i meni se svidja plava ali nije je bilo kad sam ja kupovao tako da slobodno ako hoces kupuj guma me je prijatno iznanadila mekocom ali opet znas da je to rus i neocekujes previse tako da stvarno budes prijatno iznanadjen
Printable View
i meni se svidja plava ali nije je bilo kad sam ja kupovao tako da slobodno ako hoces kupuj guma me je prijatno iznanadila mekocom ali opet znas da je to rus i neocekujes previse tako da stvarno budes prijatno iznanadjen
To kuciste jos nisam imao u rukama, ali uveren sam da je bezel iste dimenzije. A onaj plavi bezel koji bi zeleo jednostavno nije dostupan vec mesecima kod meranoma. No ne znaci da ga nece biti.
Pitam jer nadjoh ovu fotku,na kojoj se cini moguce,a jako mi se svidja.Na takvo nesto bih ciljao.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...59cc0b2577.jpg
gogmajster nije tolika razlika ima je ali ne u toj meri a bas se vidi kad si napolju pa bezel bljesne od svetla inace je ok
Mozes pitati Dmitrija, ali sam siguran da ide.
Ovako mi izgleda kao 090, samo otvorenih lugova, gdje se upravo i gube ona dva milimetra u rasponu, dok je sirina ista.
Slažem se za Seiko 5, al to je samo generički sat. Amfibija je daleko više od toga. Kao recimo italijanski auto, ili neka žena, ima mnogo mana, ali je voliš jebiga :)
seiko 5 jeste baš generički sat i to mnoge odbija
amfibija ima dušu, jako lep dizajn, zanimljivo ime, istorija ali bezbroj mana koje su nezamislive na drugim satovima, meni je to prosto nedopustivo za sat koji košta skoro kao seiko 5, mislim na ove skuplje SE i radioroom i slično šta imaju već ne znam više
Naravno da je dopustivo, sve je dopustivo, kad imaš proizvodnju moraš da imaš grešku ma kakav QC imao, a Vostok verujem da i nema neki QC, ili je bar zaostao na standardima od pre bar 30 godina.
Ok, ima poneki problem sa rotorom, sa nedovoljno podmazanim mehanizmima(mada ovo skoro nisam čuo=, sa nesavršenim navojem krunice, osećajem rada ključa itd, ali to je i dalje sat od 60-70e koji svaki može da se utera u neke suludo tačne okvire pokazivanja vremena, da zaroniš bez brige, da ga nosiš svaki dan bez brige, grebeš, ispoliraš staklo sam, udariš krunicu kupiš novu za 5e, itd, pritom je nesrazmerno malo nezadovoljnih korisnika u odnosu na one oduševljene. To što si ti po difoltu hejter i i u nekom horolopuritanističkom tripu je drugo. :) Nemoj se ljutiti, tako vidim tvoje pisanje, ništa zlonamerno. :beer:
Edit: Da ne pomisli neko da sam fanboy i slično, voleo bih da imam mogućnosti da se zezam sa modovanjem skupljih satova tipa Orienta i Seika, stavljam bubble kristale od 100e, neke kejsbeke i narukvice, ali šta je tu je, Amfibija pruža odličnu zabavu za "male" pare širokim narodnim masama. I definitivno je sat koji standoutuje u svakoj prilici. Možeš napraviti toolwatch, a može i dress, od istog sata. To je lepota.
haha ma gde da se ljutim taman posla, jer to i jeste tačno
mada i ti si malo izašao iz domena realnog hvaleći amfibiju i racionalizujući te silne kupovine, nalazeći u njoj nešto više od onoga što ona zapravo jeste :D
Kada sam odlučio da kupim sat, odmah sam znao da će biti ruski u pitanju, samo sam se dvoumio oko modela. Bilo mi je potpuno jasno da je takva tehnologija pomalo prevaziđena, da su kvarcni i digitalni pouzdaniji i precizniji i šta su sve ruske fabrike doživljavale devedesetih godina i da to nije onaj kvalitet iz vremena Sovjetskog Saveza, ali ništa od toga nije bilo dovoljno da me odbije, ni ovo sa rotorom. Stvarno verujem da uz uobičajeno korišćenje kao bilo koji drugi sat u tom cenovnom opsegu može dugo da traje.
