Licno verujem da je zlato trenutno precenjeno i da je samo spekulativno povecana vrednost. Ako bih razmisljao o investiciji, zlato mi ne bi bilo na vrh prioriteta vec kvalitetna zemlja.
Sto se tice natpisa, u navedenom slucaju nije rec o titovom licnom potpisu ili njegovom licnom satu (to je odavno otudjeno, a ono malo sto je ostalo je odneto iz muzeja pre par godina), vec o genericki utisnutom potpisu. U takvom obliku verujem da smanjuje cenu jer oni koji cene tita nece tu naci neki izvor zadovoljstva, a oni kojima ne znaci mnogo samo dobijaju problem pri prodaji jer svaki natpis umanjuje cenu preko. A prave cene takvih satova i postizu vrednost preko, jer je to kolekcionarska stvar za za kolekcionarstvo treba novca. Ovde onaj i ko ima novca sigurno da nece hteti da nosi 50 godina star sat vec ce pre uzeti nekog npr. breitlinga.
Oko vremena i nevremena ne bih mnogo i ugledima u necijim ocima ne bih da se raspravljam, nije politicki forum, znam samo da za svaku posledicu postoji i uzrok a mi uzivamo u posledicama. I to sa punim pravom.