Napisao sam ispod naslova da ne mislim na njegove licne satove vec one koje je on darivao drugima.
Znacilo bi mi ako ima ovde nekoga ko je dolazio u posed takvih satova da nam kaze kako su se kretale vrednosti takvih satova.
Evo jednog malog primera ko je recimo od sportista dobijao takve satove:
1.Stonoteniser Dragutin Surbek
2.Bokserski sampion Zvonko Vujin
3.Sahovski velemajstor Svetozar Gligoric
Sto se tice cene zlata situaciaja je bila od vajkda ista i zlatarama donisila ogromne prihode jer uvek prodajna cena zlata bila duplo veca od otkupne cene,pa tako zlatare imaju jedine takvu mogucnost da potpuno legalno dolaze u polozaj da mogu ostvarivati ekstra prihode otkupljujuci danas recimo gram zlata za 20 eura a takav isti gram kada pretope prodaju na tom istom salteru za 40 do 60 eura i pri tome zlato bez ikakvog papirnatog porekla pecaturaju svojim pecatom i legalizuju i pri tome ostvaraju ogroman profit.Ja ovde vrednujem sat po ceni zlata od 20 eura za gram.
Da ovo nije politicki forum i tako treba da bude ali sam ja ziveo u njegovo vreme i vrlo dobro znam kako je bilo i sta je bilo bar u domenu iz ne materijalnih i ne politickih aspekata kao sto su moralne vrednosti jednog drustva kao i u samoj cinjenici da je jedan takav rezim iznedrio najvece vrednosti u nasoj umetnosti kako likovnoj,filmskoj,knjizevnoj i svakoj drugoj a danas o stvaranju takvih vrednosti mozemo nazalost samo mastati.
Registracija
Help

1Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi