Strana 6 od 13 PrvaPrva ... 2345678910 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 51 do 60 od ukupno 130
Like Tree335Likes

tema: Grand Seiko - Profil

  1. #51
    RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lokacija
    PA
    Poruke
    12.495
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    576

    Određen forumom Re: Grand Seiko - Profil

    Ja mislim da je skoro nemoguce uporedjivati proizvodjace.
    Najrealnije uporedjivanje bi bilo za konkretno neki model, ili za satove iz istog cenovnog ranga.
    Kako porediti breguet i GS,
    Breguet ima sat od 6-7.000e, i isto tako ima sat od pola miliona.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

  2. #52
    Istaknuti član Avatar korisnika Serb
    Član od
    14.2.2012.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.460
    Lajkovi
    3723
    Reputacioni uticaj
    189

    Određen forumom Re: Grand Seiko - Profil

    Prvo po meni JLC,PP,VC, Lange , ne mogu da se stavljaju u isti kos sa roleksom , omegom( po meni ni rolex i omega ne idu zajedno ali je bliza razlika) , pa tako da ne mogu ni isti kos sa GS. Pre svega zbog cene , a da ne pricamo o neki drugim karkteristikama ( tu ne mislim samo na tehnicke karkteristike , vec sve ukupno). Po meni je spring drive tehnologija prava revolucija i verovatno mehanizam buducnosti, to je mehanizam koji moze donekle zadovoljiti "zaracene strane " - kvarc i mehaniku.

    Najveci problem kod ovog uporedjivanja je taj sto Seiko tesko da u skorijoj buducnosti moze da stigne eksluzivnost swiss satova. Razlog je jednostavan. Seiko proizvodi satove u cenovnom od 60 evra do par hiljada evra i jednostavno tako ne moze da dobije ozbiljnu eksluzivnost. Iz mog ugla to je greska seika i trebali su GS seriju da potpuno odvoje od naziva seiko kao sto su to uradili sa Credorom , po meni bi tako mnogo lakse dobili tu eksluzivnost. Sa tehnicke strane Seiko sigirno ne zaostaje za npr Omegom. U ovom uporedjivanju cemo jako tesko naci neke ocigledne pluseve na jednoj i drugoj strani , ipak se ovde govori o odlicnim satovima koji dosta kostaju i na kojima su greske svedene na minimum.


    Dado@ Koliko se meni cini kvarcni mehanizmi jacih klasa imaju neke identicne delove kao mehanika , pa ako mozes da mi kazes zasto bi kvarcni mehanizmi bili otporniji od mehanickih i zasto se ne radi servis na kvarcu na 3 - 5 godina ?


    Molio bih vas da ovo nase malo suocavanje misljenja ostane u okviru normalne komunikacije , bez tenzija , svadja i da se trudimo koliko je god moguce da tvrdnje potkrepimo cinjenicama i argumentima. Mislim da smo svi na forumu dovoljno ozbiljni i upuceni u satove da mozemo da suocimo misljenja bez prevelike ostrascenosti. Hvala

    p.s Rus u topicu gore je rekao odlicnu stvar, ne moze se uporedjivati GS sa drugim proizvodjacima , vec sa odredjenim modelom, mislim da ce tako rasprava biti mnogo konkretnija i bolja.
    sima hrabri, anbeast and zare like this.

  3. #53
    Član Avatar korisnika zare
    Član od
    18.5.2011.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    490
    Lajkovi
    885
    Reputacioni uticaj
    52

