Da li neko zna neko mesto u Beogradu, gde bih mogla da odnesem ovaj sat i da saznam nesto vise o njemu ?
Printable View
Da li neko zna neko mesto u Beogradu, gde bih mogla da odnesem ovaj sat i da saznam nesto vise o njemu ?
Kolekcionari satova se nalaze svake subote u hotelu Slavija.
Ako ne, onda je ovo dole prava prilika da se spoji korisno sa lepim.
http://www.kolekcionari.rs/images/banersledecisajam.gif
Siguran sam da ce tamo biti i nekoliko njih sa starim satovima, pa pitaj i uzivaj.
kolekcionari.rs - Najava narednog sajma
Agencija Senzal, PIB:102910440,
Dušan Stojković, organizator sajma
e-mail: ag.senzal@sbb.rs http://www.kolekcionari.rs/media/con...es/con_tel.png +381 (0)63 288 089
Ajd... pa sa srecom.
Pozz
Hvala puno. Pozz :)
Bio sam nekoliko dana van foruma zbog obaveza!
Što se tiče sata Lovely sat je to jako lijep,prekrasno kućište srebrno,sat što prije odnesi dobrom uraru da ga sredi ako nema težih kvarova i pronađi krunicu za navijanje.Uz oštećenje cifera (vidljiva crtica napuknuća od broja XI do sekundare i broja VI) i nedostatak krunice za navijanje sat opet nešto vrijedi usudio bih se reći od 50-100 €.
Riječ je o cilinder satu koji se navija krunicom a vrijeme se namješta tako da se poluga od naprijed između broja dva i tri pomakne u stranu.Vrlo lijep sat,solidno očuvan,do 200€ vrijedi na žalost da je u mint stanju.
da li neko ima sat iz 1737 godine.
Zdravo Srdjane, da li te interesuje da kupis taj sat ili pitas informativno da li neko ima tako stari sat?
I ja bih želio imati jedan tako star sat u kolekciji al na žalost za kupiti tako stari sat treba hrpa novca i sreće naći sat na prodaji na e-bayu!
Imam iz 1736 i iz 1739 ali iz 1737 nemam, kao ni iz 1738 :D
iPrilog 89870
Prilog 89871
na prvoj slici se vidi godina..a i od srebra je pa me zanima koliko kosta :D
Na prvoj slici je broj kućišta,sat je zanimljiv ima 100 i nekoliko godina i po ciferu koji nije baš super očuvan sat je rađen za otomansko carstvo.Takvi satovi u radnom stanju i dobrog cifera prodaju se već za 200€.
Poslikaj još malo bolje sat koliko vidim ima zanimljiv način navijanja,poslikaj i mehanizam.
pozdrav,danas sam naleteo na jedan stari dzepni,dali neko zna da mi proceni ovaj sat,kaze nesto o njemu,ima natpis le royal,bas je tezak za fotografisanje,ovo su najbolje koje sam snimio
Prilog 90062Prilog 90063Prilog 90064Prilog 90065Prilog 90066Prilog 90067
precnik mu je 37mm bez krunice,hvala unapred,mozda ovaj bude moje'' zlatno runo''
Sumnjam da će te kupovina toga sata razveselit,pošto nisam vidio mehanizam sata ne mogu 100 posto reći al ovako izdaleka rekao bih da ti je bolje uzet običnu Molniju nego ovaj sat,sumnjam da išta vrijedi.
Pozdrav, pronašao sam džepni sat motajući nešto po fiokama po kući. Par sati sam proveo tražeći bilo šta o proizvođaču istog, ali bezuspešno.
Ono što sam uspeo sam da shvatim, jeste da je u pitanju ženski džepni sat, .585 zlato, celokupan sat ima 21,6g.
Slika br. 1:
http://s27.postimg.org/ftiz1srcz/dp2.jpg
Slika br. 2:
http://s28.postimg.org/nc7mqodml/dp1.jpg
Slika br. 3:
http://s1.postimg.org/dic0la9wf/dp3.jpg
Slika br. 4:
http://s29.postimg.org/bahatm0fb/dp4.jpg
Prekrasan sat,čuvaj ga.Trenutno svi gledaju samo vrijednost zlata po tome uskoro zlatnih satova džepnih bude jako malo.
