• Artya kopča za sat sa skrivenim nožićem



    Švajcarski proizvođač ekscentričnih satova, Artya, je za ovu godinu pripremio jedan novi detalj za satove. Reč je o kopči za kaiš koja u sebi ima skriveni nožić. Artya je u ranijem period proizvodio veoma neobične satove. Modele sa metkovima ugrađenim u brojčanik, zatim cifere sa kosturskim glavama ili sitno iseckanim EURO novčanicama.


    Za 2014. godinu, ovaj švajčarski proizvođač ponovo daje sebi slobodu u kreativnosti, te još jednom privlači pažnju javnosti. Pomenuta kopča se može dokupiti i postaviti na bilo koji Artya ili Black Belt časovnik. Klasična kopča sa iglicom ima zanimljiv dizajn, izrađena je od nerđajućeg čelika koji je u završnoj obradi blago brušen. Na njoj se sa spoljašnje strane nalazi Artya znak, a vizuelno se ne može lako primetiti nožić koji se ipak krije u njoj.


    Ukoliko se pitate zašto bi nožić uopšte nekome bio potreban u kopči ručnog sata? Moramo vam priznati, da i mi isto to pitanje možemo postaviti. Očigledno je reč o atrakciji i stilu proizvođača, ali ujedno i malom broju funkcija koje taj nožić može imati. Neke od njih su lakše otvaranje koverti ili pak presecanje nekog konopca. Pitanje je kako se gleda na ovaj nožić u smislu pribora za samoodbranu i kako se sa njom može proći na aerodromu ili pri nekom drugom vidu kontole. Sve u svemu ovo je još jedan zanimljiv detalj koji nam dolazi iz šarolikog sveta satova.

    Artya
    This article was originally published in forum thread: Artya kopča za sat sa skrivenim nožićem started by Shmizla View original post