Svi mi nalazimo u satovima mnogo više nego što oni zaista jesu, i neki racionalizujemo više neki manje ono što je iracionalno. Jer nikome objektivno ne treba više od F91W i to jedan komad svakih 5-10 godina, jel tako? Kome treba Omega štoperica od 5000e? Nikom na svetu, pa opet...
Ne bih ulazio u raspravu oko Amfibija, davno je sve rečeno nego mene zanima jedno... Možete li objasniti šta je to generički sat? (Znam šta je generičko ime, generički proizvod, interesuje me generički sat.)
Democritus drago mi je da se nisi razočarao. To sa problemom oko rotora prvi put čujem da se nekom dogodilo.
Imam tri nove Amfibije, serijski modeli, i ni sa jednom nisam imao tehničkih problema. Znam da kod ograničenih serija (SE) zna recimo biti problema sa neporavnanim kazaljkama, što časovničar lako reši i to je to.
Jel zna neko da mi napiše nešto o onim Vostok antimagnetic satovima? Kada su se proizvodile, koja je razlika u odnosu na ove današnje amfibije?
kolega, ma sve lepo pise....potrazi po linkovima pa polako citaj.....
Ruski satovi
http://www.svetsatova.com/forum/f76/...l#.Vtg8UPnhDIU
Mislim da je osnovna razlika limeni poklopac preko mehanizma (ispod caseback-a), i čelični fiting prsten oko mehanizma koji je danas plastičan. Sebi sam ubacio jedan u novu 420059, mislim da imam još jedan, pogledaću pa ti javim.
U sovjetsko vreme Amfibije su često imale anti-magnetnu zaštitu u vidu poklopca koji se nalazio ispod poklopca kućišta. Nigde nisam naišao na podatak koliki je stepen anti-magnetne zaštite. Danas, koliko mi je poznato, Vostok ne stavlja dodatnu zaštitu. Imam nove Amfibije 710 i 090 i nemaju dodatni poklopac. Teško je precizno reći kada se anti-magnetna zaštita pojavila na Amfibijama. Koliko sam mogao da primetim prve Amfibije nisu imale tu zaštitu (tip 350). Još nešto, to što na brojčaniku ne piše антимагнитный ne znači da unutra nema antimagnetnog poklopca. Takav primer je tzv. Radio room Amfibija. Dakle, kod starih Amfibija antimagnetna zaštita u vidu poklopca može i ne mora biti prisutna dok je kod novih Amfibija, koliko znam, nema.
Primer "Radio room " Amfibije (nema natpisa a ima dodatnog poklopca)
Prilog 120909
ili FS: Vintage Vostok Albatros/Amphibian Antimagnetic 470 "Radio Room"
S obzirom da te interesuju Amfibije, pogledaj ove sajtove, vrlo su korisni:
-ovde je u opisu sata navedeno da li sat ima antimagnetnu zaštitu ili ne
VOSTOK collection
-pogledaj i ovaj sajt, konkretno za Vostok trenutno ima 15 stranica, naravno ima mnogo podataka i o drugim rusko-sovjetskim satovima
Welcome to USSR Time!
Verovatno ni jedan sajt nije savršen ( recimo ovo nije orginalno stanje sata a nigde nije napomenuto Images for ID: 0669 i sl. ) ali svejedno može se mnogo toga naučiti
...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...4268a671d0.jpg
Najzad, prezadovoljan sam kako ovo izgleda. Nažalost ne mogu odmah da uživam u satu jer ga je uzela devojka koja radi custom kaiš sa motivima talasa, gravira kožu, pa kačim slike bolje kad bude gotovo.
P.S. Imam još nekoliko ovih poklopaca Vostokovih kome treba.
Uzeo sam jedan komandirskie stari raspali sa 2416 koji ne radi. Lepo menja datum, podešava vreme, čak se i navija ali ne mrda. Balans je na oko ispravan. Jel ima neko ideju šta je, pre nego ode na servis i čišćenje?
