Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 13
Like Tree38Likes

tema: Jedan stari francuski sat...REMONTOIR

Threaded View

Član Avatar korisnika umbra
    Član od
    18.10.2011.
    Lajkovi
    899
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    22

Određen forumom Re: Jedan stari francuski sat...REMONTOIR

Citat fotopetar kaže: Pregled poruke
    Veliki pozdrav!
    Malo da pomognem oko indentifikacije sata koji nije toliko star koliko ste rekli,nema ni 150 godina jer se namješta preko krunice čiji patent je otkriven koncem 19 stoljeća.
    Njegov mehanizam pokazuje da je to švicarska cilindrica a Remontoir je samo naziv principa rada sata iz tog vremena nije marka sata,ostalo napisano govori o karakteristikama sata a medalje govore da je sat bio na nekom sajmu gdje je dobio medalje vjerojatno za preciznost i ostale stvari za koje se natjecao.To što natpisi pišu na francuskom ne govori da je sat francuski već švicarski,a to je zemlja s nekoliko kantona i jezika koji se govore u njima a to su talijanski,njemački i francuski,znači kanton ili regija u kojoj je sat proizveden za jezik ima francuski i zato na francuskom iza pišu karakteristike sata.
    Sat je vjerujem srebrnog kućišta,dok su kazaljke i kruna za navijanje pozlaćene,vidljivo je da je sat doista puno nošen i kao takav vjerujem da će u toj obitelji bit vrijedno nasljedstvo iako je nažalost cifer strgan.
    Nadam se da sam bio od pomoći.
    Lp!
    Očekivao sam da se ti javiš, pošto znam da poznaješ džepne satove. Hvala ti na informacijama, značiće današnjim vlasnicima. Ja sam uglavnom preneo priču koju sam čuo o njemu. To da je francuz je moja greška, logicirao sam na prvu loptu po jeziku na kućištu. Drago mi je da si nam i to razjasnio.

Da li možda znaš koliko bi koštalo dovođenje sata u prvobitno stanje, ko bi mogao to da uradi i naravno, nezaobilazno pitanje: kolika mu je vrednost ovako a kolika bi bila u sređenom stanju?

Na kraju jedna sugestija: ne moraš da mi persiraš, navikli smo da na raznim forumima jedan drugom govorimo ti...nekako jednostavnije zvuči...pozz
    Poslednja ispravka: umbra (18.3.2012. u 13:40)
    fotopetar and Markoni BG like this.
    ...požuri polako...

Slične teme

1. Zimsko racunanje vremena - Pomerite kazaljke jedan sat unazad
    By Vladan Stevanovic in forum Vesti, objave
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 26.10.2019., 21:24
  2. Remontoir ancre 15 rubis
    By fredy in forum Džepni satovi
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 21.2.2012., 11:00
  3. Remontoir sat ?