Čuvaj sat,ima nešto zlata al još više lijepo je očuvan.
Pozdrav, nov sam na sajtu i hteo bih da vas pitam imam jedan Omegin dzepni zlatan sat iz 1934 godine radi kao nov je nije koriscen uopste, zanima me kolika bi bila njegova vrednost?:)
Randjele, dobro nam došao. Vidim uspešno je postavljen prvi post. :)
Molimo te da postaviš slike tog džepnog sata.
Pozz!
Slike cu izbaciti za dan dva posto nisam sada u mogucnosti...
molim poznavaoce da procene ovaj sat i datiraju otprilike godinu proizvodnje. oko popravke ovog sata sam se muci nekoliko meseci pa sam konacno i uspeo. nemam slike pre restauracije . unutar poklopca sata sam pronasao rukom urezan datum IV 1958
pretpostavljam da je to uradjeno kod nekog casovnicara a ne u fabrici.
u satu se nalazi mehanizam ciju sliku prilazem (nije izvorna slika mehanizma ali je to taj )Prilog 90535Prilog 90536Prilog 90537
Pozdrav svima.
Da li mi neko može pomoći oko ova dva sata, koji su modeli u pitanju, iz koje godine i da li poseduju neku vrednost?
Ja sam apsolutni laik i svaka pomoć bi mi dobro došla.
Oba sata su ispravna i vape za čišćenjem. :)
Hvala unapred.
Prilog 90539Prilog 90538
Dakovicu taj vaš Kinzle po gravuri na kućištu spada u Bauhaus stil a to je razdoblje između dva rata.Sat nije mnogo vrijedan i vjerujem da ćete ga zadržati za sebe čim ste se toliko mučili popraviti ga.Vama je on vjerujem sentimentalno vrijedan i to je za pohvaliti.Datum na kućištu sata ugravirao je urar prilikom servisa sata.
Sarmagedon moram reći da imate prekrasne satove i želim vam dobrodošlicu na forum.Prvi hunter sat (s prednjim poklopcem) je Longines (zanima me ima li kakvu gravuru na sebi,možda željeznice,jer takvi satovi su većinom dobivani od strane željeznica) i to jako star (za točno odredit godinu trebalo bi vidjet mehanizam i po broju na njemu vidjet preko arhive u Longinesu) ali i vrijedan sat (trenutno nekih 200-300€) moram priznati da ja još takav sat nemam u kolekciji i nadam se jednog dana imat jedan.
Druga je Omega,pošto nema slika poklopca i mehanizma okvirno bih je stavio da spada u vrijeme između dva rata,a onako vrijednost sata od 100-200€.
Hvala Vam na pomoći. Iskreno, nisam znao da postoji ovakav kutak na netu sa toliko ljubaznih i pasioniranih ljubitelja satova.
U pravu ste što se tiče gravure na Longines satu, trebao mi je koji sekund da razaznam lokomotivu i logo :).
Što se tiče Omege, deluje u mnogo boljem stanju ali nema poklopac, da li to znači da nedostaje ili je moguće da je postojao i model bez istog?
Moram još malo da iskoristim Vaše poznavanje materije, raspitivao sam se kod lokalnog časovničara o čišćenju pomenutih satova i kolega me je naplašio da to ne bih trebao raditi....da čak to može smanjiti vrednost satovima, što mi deluje prilično nelogično.
Recite mi da nije u pravu. :)
Hvala Vam još jednom i srdačan pozdrav.
Postavite još slika oba sata,ako može i mehanizme,poslikajte gravure ali i poklopac koji nedostaje ovako ne znam na što mislite.
Što se tiče servisa satova to uradite obavezno (servis satu povećava vrijednost a ne smanjuje ko što taj junak kaže i ostade živ) samo pazite da to uradi znalac (preporučen urar) i povoljno (neki znaju naplatit puno više od realne cijene).
Lp
Iskreno meni je užitak pomoći bilo kome,još više zato što sam u počecima svojeg kolekcionarstva imao jako loša iskustva s ljudima koji su mi trebali pomoći a oni to nisu radi svoje koristi.
