Znam da smo u Srbiji ali zar je moguće da takva firma uopšte ima i jednog jedinog klijenta? NHF, ali kakva god da je firma/ustanova/institucija u pitanju, meni da neko kaže da ne mogu da nosim sat, okrenuo bih se i svoje pare bih odneo nekome ko nema taj problem pa makar na ruci imao Miki Maus sat.Angel kaže:
Hajde, na stranu poslovnu politiku firme i nedostatak samopouzdanja direktora, meni je prosto neverovatno da si ti zbog tako nečega odustao odnosno da razmišljaš da odustaneš od sata koji priželjkuješ. Povrh svega toga, rešio si da kupiš sat sa kvarcnim mehanizmom i da za njega izdvojiš ni manje ni više nego 500€.
Lično, nikada ne bih dao toliki novac na sat koji ima mehanizam najniže moguće klase (g10.211) pa makar taj mehanizam dolazio iz ETA radionica. 200€ je verovatno neki plafon kada sam ja u pitanju i ako baš želiš četvrtasti sat, onda uzmi neki casio, zodiac ili candino koji će te podjednako dugo služiti kao i taj Tissot a ostatak para potroši na neko letovanje. U krajnjoj varijanti, idi u Bomar i kupi Nighthawk.
E sad, da se vratim malo na priču o Fortisu i mehaničkom satu... Ako već radiš toliko koliko si rekao i ako se bojiš da će ti sat sa automatskim mehanizmom stati usled slabog nošenja što je i razumljivo, onda lepo kupi sat sa mehanizmom na ručno navijanje! Zašto mehanizam u satu mora da bude isključivo automatik? Imaš odlične satove sa Unitas ili Seagull mehanizmima na ručno navijanje koji su sličnog izgleda kao i Fortis a podjednako kvalitetni. Rekao si da imaš prijatelje koji mogu da ti kupe sat u inostranstvu, pa shodno tome pogledaj Laco, Steinhart ili recimo Tourby satove. A ako imaš nekog u SAD možeš da baciš pogled i na Wilsonwatchwork koji radi podjednako interesantne i kvalitetne satove.
Ovde se ne mogu složiti sa tobom. Mi ne pričamo o hronografu ili modernom pilotskom satu kao što su Breitling modeli ili recimo Citizen Nighthawk, već o avijatičarskom (Beobachtungs-uhr) satu preglednog i jednostavnog A-type brojčanika koji možda nije u potpunosti veran originalu ali je opet odrađen u tom stilu. Takav sat ide isključivo i samo sa kožnom narukvicom, čak i smešno izgleda na čeliku. Jednostavno, ove satove ili voliš ili ne voliš i ako ti se sat ne sviđa na koži, onda nisi za njega.Angel kaže:
U svakom slučaju, nemoj ovu poruku odmah pogrešno da protumačiš jer mi nije namera bila da vređam i dobro razmisli dal je zaista jedan kvarcni sat vredan skoro 50000 dinara.
Pozdrav
Registracija
Help

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi