• Zanimljivosti RSS Feed

    by Objavljeno 6.10.2013. 23:23  broj čitanja: 3648 
    content/attachments/76264-aukcija-satova-sold-out.jpg.html

    Pretpostavljamo da ste se do sada susretali sa informacijama o zanimljivim aukcijskim prodajama. U nastavku će biti više reči o nedavno sprovedenim aukcijama satova i nakita velikih aukcijskih kuća. Bićete u prilici da saznate koji predmeti su dostigli najzanimljivije visoke ali i niske brojke prilikom aukcijske prodaje.


    Prošle nedelje je održana ''Only watch'' aukcija u Kneževini Monako, na kojoj je za 2.950.000 evra prodat Patek Philippe referentnog broja 5004. Kućište ...
    by Objavljeno 11.9.2013. 15:03  broj čitanja: 1991 
    content/attachments/74594-zenith-el-primero-watch.jpg.html



    Zenith El Primero je po mnogo čemu poseban, to je prvi automatski hronograf sat na svetu. Možda to i ne zvuči nešto posebno, ali do 60-ih godina prošlog veka svi hronograf modeli su bili isključivo mehanički na ručno navijanje. Spajanje automatskog modula sa hronograf kalibrom je bilo u domenu naučne fantastike. Ideje o tome su se nalazile u poglavlju "crazy ideas", jednostavno je bilo glomazno i jedno i drugo.


    Kao što je već pomeuto El ...
    by Objavljeno 9.9.2013. 8:31  broj čitanja: 2800 
    content/attachments/74491-javni-satovi-city-clock.jpg.html


    Čovek je od davnina imao potrebu da prati i da zna koje je tačno vreme. Vremenom su javne površine počele da bivaju ukrašene satovima na kojima je svaki meštanin imao priliku da sebe obogati informacijom o tačnom vremenu.

    Ovaj tekst je nastao na osnovu ideje da na jednom mestu predstavimo najlepše javne satove u Srbiji. Javnih gradski satovi u našoj zemlji su poređanih onim redosledom prema geografskom položaju, od severa ka jugu.

    ...
    by
    RUS
    Objavljeno 22.11.2012. 20:32  broj čitanja: 1756 
    Pregled teksta



    Šta se dobije kad spojite potrebu za navijanjem automatskih satova, sci-fi mogućnosti 21. veka i žiroskop? Odgovor je veoma prost. Dobijete Gyrowinder - novi high-end prezentacioni navijač satova proizveden od strane nemačkog Dottlinga. Ova high-end igračka ima dvostruki zadatak - da navije sat i da pruži vizuelni užitak tokom procesa navijanja.

    Ovaj navijač je u principu namenjen poslovnim ljudima, koji bi po ulasku u kancelariju skinuli sat sa ruke, stavili ...
    by Objavljeno 22.11.2012. 18:29  broj čitanja: 1732 
    content/attachments/45917-spirit-history_hall-fame_watches_moonwatch_showroom.jpg.html

    Ranih 1960-ih godina, predstavnici NASA-e posetili su nekoliko prodavnica satova u Houston-u, kako bi pronašli odgovarajući sat za astronaute. Kupili su veći broj hronograf modela, različitih proizvođača. Zadatak je bio pronaći sat koji će preživeti uslove koji vladaju u svemiru.



    Svemirski program Mercury bio je skoro završen, a prilikom njega Wally Schirra je nosio svoj Speedmaster. 3. oktobra 1962. godine. Nasa je pripremala misije Gemini i Apollo. Planirano ...