@fotopetar
zahvaljujem, dakle smatrate da ovaj Kienzle jeste stariji od ww2. svakako nece ici na prodaju, pitanje sam posavio cisto da bih znao sta imam.
@sarmagedon
moguce je da se vi i vas casovnicar niste dobro razumeli. samo ciscenje mehanizma i vracanje istog u funkcionalno stanje i bezbedan rad zaista povecava vrednost (i cenu) sata. No za dalje radove na satu morate d odlucite sami kako da postupite. Postoje tri vrste vracanja sata u zivot:
1. obnavljanje (da ga tako nazovem) je vrsta rada na satu (i ostalim vremesnim stvarima) kojom se sat vraca u najbolje moguce stanje. ako je recimo pozlata propala -obnavlja se, ako je cifer propao obnavlja se ponovnim farbanjem i pisanjem logoa firme iznova , ako je staklo izgrebano , zameni se novim. no to vise nije onaj sat.
2. restauracija - vrsta rada u kojoj se satu vraca prvobitni izgled, zahtevno je ali rezultat je dobar. izgrebano staklo se brusi i polira ali mora ostati ono koje je bilo, ostecen cifer se obnavlja - tacno onim bojama kojima je bojen u fabrici, kazaljke takodje , i slicno
3. autentican starinski sat u konzerviranom stanj. sat se ne obnavlja niti farba niti brusi niti polira. samo se cisti od prljavstine i korozije a zatim zasticuje cudotvorni nevidljivim hemikalijama da bi manje propadao.
Ovu trecu vrstu stanja sata ozbiljni kolekcionari najvise cene. narocito ako je sat redak,arhaican i star. samo jedna zamenjena kazaljka na nekom vredno satu obara stvarnu vrednost.
no kako rece kolega fotopetar, mehanizam treba ocistiti pa ako covek nije tome vican licno onda kod pouzdana majstora.
Pozdrav evo slike moje omege, pa bih zamolio sve one koji znaju da mi procene vrednost i da mi kazu nesto vise o njemu, i da na satu iza pise sigurd backstrom fran t. K. Kamrater 19 1-3 34
1-3 je jedna trecina
Prilog 90720Prilog 90721Prilog 90722Prilog 90723
Mr Dikic -
vasa omega je iz 1934 godine (gravura: datum 1 Mart 1934) Takodje serijski broj ukazuje na proizvodnju ca. 1933 sto se dobro uklapa. Poklonjen svedjaninu Sugrud Backstorm-u od njegovih prijatelja. Stil lako prepoznatljiv kasni Art Nouveau, narocito kopca za lanac.
Sat je tipican primerak Omege sa mehanizmom kalibar 39.1L, silver plated. Kuciste je mesing, pozlata. S obzirom na stanje cifera, i podrazumevajuci da je sat u radnom stanju, moja procena je oko 150 EUR,
N.
Druze on vredi vise u zlato da ga prodam nego ovako
Na fotogafiji poklopca pise 'metal' sto znaci da nije zlato. Posaljite fotografiju drugog poklopca ili navedite brojeve zlatnoig ziga.
Sasvom je moguce da je deo kucista napravljen od zlata ali to se ne vidi na vasoj fotografiji. Uz pretpostavku da je kuciste zlatno, valuacija je vrednost zlata + 150 EUR.
Ovo je odlican primer koji pokazuje da je valuaciju nemoguce uraditi bez inspekcije.
Sat je nosen u zlatari na proveru i jeste zlatan to je ono iza cega ja stojim da je zlatan
Postrovani gospodine Dikicu,
na fotografiji koju ste prilozzili vidi se jasno da je poklopac sata markiran sa "metal". To znaci da nije zlato. Takodje, masivni prsten koji drzzi satni mehanizam takodje nije zlato.
Ono sto eventualno mozze biti zlato je prsten oko cifera (bezel) i spoljno kuciste.
To se mozze lako verifikovati ako posaljete dodatne fotografije unutrasnje strane poklopca.
