Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 22
Like Tree26Likes

tema: Bez komentara

Threaded View

Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Lajkovi
    13299
    Reputacioni uticaj
    403

Određen forumom Re: Bez komentara

Ne vidim nikavku povezanost ovog modela sa firmom dotičnog. Naravno, pravo krivičnog gonjenja zadržava i firma na koju su bile upućene insinuacije dotičnog u izbrisanoj temi, za koju sam, usput rečeno, obavešten, da je advekatno dokumentirana.

Tražene (ne realizirane) cene Rolex modela sa referencom 1655.
    https://www.chrono24.com/rolex/ref-1655.htm#gref

Meni, kao običnom amateru, se postavlja logično pitanje, bez namere, da bilo koga vređam, zašto dati 44.000 $ za model, koji bar po priloženim slikama ne iskazuje potrebu za promenom bezela, cifera, kućišta...ok, ali to je lična stvar vlasnika i sa svojim satom može raditi šta hoće.
    Opet, bez namere, da bilo koga vređam, pohvalio bih ažurnost Rolexa, da sat koji je kupljen krajem 2019 godine i koji su verovatno u najboljem slučaju u Švajcarsku dobili početkom 2020, opreme sa novim kućištem, novim bezelom, novim kazaljkama odnosno elemenetima, koji se više ne nalaze u redovnoj proizvodnji u rekordnom vremenu, jer svi znamo, da je Rolex već u početku marta zatvorio sve proizvodne i servisne delatnosti zbog Covid 19.

Lično znam za primer sličnog "poduhvata" sa strane još jednog elitnog švajarskog proizvođača - jednako rešenje sa ciferom, ali isto tako znam, da je vlasnik sata bio o svemu obavešten i da je prihvatio takvo rešenje.
    U postu nije nigde priloženo, da vlasnik nije bio prethodno obavešten sa strane proizvođača o obimu i načinu, te krajnjem ishodu radova na satu. Ne zaboravimo, ne radi se o satu od nekoliko stotina $, već od nekoliko destina hiljada $.

I na kraju, Rolex za svaki servis uvek daje 2-godišnju garanciju. Pošto živimo u civiliziranom društvu, gde su prava kupaca (mušterija) vrlo dobro zaštićena, tako i vlasnik ovako popravljenog sata u svakom trenutku od Roleksa može zatražiti, da na troškove servisera dobije nazad sat u jednakom obliku, kao šta ga je poslao odnosno sa oznakom T swiss T.
    Nema te sile, koje može kupcu oduzeti ovo pravo i nema proizvođača, koji bi mu bez pravnih posledica odbio takav zahtev.

Zbog toga ne vidim smisao ovakvih postova osim ako se ne radi o ličnom iskustvu određenog kupca sa određenom firmom. Ako posao dve druge osobe, predstavlja neko treći sa namerom edukacije šireg kruga čitaoca, onda je njegova moralna pa čak i pravna dužnost, da celu transakciju predstavi u celini a ne samo jednostrano, kao i u ovom slučaju.
    Poslednja ispravka: VLADAN P (22.5.2020. u 12:04)

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •