Strana 3 od 5 PrvaPrva 12345 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 21 do 30 od ukupno 130
Like Tree335Likes

tema: Grand Seiko - Profil

Hybrid View

Istaknuti član Avatar korisnika backarelli
    Član od
    27.11.2011.
    Lajkovi
    10895
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    138

Određen forumom Re: Grand Seiko - Profil

....dobro, možda je tolarbo figurativno mislio na "bar još 10" . Predpostavljam da je u glavi imao četri-pet proizvodjača , ili dva-tri .... hhmmmm.... možda jednog To se tako narodski kaže " bar još deset" ...
    anbeast likes this.
    Victorinox - real steel with mechanical soul

Saradnik Avatar korisnika anbeast
    Član od
    31.7.2010.
    Lajkovi
    6258
    Reputacioni uticaj
    252

23 kamencica, verovatno ce na kraju doci do subjektivne procene. Mozda neko ceni inovaciju po svaku cenu, pa ce mu neki mehanizam npr. zbog co-axial-a, imati prednost jer je, eto, primenjena novina. Ne postoji racionalni argument protiv toga. Merenjem odstupanja bi se do necega moglo doci, ali tu je u toj klasi - mrtva trka. Mozda neko ceni dugotrajnost, pouzdanost - medjutim, nesto treba da je dovoljno dugo na trzistu i mora se raspolagati podacima o procentu popravki da bismo mogli izvlaciti zakljucke na osnovu toga. Ruku na srce, ja stvarno ne znam dovoljno o mehanizmima da bih mogao da raspravljam o prednosti jednog u odnosu na drugi.
    I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.

Član Avatar korisnika zare
    Član od
    18.5.2011.
    Lajkovi
    885
    Reputacioni uticaj
    54

Ajde pre nego što krenem argumentovano, prvo malo da uprostim. Seiko je oduvek proizvodio satove nižeg cenovnog ranga, a pravi proboj na tržištu napravio je kvarcnim mehanizmom i to u trenutku kada precizno časovničarstvo počinje da gubi nad mašinama koje kompijuterski seku delove. Posle takvog proboja logičan nastavak je pokušaj da se utrči u vode high end klase i tu nastupa GS. Tako da generalno GS nikako ne može da se smatra vrhom časovničarskog rada već samo upliv u višu klasu. Glavni reprezent te više klase koga GS juri je ujedno najslabiji u high end klasi što se tiče Švajcaraca, mislim na Omegu i to njihovu seriju Seamastera aqua terra(ne bih sada davo precizne podatke o karakteristikama, ali ako zatreba...). Tako da uporedjujući ta dva modela bilo po kvalitetu izrade, bilo po kvalitetu mašine može da se zaključi da GS i nema neke prednosti, ali ni ne zaostaje. Ista je situacija kada je i cena u pitanju, što ga GS i ne čini preteranom konkurentnim, a što bi trebalo da bude glavna Seikova prednost u odnosu na Švajcarce. Ne bih ulazio u tematiku spring drive mašine, jer ti trenutno moderni eksperimenti ne znače mnogo ako ne naprave revoluciju kao što je to uradio kvarc.

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Određen forumom

Citat GIvan:93347 kaže:
    ...kako su krenuli Saradnici, VS ce morati da porazmisli o stampanju knjige sa naslovom SABRANA DELA SS...

ODLICNO !
    Vrijede svaku paru!
    anbeast and 83stojan like this.

Moderator Avatar korisnika sima hrabri
    Član od
    16.12.2009.
    Lajkovi
    3874
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    141

Određen forumom Одг: Grand Seiko - Profil

Citat backarelli kaže: Pregled poruke
    ...što mi je to jedina šansa da vidim (neke i promuvam kroz ruke)
    Pazi samo da neki slucajno ne zavrsi u dzepu...
    RUS, anbeast and backarelli like this.
    Citat jole777 kaže:
    Ne pali me marketing, placeni oglasi ni sportasi/glumci. Daj mi kakvu vintage Omegu, in house Seiko ili Sinn-a i meni je to sasvim dosta.

Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Određen forumom Re: Одг: Grand Seiko - Profil

83Stojan
    Eta mora biti upakovana u nešto jer ona proizvodi mehanizme,a ne satove.
    anbeast likes this.

Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Određen forumom

Citat vlajo:93609 kaže:
    Well, pa i Orient od 100e ima kuglične ležajeve na rotoru ali se ne bih usudio da to uzmem kao argument kad bih ga poredio sa Rolijem.
    Tačno,jer kvalitet materijala novog Orient mehanizma od 50$ sigurno nije na nivou Rolexovog koji polovan košta $2000! Međutim,kvalitet GS jeste na nivou Rolija i uz bolje tehničko rješenje je to jednostavno bolji mehanizam.
    RUS, sima hrabri and backarelli like this.

Stariji član Avatar korisnika vlajo
    Član od
    15.6.2011.
    Lajkovi
    4905
    Reputacioni uticaj
    52

Ala je Sima imao ekspoze, nema pravi rukovodeći kadar Ako budemo pisali samo ono što budemo i opipali bogami će se utanjiti diskusija, nekad su i relevantni izvori sasvim OK, ako su dobri za nauku, što ne bi bili i za forum?
    @23j
    Kad se sat stavi na ruku jeste bitno za lični odnos sa satom ali šta to znači za diskusiju? Nije ništa egzaktnije od čuvene "sviđa mi se". Imao sam takvo iskustvo sa nekakvim tehničkim predmetima npr. Ipad kad probaš (to mi je bilo zadnje takvo iskustvo) vidiš zašto je bolji od Andrmoljida (koji imam i na tabletu i na telefonu), ili kod automobila, ništa dok ne provozaš ne znaš, ali što se tiče satova, ovde u višem rangu teško da ima nekakvih različitih ekspresija od one sviđa mi se, stoji mi ili ne....realno već od Longines, Taga i Omegu nikad nisam video da nisu perfektni (što se izrade i utiska tiče), e sad stvar je ukusa.
    RUS, vladas and Serb like this.
    "Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life

RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    578

Naravno, svi satovi iz te klase su vrhunski odradjeni, tako da tesko da moze da ima propusta u izradi, sve je kao sto kazes, manje-vise licni utisak.
    Ovo za android i Ipad/phone si potpuno u pravu.
    Serb likes this.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

Istaknuti član Avatar korisnika Serb
    Član od
    14.2.2012.
    Lajkovi
    3723
    Reputacioni uticaj
    190

Citat vlajo kaže: Pregled poruke
    Ala je Sima imao ekspoze, nema pravi rukovodeći kadar Ako budemo pisali samo ono što budemo i opipali bogami će se utanjiti diskusija, nekad su i relevantni izvori sasvim OK, ako su dobri za nauku, što ne bi bili i za forum?

Naravno vlajo, da relevantni izvori su jako dobri i treba ih sto vise citati i uciti iz njih. Posebno kada je rec o ovim skupim brendovima koje nemamo prilike da vidimo i nosimo. Slazem se da je bolje da imas sat i da das iskustva iz prve ruke, ali kad ga nemas ,ne znam sta nije validno u davanju iskustava drugih ljudi , karkteristika i svega sto se moze naci na netu. A uveren sam da internet strucnjaci ( tacnije zaludjenici) kao sto sam ja mnogo vise znaju o nekim satovima nego neki vlasnici , koje u principu ne gledaju sat kao ja i proucavaju detalje, nego vide marku svidja im se i daju kintu, a ne znaju 2 recenice da kazu o tom satu. Ali dobro , svako ima svoje misljenje ja cu se truditi da budem manji internet strucnjak , a podrzavam da ljudi sto vise komentarisu svoje satove, samo dobro moze da se donese.
    Poslednja ispravka: Serb (28.12.2012. u 17:11)
    vladas, HADzI DALIBOR and 83stojan like this.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •