog raznih novih i hibridnih elita, ni kriv ni duzan strada. Zapravo, kriv je sto je pogodio neke zice u ljudima i sto pravi kvalitetnu robu. Straiji se verovatno
secaju pojma "dizelas". Da li je Diesel kriv sto je u Srbiji 90' godina stvoren hype? Naravno da nije. Ali da li ce mnogima/nekima pasti na pamet taj pojam kada vide ovaj brend, rekao bih da hoce. Dizelas juri Diesel zbog "Diesel"-a, a Rolex snob zbog naziva Rolex. Onaj koji ima novca, zadovolji se sa originalom, a onaj koji nema, nabavi sebi kopiju. Ono sto je po nekom mom misljenju Rolex trebao da uradi po tom pitanju jeste "biranje" klijentele kroz marketing. Da jasno stavi do znanja da ne zeli odredjene grupe, ali, at the end of the day, zasto bi to radio ako biznis cveta. Secam se primera cini mi se Guess-a, kada su izasli sa sloganom "ako ste debeli, ne kupujte nase farmerice". Bilo bi glupo da Rolex tako nesto uradi, ali cini mi se da njima ceo taj imidz ne smeta. Isto kao i za Patek. Ove slike gore se mogu videti kod Pareka i Rolex-a, ali ne bas tako cesto kod Omege ili VC-a. Stereotipi su cudo. Mozemo isto reci i za Mercedes koga po pravilu vozi "gospoda" ili BMW koga vozi "nervozna" gospoda.

Nikad kraja

Bookmarks sajtovi