• Zanimljivosti RSS Feed

    by Objavljeno 12.7.2014. 20:28  broj čitanja: 1542 
    content/attachments/93807-iwc-test-lab-2.jpg.html

    Radno okruženje Dominika Forstera izgleda kao laboratorija nekog pomalo ludog naučnika! U organizovanom haosu kablova, različitih gedžeta, opreme za merenje... Forster sa svojim timom propušta svaki nov model kompanije IWC kroz seriju zahtevnih testova.

    Testovi i inspekcije oduvek su bili velika pasija za Forstera. Inženjer po profesiji, Forster se nekada bavio testiranjem i inspekcijom gasnih turbina. Danas, kao glavni čovek IWC Schaffhausen laboratorije, bavi se drastično ...
    by Objavljeno 28.3.2014. 9:36  broj čitanja: 1231 
    content/attachments/88266-artya-buckle-knife-kopca-nozic-satovi-1.jpg.html



    Švajcarski proizvođač ekscentričnih satova, Artya, je za ovu godinu pripremio jedan novi detalj za satove. Reč je o kopči za kaiš koja u sebi ima skriveni nožić. Artya je u ranijem period proizvodio veoma neobične satove. Modele sa metkovima ugrađenim u brojčanik, zatim cifere sa kosturskim glavama ili sitno iseckanim EURO novčanicama.


    Za 2014. godinu, ovaj švajčarski proizvođač ponovo daje sebi slobodu u kreativnosti, te još jednom privlači ...
    by Objavljeno 20.3.2014. 23:07  broj čitanja: 1797 
    content/attachments/87803-feberze-jaje-vacheron-constantin-sat-1.jpg.html

    Ugledao je zlatno jaje na buvljaku i ponadao se da će zaraditi. Nije ni slutio šta je otkrio.

    Kada je trgovac starim gvožđem među starudijom na buvljaku negde u Americi ugledao zlatno jaje, odmah je prepoznao dobru priliku da zaradi, ali nije ni sanjao koliki će mu profit doneti predmet koji je platio 13.300 dolara.

    ...
    by Objavljeno 20.2.2014. 11:28  broj čitanja: 1121 
    content/attachments/85978-minijaturne-skulpture-unutar-sata-3-dominic-wilcox.jpg.html


    Često nailazimo na predmete koji su inspirisani satovima. Bilo da su novi predmeti izrađeni od satnih delova ili da su satovi izmenjeni radi dobijanja drugačije svrhe. Svakodnevno se susrećemo sa časovnicima i koristimo ih, tako da ideja o njihovoj drugačijoj primeni i nije toliko iznenađujuća.

    Ovom prilikom vam predstavljamo ručne i džepne satove koji su delimično pretrpali izmenu. Pre svega, njihovi brojčanici i kazaljke su postali poligon za izvedbu zanimljivih ...
    by
    RUS
    Objavljeno 9.1.2014. 11:49  broj čitanja: 1478 
    content/attachments/83477-17.jpg.html

    Kao jedna moderna država u razvoju, u periodu između dva rata, a okružena potencijalnim neprijateljima, bez izlaza na more, Čehoslovačka i njeno rukovodstvo su rešili da ojačaju svoju avijaciju. U tom periodu je nastao i moto "Our sea is in the air" (Vazduh je naše more). U to vreme njihova avio industrija se oslanjala na mešavinu domaće industrije i proizvodnju licenciranih motora, kao i dizajna aviona, dobijenim od savezničkih država.

    ...