Srdacan pozdrav,
N.
http://clockmaker.com.au/images/omega1934.jpg
Prekrasna Omega,definitivno vjerujem da je oklop kućišta i zadnji poklopac zlatan (za točno odredit koliko zlata ima na kućištu trebalo bi ga rastavit a vjerujem da je to šteta).Po mojoj procijeni nekih 400-500 € bila bi realna vrijednost cijelog sata.Al ovako nešto šteta je prodavat bez da se javi netko koga baš zanima kupovina ovog sata pošto je sat bio poklon.Kolega NIckH je ostalo o satu rekao,tako da više nemam što nadodati.
Moze li neko da mi kaze da li zna nesto o ovom satu ili proizvodjacu ovakvog mehanizma. Nadjen je na tavanu jedne kuce u Banatu,sat radi. Precnika je 80mm.sa krunicom...
Bach & Antal Szeged
Pozdrav Milane!
Evo sada sam na brzaka proguglao na madjarske pogodke i nasao sam samo jednu belesku. To da je Bach Antal bila casovnicarsko trgovacka radnja u Segedinu u 19. veku. Nista vise. Dakle, po svojoj prilici Bach&Antal nije bio proizvodjac toga sata vec trgovac koji ga je prodao.
hvala vam puno mnogo mi znaci ova informacija, samo jos da saznam o kom satu je rec jer ima samo oznake - Bach&Antal Szeged
i na ciferu pise - Bach&Antal Szeged
trenutno je kod casovnicara da vrati skazaljku na svoje mesto
Molim. Zadovoljstvo mi je ako sam imalo pomogao.
Predlazem, da kada se sat vrati od casovnicara postavis u ovoj temi sto bolje i detaljnije slike lica, nalicja i mehanizma. Ima tu na forumu pravih strucnjaka za dzepne satove, verujem da ce pripomoci resenju enigme. Ja nazalost nisam od tih, ali cu rado pomoci u onom sta znam.
Na kraju krajeva, ako se ne bude ovde resilo, postavicu uz tvoju dozvolu fotografije na madjarski forum dzepnjaka... Ajd spavaj mirno, saznacemo.
Milane - tesko da je moguce reci vise o satu, osim da je najverovatnije svajcarski "ebauche" dakle mas-proizvoden mehanizam negde oko 1880. Pin-set konstrukcija, navijanje na krunicu, vrlo jednostavan oscilator (balance wheel), na zalost prilicno neprecizan sat. Istorijski, na scenu je stupio nakon ere dobrih rucno napravljenih satova, a preteca je kasnijih odlicnih dzepnih satova za zzeleznicu. Moj savet je da se previse ne uzbudjujes oko njega, prodaj ga i pare ulozzi u nesto sto ima bolju kolekcionarsku vrednost.
Isti mehanizam sam nasao na ebay.. ali zbog potpisa me interesuje prodavac,casovnicar...jer mislim da nije Svajcarski..pogledajte ovaj link....
W208 Antique Jump Hour Pocket Watch Movement | eBay
W208# ANTIQUE JUMP HOUR POCKET WATCH MOVEMENT
Cekaj Milane, nije mi jasno. Sta te interesuje? Sat ili prodavac? Prodavac tj. casovnicarska radnja nikako nije bila svajcarska ...
I sat i casovnicarska radnja..Lutam mnogo od kada sam ga nasao..Ovo je najslicniji -gotovo isti mehanizam na slici sto sam vam poslao putem linka. A interesuje me radi dalje prodaje,iskreno voleo bih da dodjem do porodice koja ga je sastavljala..prodavala..
veberz prosla poruka je bila namenjena clanu NickH kao odgovor....
Po mome sat 80 milimetara veličine jako je rijedak (većina takvih satova su il u kutijama za stol il 8 Day satovi),druga stvar natpis na mehanizmu i ciferu definitivno je od urara koji je sat posložio il je bio samo nabavljač.Sat nikako nemoj prodavati jer po mome on je vrhunski kolekcionarski primjerak,što zbog veličine što zbog imena na ciferu i mehanizmu.
Pokaži još slika sata kad stigne od urara i zapamti sat je to rijedak i vrijedi ga imat,zadrži ga za sebe il riješi samo ako dobiješ ponudu zanj koju je teško odbiti.
Hvala vam puno ! Cim stigne od casovnicara postavljam slike... U zdravlje !