Najsigurniji način plaćanja jeste plaćanje u kešu , osim ako nisi tolike sreće da baš u tom trenutku u radnju uleti lik sa čarapom na glavi i 'pozajmi' od tebe i novac i novi sat!
Inače, što se online kupovine tiče, mislim da ne treba toliko da brineš, prilično je sigurna. Ako pratiš uputstva koja dobiješ od kompanije kod koje kupuješ neki proizvod i malo prelistaš temu o on-line kupovini na ovom forumu, nećeš imati razloga za brigu. Ta tzv. hakovanja tekućih računa se najčešće dešavaju na bankomatima zbog neopreznosti samih vlasnika tekućih računa, kao i krivicom istih koji dele pin kod 'poznanicima' kao da je u pitanju kesica bombona.
Ako ipak sumnjaš u sigurnost tvojih podataka, misliš da će ti neko isprazniti tekući račun, uvek možeš da otvoriš namenski račun u nekoj od banaka na koji ćeš deponovati određenu svotu novca neophodnu za on-line kupovinu i koristiti ga isključivo za tu namenu. Na taj način priliv i odliv novca sa računa ti kontrolišeš, a čini mi se da pojedine banke nude i opciju tzv. otključavanja tj. zaključavanja računa. Naime, novac sa računa ne može da se skine dok ti ne daš odobrenje banci da može da odblokira račun. Raspitaj se i za tu varijantu u tvojoj banci, znam da je postojala ta mogućnost.

pozdrav