Ha, haha...ako ti tako kažeš... Lep model neka te služi dugo. Koliko ga poseduješ i kako se pokazao, preciznost?
Ha, haha...ako ti tako kažeš... Lep model neka te služi dugo. Koliko ga poseduješ i kako se pokazao, preciznost?
Mišić M.
Imam ga manje od mesec dana, zasad se dobro pokazo', nesto ne vidim da mashi vreme, kolko vidim, precizan je a i kako ne bi bio kad je 100% made in japan(a ko kaze drugacije, taj laze
)
Toliko sam se zarazio ovim forumom,pa se bojim da ce u skorije vreme da padne prinova-automatska naravno posto 5-icu ne skidam sa ruke,a i pazim da je ne izlazem vodi.malo sam cavrljao i video da budzetske dajvere monster tipa prave u Maleziji i Singapuru -mehanizme ,ali sklapaju u Kini.Inace ,ako idu na amersko trziste na ciferu mora biti oznak gde je napravljen mehanizam,kao malasya movt npr.Iskreno sam i ja hteo da postavim pitanje kvaliteta novih mehanizama u poredjenju sa starim.Slucajno sam u prolazu bio kod drugara sajdzije i odmeravao jedinu 5-icu u radnji i nesto mi se ne daje 11000 kad imam ovu moju vodopropusnu verziju,koja ipak nosi pecat jednog lepog vremena.Trazim tu i tamo radni sat,da mi ne opterecuje previse ruku kao sector.Pomalo sam se zaljubio u narandzasti monster citajuci onih 40-ak strana,ali i on je u tezinskom rangu kao i sector.da stavim to na stranu,videh na KP ponudu za 65e,isti mehanizam kao u monsteru,pa me interesuje vase misljenje.Dali se isplati kupiti ovaj sat ili da ustekam jos 130e za monstera(koji ce onda biti paradni).Mislim [posao mi ne dozvoljava da puno pazim,a nalozio sam se da kupim automatica i vratim se staroj ljubavi.dali su ti mehanizmi 7S26 bolji od ovog u mom seiku 7009-8210A ili losiji.A sto se tice pleksija,ovi nasi mi negarantuju da nece pustati vodu ,cifer kao sto ga menjas kad ti je ovaj super?Odustajem i zadrzavam ga u istom stanju,imace sta da prica generacijama.Hvala svima na pomoci.Ovo je link za sat koji me interesuje.Nadam se da smem da postavim
http://www.kupujemprodajem.com/SEIKO...ter_id=5925248
Poslednja ispravka: teodorica (29.6.2012. u 23:33)
Niti je J skraćeno od napravljeno u Japanu niti je K skraćeno od napravljeno u Kini (pošto se China ipak piše sa C a ne K).
Sve u svemu davno je na ovom forumu ta misterija rešena, pre recimo 5-6 godina a na stranim forumima i ranije. Tako da nema tu nikakve zablude.
Inače jedan od najdirektnijih načina označavanja gde je šta proizvedeno i sklopljeno (na fotkama su u pitanju stariji modeli):
Jedan interesantan link. Ne tvrdim da je ono što piše tačno.
Where Seiko Watches Are Really Made - A Juicy Mistake?
Poslednja ispravka: skydrummer (1.11.2017. u 19:20)
Pretpostavljam da ova tema nije otvorena da bi se pothranio neciji ego ili nasuprot - neko uvredio zbog drugacijih cinjenica.
Iako pricamo o osetljivoj temi, koja verovatno nece nikad biti skroz rasvetljena, cinjeica je da dosta priznatih poznavalaca Seika u svetu tvrdi da se "Made in Japan" satovi proizvode tako sto se mehanizmi proizvode u Maleziji i Singapuru, kucista se prave u Kini, a zatim se sklapaju u Japanu.
Nisam a priori hteo da ulazim u to koliko % sata na kojem pise Made in Japan je zaista iz Japana, jer ni satovi na kojima pise Swiss made nisu 100% iz Svajcarske i na to vise niko nije gadljiv.
Poenta je sasvim drugacija - Seiko proizveden u Japanu ili Maleziji ima isti proizvodni proces i jos vaznije - jednaku kontrolu kvaliteta i to je ono sto cini da ova marka bude izuzetno cenjena.
Mislim da je vec Misic M. izneo sve bitne cinjenice, ja tu nemam sta mnogo da dodam.
Prolaznice - uzivaj u svome 100% Seiko satu, gde god on bio napravljen u ovo vreme globalizacije![]()
No time to lose
Ma opusteno nit pokusavam da pothranim svoj ego, nit sam se uvredio, samo bi proizvodjaci trebali da budu iskreni i da lepo kazu sta je gde napravljeno a ne da saznajem od drugih ljudi da je kuciste iz kine, mehanizam iz malezije, cifer iz kenije, kazaljke iz koreje i tako to, a na satu da pise made in japan... U stvari boli njih uvo, bitno im je samo da prave sto veci profit
sa seikom nema greske oni su izuzetno korektni prema kupcu.uzivaj u satu.
Nažalost, ovo je nemoguće uraditi, jer bi oznaka na gotovo svakom proizvodu bila dugačka kao telefonski imenik. Naravno, treba znati odakle šta potiče, ali trenutno ne postoji zakon koji propisuje detaljnu specifikaciju proizvoda. Iako je ova pojava uzela maha u doba globalizacije, postoji i od ranije. Ukoliko uzmemo satove, koliko je i ranije bilo onih sa oznakom Swiss Made, a da je proizvođač iz neke druge zemlje? Setio sam se i domaćih ručnih satova koje je pravila Insa, a imali su Lučov mehanizam. Onaj koji posedujem ima oznaku Assd in Yug (Assembled in Yugoslavia), tj. piše da je sklopljen, a ne proizveden ovde. Ako ništa drugo, bar je pošteno navedeno, premda ne piše odakle je mehanizam. S druge strane, sećate li se brendova kafe koji su se uvozili ili švercovali iz Nemačke ili Italije? Iako je pisalo da je kafa iz tih zemalja, zna se da raste na drugim meridijanima. Isto važi i za odeću - iako je firma npr. iz Francuske, pamuk od koje se izrađuje može biti i sa drugog kontinenta.
Ponavljam da je Prolaznik u pravu što želi da sazna odakle potiče neki proizvod, tj. u ovom slučaju sat koji potpisuje Seiko, ali mi se čini da u ovo doba to neće biti tako lako ostvarljivo.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Bookmarks sajtovi