    Određen forumom Re: Grand Seiko - Profil

    Pa kakav bi to rasprava bila bez svedje i dreke. Dobro, da ne bi bilo zabune onda idemo na Srpskom. GS tvrdim ja je srednja klasa časovničarstva, a nisam rekao ni da su gori ni bolji, već je to samo moj odgovor nekim postovima koji tvrde da je GS vrh. Uporedjujem ga sa Omegom Aqua terra, jer su najpribližniji po osobinama, a kada bi umesto ove Omege stavio neki drugi Švajcarac iste klase došli bi do toga da je GS za nijansu slabiji. Ja ovde sada ne iznosim uporedne podatke mehanizama jer su oni u ovom slučaju notorne činjenice, a i dostupne su na netu, ali čisto da ne bude zabune mislim na omega 8501 i GS automatik 9s serije.
    Što se cene tiče ona apsolutno odgovara toj klasi, pa sam se ja zato i zapitao sa čim onda GS putuje u Evropu kada ovde već duži niz decenija postoje firme koje nude isto ili bolje po istoj ceni, a na strani GS-a ako nema razlike u kvalitetu na novom tžištu trebala bi da postoji razlika u ceni. Seiko se u Evropi i probio kao jeftina i pouzdana marka.
    vlajo likes this.

  4. #54
    Saradnik Avatar korisnika anbeast
    Član od
    31.7.2010.
    Lokacija
    Zaječar
    Poruke
    2.531
    Lajkovi
    6258
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom Re: Grand Seiko - Profil

    Pa, da, moramo nekako ograniciti polje diskusije. Mozda tak osto cemo naci model koji priblizno odgovara GS po ceni, nameni i sl, pa uporedjivati. Tu ce opet biti tesko uporediti GS Spring drajv hrono sa nekim klasicnim hronom nekog drugog proizvodjaca, ali mozemo da probamo....

    Predlazem da kao potporu svake tvrdnje, probamo da iskopamo neki link sa neta koji potvrdjuje ono sto tvrdimo. Takodje, za neke stvari mozda se ne moze naci link, ali logika zakljucivanja nam ipak daje neku mogucnost da rascivijamo da li tvrdnja ima ili nema smisla.

    Pa kakav bi to rasprava bila bez svedje i dreke
    Pa, losa Svadja bi mozda bila dobra, ali rasprava - jok
    No da definisemo termine:
    Svadja: Uvod u tucu
    Rasprava: '' Borba'' argumentima i bez emocija u cilju dostizanja veceg razumevanja necega ili cisto radi ''ostrenja'' vijuga.


    Primer, zare, primer, tih koji su bolji a da su u istoj ili slicnoj cenovnoj kategoriji.
    Ne mora ovo da se sve izraspravlja danas. Ako vas mrzi da trazite linkove i podatke - polako, ima vremena
    Poslednja ispravka: anbeast (27.12.2012. u 14:35)
    I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.

  5. #55
    Član Avatar korisnika zare
    Član od
    18.5.2011.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    490
    Lajkovi
    885
    Reputacioni uticaj
    52

    Određen forumom Re: Grand Seiko - Profil

    Činimi se da se Serb uozbiljio posle avanzovanja!
    anbeast, tiha, backarelli and 2 others like this.

  6. #56
    Istaknuti član Avatar korisnika 23jewels
    Član od
    9.10.2010.
    Poruke
    2.174
    Lajkovi
    7987
    Reputacioni uticaj
    230

    Određen forumom Re: Grand Seiko - Profil

    @anbeast

    Naravno da ce procene ostati na nekom subjektivnom misljenju, ali i to sto si ti naveo su meni sasvim dovoljni argumenti. Ukoliko neko ceni inovaciju, ja postujem, i sasvim mi je dovoljan argument. Mislio sam da ne bude "ja mislim da je bolji, nikad ga ne bih kupio pre ovog".

    Što se tiče GS, naravno da postoje bolji satovi od njega, on se i ne prodaje kao vrh časovničarstva, ali u poredjenju sa Omegom, i nekim modelima Rolexa, zanimam me sta je to sto prevaže na stranu svajcaraca (osim ekskluzivnosti). Sasvim prihvatljiv argument je komplikovana procedura servisiranja GS, i visoki troskovi... Jel ima jos neki?

    Po cemu je Seiko Flightmaster 6S37 losiji od (da ne nabrajam one sa kojima se poredi) osim po tome sto većina i ne zna za njega.

    No, ajd' neka diskusija ostane na GS samo. Mene iskreno zanima koji su parametri po kojima neko odlucuje koji je sat bolji?
    RUS, sima hrabri, anbeast and 2 others like this.