SE710557B za koji dan će biti u prodaji
Prilog 120944
Luminacija moje amfibije. Uživo je bolje, ovde je pomalo i mutno, bolje nije moglo :)
Prilog 120978
Lepa je ta Amfibija sa svetlećim brojčanikom. Ne znam koliko je merodavna ova fotka kada je u pitanju kvalitet osvetljenja.
Prilog 120991
Ovaj sa leve strane mi se baš sviđa :thumbsup:
Naime... pošto sam baš odlučio da u skorije vreme nabavim neku stariju amfibiju ili komandirskog, pa da je/ga kada bude nešto para i doteram, zanima me situacija oko jednog komandirskog što sam naleteo... sat je ispravan donekle i radi dobro a donekle kažem jer neće da prebacuje datum. Jel se to može na neki način rešiti?
Ovo su slike
Prilog 121300 Prilog 121301
Taj sat nema brzu promenu datuma tako da ukoliko dođe do promene datuma nakon što satna kazaljka obrne dva puna kruga onda je sve u redu ako to nije slučaj onda nešto nije u redu . Postoji i ruska verzija brzog datuma:) ali prvo proveri menja li datum nakon dva puna kruga.
Pokušaću i tako, inače u pitanju je antikvarnica gde sam našao sat i sada vidim da ima još jedan identičan kom radi kalendar, ali je razlika u ceni 700 dinara, ima i nekoliko raketa i slava u ponudi, slika jedne interesantne :) Pravljen je za istraživače blizu polarnog kruga.
Prilog 121330
Pretpostavljam da ti je jasno da je bolje uzeti 700 dinara skuplji a ispravan.
Naravno :D
Ne bih da sitničarim, ali to što si ti napisao o poreklu i nameni sata nije tačno...
Ovde sam već to detaljno elaborirao... http://www.svetsatova.com/forum/f121...tml#post178829
Opušteno, samo sam prepisao ono što je pisalo u opisu sata :)
Stigao i ovaj http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...40870c10c1.jpg
Urose,cestitam i zavidim!Mogu mislit kak je dobar!
007 je daleko interesantniji. Ovaj je onako, bah...
Kolika su odstupanja na vašim amfibijama?
Kod mojih +- 1 minutes,mada me to uopste ne brine:D Jednostavno volim amfibije:adore:
Moje su sve maltene tačne, osim jedne koja uvek malo žuri, u proseku minut na dan, ali volim je i volim da svako jutro vratim taj minut. ;)
Nemam predstavu, ranije sam pratio u sekundu, znam da je bilo baš malih odstupanja, daleko u okvirima fabričke specifikacije.
Ako ti je to mnogo bitno Vostok verovatno nije sat za tebe.
Ima li neko ideju kako da namestim to što mi je na polovnoj amfibiji koju sam neki dan kupio cifer zarotiran za oko pola minuta u smeru suprotnom od kretanja kazaljki? Kada sam otvorio vidim da ima tu malo lufta, jedva primetnog, a nije bilo moguće dodatno učvrstiti mehanizam u onaj metalni prsten. Da li je potrebno skinuti pa vratiti sam cifer? Verujem da je to do njega, a ne do celog sklopa mehanizma i cifera zajedno jer njegov položaj diktira ključ krunice?
Iskreno ne znam, imam isti problem sa jednim da kazem civilnim Vostokom.
Nisi nikada pokušao to da rešiš? Meni fali još malo alata pa da počnem i sa tim da eksperimentišem, samo držač mehanizma, par kvalitetnijih šrafcigera i štipaljka za kazaljke.
Jesam, neće da makne, odnosno nema nikakvog lufta. Satove jesam otvarao, svaki koji imam bar par puta, ali nisam ništa rastavljao.
Posjetio sam i sajt zenitara i meranoma i uočio prilicnu razliku u cijfnbma amfibija. Istovjetni ministri 710 je u zenitaru skuplja plo 14 €.