  7. #57
    Istaknuti član Avatar korisnika backarelli
    Član od
    27.11.2011.
    Lokacija
    Bg-Lipovačka Šuma
    Poruke
    3.045
    Lajkovi
    10895
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    137

    Određen forumom Re: Grand Seiko - Profil

    ...nema tih parametara, kao ni zanimljivih podataka u raspravi. Na tu temu smo već mnoooogo puta pisali i nikad nismo došli do nekog zaključka. Postoji jedna tema, (koju je brada otvorio ili gazda, ne sećam se) u kopjoj se direktno poredi , čini mi se, neki Omegin model sa GS-om. Dakle, istog cenovnog ranga i konkretno dva modela sata. Koji bi uzeli i zašto. E tako se i može doći do nečega korisnog, a ovako ovim komentarima poput tolarbovog "ima tuce boljih" , nema ni zabave ni koristi, već bla-bla , truć-truć....

    Dakle, dajte neki JEDAN model bilo kojeg drugog brenda (ne mora samo swiss) koji je u istoj cenovnoj klasi GS-a , pa izvedite poredjenje.....
    RUS and Serb like this.
    Victorinox - real steel with mechanical soul

  8. #58
    Istaknuti član Avatar korisnika Serb
    Član od
    14.2.2012.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.460
    Lajkovi
    3723
    Reputacioni uticaj
    189

    Određen forumom Re: Grand Seiko - Profil

    Eksluzivost uopste nije zanemarljiva stvar, mnogi kolekcionari najvise cene tu eksluzivnost (mada se ja ne slazem u potpunosti sa tim), tako da se po meni ona ne sme zanemariti , govorim generalno, ne o mom misljenju. Upravo zbog te eksluzivnosti, ja mislim da ce rolex duze drzati cenu od GS, prilikom dalje prodaje. Ne tvrdim to, ali meni se tako cini. Pa bi zbog toga mozda dao jedan plus swisu na osnovu toga . Odredjeni modeli swiss satova u istom cenovnom rangu sigurno nisu bolji od GS po tehnickim karkteristikam, tacnije mislim da je to uzasno tesko poredjenje, sve su to vrhunski satovi i da su jako jako blizu po kvalitetu.

    P.S Hehhehe nisam zare
    Poslednja ispravka: Serb (27.12.2012. u 15:13)
    zare likes this.

  9. #59
    Član Avatar korisnika zare
    Član od
    18.5.2011.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    490
    Lajkovi
    885
    Reputacioni uticaj
    52

    Određen forumom Re: Grand Seiko - Profil

    Posle odličnog teksta o GS, počeo je hvalospev koji ga diže u nebesa, a cilj svakog mog posta bio je da ga svrstam u cenovni rang kome i pripada. Nisam govorio ni da je gori ni da je bolji od poredjene Omege već da pokvalitetu odgovara mestu kome pripada. Moja jedina zamerka kroz analizu je ta da GS nije konkurentan što se od Seika očekuje, da za manju cenu da isti kvalitet kao skuplji od njega.
    Inače ne vidim razlog zašto ne bi mogao da se poredi ni sa Rolexom datejust, jer i on spada u isti cenovni rang.
    Poslednja ispravka: zare (27.12.2012. u 15:29)
    anbeast likes this.

  10. #60
    Istaknuti član Avatar korisnika Serb
    Član od
    14.2.2012.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.460
    Lajkovi
    3723
    Reputacioni uticaj
    189

    Određen forumom Re: Grand Seiko - Profil

    Zare slazem se sa tvojim zadnjim topicom , upravu si da treba odrediti modele. A i upravu si da su odstupili od njihovog nepisanog pravila da satove koji su po kvalitetu slicni sa swiss satovima ( uvek kad kazem swiss satovi mislim na modele koji mogu da se porede sa seiko modelima , da ne bude zabune) budu jeftiniji

Strana 6 od 13 PrvaPrva ... 2345678910 ... PoslednjaPoslednja

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •