Stigla mi jutros :) Nisam platio ni carinu ni pdv, što mi je baš drago
Prilog 120614Prilog 120615Prilog 120616Prilog 120617
Printable View
Stigla mi jutros :) Nisam platio ni carinu ni pdv, što mi je baš drago
Prilog 120614Prilog 120615Prilog 120616Prilog 120617
Cestitam, drago mi je da si prosao bez dodatnih troskova.
Democritus
Čestitke i od mene.
Lijep sat.... U zdravlju ga nosio...
Hvala hvala, jedva sam ga dočekao iako mu je trebalo samo dve nedelje da stigne :D treba samo narukvicu da skratim i spreman je za nošenje
Čestitam, jesi li uzeo i rezervne delove?
Čestitke. U zdravlju je nosio. Carinu nisi ni mogao da platiš zbog sporazuma Srbije i Rusije o bescarinskoj zoni, osim izuzetno za određene vrste roba i usluga.
Democritus, za ruski sat "like" po automatizmu. Lep sat. U zdravlju te služio.
Petre, nisam ništa uzimao od delova, koje bih trebao uzeti?
Urose, tako sam i ja mislio a onda me je brinuo pdv jer sam video negde na ovoj temi da su jednom članu otvarali paket sa satom i sami procenjivali vrednost sata i odredili mu da plati još oko 2000 hiljade
Hvala sky :)
Šta mu prvo rikne? :D
Pa ne znam, kažu da valja uzeti krunicu, staklo i možda još nešto, zbog eventualne zamene.
Democritus ne treba da te brine da će se nešto pokvariti, rade ti satovi od 1967.god. tako da nisu skloni kvaru. Ponajmanje mehanizam.
Kada mene neko pita, a pitaju me relativno često preko pp, uvek preporučim da se uz sat uzme set dihtunga, a poželjno je i staklo i krunica. Zašto? Digtung kod Amfibije je krajnje nestandardan. U odnosu na ostale satove dihtung Amfibije je kao gumica za slavinu. Časovničari nemaju takve dihtunge a s vremena na vreme treba ih promeniti što pre svega zavsi od toga koliko je sat bio u kontaktu sa vodom (plivanje, ronjenje i sl). Staklo je pleksi, 3 mm debljine, sumnjam da časovničari imaju takvo staklo. Krunicu je uvek dobro imati u rezervi pre svega ako nekim udarcem oštetiš krunicu. Časovničari ti eventualno mogu ugraditi neku polovnu. Svi ovi delovi su vrlo jeftini, za manje od 15 $ možeš kupiti sve nabrojano. Vostok se razlikuje od svih proizvođača satova po tome što kupac može naručiti bilo koji deo sata (kazaljke, brojčanik, mehanizam, staklo, kućište, dihtunge ...).
Hvala na savetima, uzeću barem krunicu u najskorije vreme
Pošto nema poseban odeljak za rezervne delove se amfibija, pretpostavljam da se onda uzima ova?
CROWN FOR VOSTOK AMPHIBIAN 71, 42, 96 cases Meranom.com
Imas i drugu pouzdanu opciju, a to je Ebay prodavac ZENITAR, kojeg manje-vise svi preporucuju. U mom slucaju, tokom jedne prepiske u vezi nekih mojih pitanja, bio je brzi i detaljniji s odgovorima od ljudi s Meranomove stranice.
http://stores.ebay.com/zenitar-store....html?_fsub=15
Evo ti link, izaberi prikaz od najnize cijene ka visoj, i izbacice ti odmah dihtunge, krunice, stakla i ostale stvari.
Da li se nekom dešavalo da mu metalna narukvica čupka dlake sa ruke gde se sat nalazi, ne događa se prečesto, ali barem 2-3 puta dnevno? Da li da skratim narukvicu za još malo pa da sat ne može da se pomera ili da uzmem kožni kaiš ili nato traku? Da li bi mu opšte stojalo nešto od ta dva?
^ To se desavalo svima, zato sto te njihove narukvice nisu nikakve. Pisalo se vec o tome po forumu, uglavnom svi koji kupe amfibiju odmah skidaju tu njihovu nazovi narukvicu i stavljaju gumu, kozu ili nato.
Jasno :)
Ja sam imao taj problem na par narukvica, iako nisam posebno dlakav, desavalo mi se da me pocupa narukvica, resio sam to tako sto sam celu narukvicu naprskao WD-40 sprejom i onda je dobro spolja obrisao papirnim ubrusom, detaljno. Spolja izgleda kao da nista nije radjeno, a vise nije bilo problema sa cupanjem. Isto moze da se uradi sa naocarima za sunce, ko ima iole duzu kosu a voli da ih podize na glavu. :)
Da budem iskren, gledajući fotografije tvog sata, pomalo me čudi da te narukvica čupa. Narukvica na tvom satu izgleda sasvim ok i to nije ona ozloglašena narukvica koja ide uz jeftinije (serijske) Amfibije.
Ova je ta ozloglašena narukvica:
Prilog 120709Prilog 120710Prilog 120711
Čak je i ova narukvica pomak na bolje
Prilog 120712
Kada već postavljam fotke ovo je narukvica koju imam na staroj (119) Amfibiji. Nisam 100% siguran da li je narukvica koju ja imam ista kao ova na kataloškoj slici ali je vrlo udobna. Otprilike kao Seiko 5 narukvica.
Prilog 120713Prilog 120714
Baš sam dlakav, pa valjda mora malo da čupka :D ostaviću za sad ovako kako je pa ću videti da li ću raditi nešto dalje. Sada mi se javio jedan problem... naiime, probudim se jutros i vidim stoji sat. Dobro, uzmem navijem ga i namestim vreme i on opet stane nakon par sekundi, sad ne znam više šta da mu radim.
Malo sam je promućkao i počela je normalno da radi, nadam se da se to tako rešava. Da li je normalna pojava da se nešto trese u kućištu dok je "mućkam"?
Istina da "specijalne serije" dolaze s nesto kvalitetnijim narukvicama, ali, generalno gledajuci, vecina ljubitelja Vostoka zavrsi kupujuci nesto sa strane.
Ne znam da li ce i kada Vostok poraditi na tome, ali mi je sasvim jasno da bi se svaka promjena odrazila na cijenu koja je, takva kakva je, postala "zastitni znak" - kupujes sat s fantasticnom, turbulentnom istorijom i pricom za sobom, s cijenjenim, izdrzljivim inhouse mehanizmima, prepoznatljivim dizajnom koji se izdvaja iz mora generickog smeca kojim je preplavljeno trziste - i sve to za male pare.
Ja im oprastam sve pocupane dlake!
A sad taj ozbiljniji problem. Ta tvoja serija dolazi sa 2415, je li tako? Dakle 'автоподзавод' je u pitanju, trebao bi da se navija dok ga nosis itd... e sad, nadam se da se radi o najjednostavnijem mogucem problemu - krunica nije pravilno zavrnuta, tj. ostala je "nedorecena", negdje izmedju polozaja za stelovanje vremena i navijanja, sto se zna desiti, pogotovo nekome kome je ovo prvo iskustvo s Vostokovim krunicama. Kad nastelujes vrijeme, dobro pripazi da se krunica vrati unutra do kraja, da "skljocne", zavrnes je, pa onda opet odvrnes na prvu poziciju, za navijanje, ako vec hoces da navijas.
Ovo nekada zna biti uzrok/rjesenje u slucaju da sat naprasno stane.
Nadam se da nije nista ozbiljnije.
U kucistu se nista ne trese, nego to rotor radi svoj posao. :D Bez brige
P.S. Kod automatik satova, kada pocnes s nosenjem, dobro je sat naviti, onako, posteno - 30-40 punih namotaja, a onda ostaviti pokretima ruke da nastave raditi posao. Pokretanje ruke i treskanje, na samom pocetku, nije dovoljno da se mehanizam stavi u pun pogon.
Jeste 2415
Obratiću pažnju, do sad je bilo da odvrnem na položaj 1 za navijanje, izvučem krunicu da podesim vreme i kada podesim, samo zavrnem nazad do kraja krunicu, ne mogu da je gurnem pa onda zavrćem, kao što sam je izvukao. Ali nisam je navijao svaki dan, danas je prvi put.
Ok, Hvala na savetima :)
Verujem da ti se svukao teg sa rotora. Imao sam par slučajeva u poslednje vreme. Nisu dobro punktovali to.
Ako je to slučaj, šta se još dešava osim tresenja kao posledica istog? Ili si mislio na to što stane?
Ne navija lepo automatski, može da zvecka al ne mora. Normalno radi kad naviješ ručno.
Malo je tesko, ovako, na daljinu, razumjeti sta mislis pod tim "trese". Svaki automatik ima rotor koji se konstantno pomijera, izazivajuci odredjen otpor i proizvodeci karakteristican (ujedno i prelijep :D) zvuk, poput nekog tihog laganog skripanja, grebanja, i to ne treba da te zbunjuje.
E sad, pored ovoga sto ti je Uros napisao, sto zaista moze biti slucaj, ja se i dalje nadam da se radi o najjednostavnijim problemima, koje sam ti gore naveo.
Mehanizam 2415, kao i serija 2416 kojoj pripada (samo bez datuma), ima nekoiko caka koje na koje se covjek navikne... npr., i pored toga sto nema klasicnu "hack" funkciju, prilikom pomijeranja unazad, doduse prilicno neprecizno, da se zaustaviti sekundara... a zaustavi se, ponekad, i radi onoga o cemu sam ti pricao.
Jos malo ti posmatraj kako sat radi, pa nam javi. Nadam se da nije nista radi cega ce morati "na kanal"... mada se sve to, uglavnom, da brzo srediti - ko zna.
Jel postoji neki dobar sajdžija u Novom Sadu da pogleda sat? Stao je i ne mogu da ga pokrenem.
Simovic, bul. Cara Lazara, kod Merkatora. Imas ga u rubrici servisi.
Ok, sekundara neće ni da mrdne, a kada namestim vreme na npr 7 i 15, pa vratim na 7, manja kazaljka odstupa od sedmice, vidi se onako golim okom.
Odneo sam coveku da pogleda sat i kaze da se lezaj rotora raspao, pretpostavlja negde prilikom transporta, a nije radio jer se delic necega bio zaglavio u zupcaniku. To je izvadio i sada radi kako treba, nego ne znam sta da radim u vezi tog lezaja?
^ treba ti nov rotor, pošto je ležaj u njemu.
Saznao sam u međuvremenu, pa sam poslao poruku meranomu
Poslaće mi novi rotor, neću ništa morati da platim. Nudio mi je i da vratim sat kod njih na popravku, a ne bih da ga cimam, tamo pa opet nazad, proći će više od mesec dana.
Stigao i plavi 150 SE. Mada, i sam se se uverio da te SE modele ne sklapaju baš kvalitetno.
Prilog 120846
ja sam moju prodao isti dan, čim sam je stavio na ruku
neko je dok je kačio onu nesrećnu narukvicu pogrebao lugove, oba, obe strane
a i sovjetske su iste, ako mene pitate, Seiko 5 cenom tu negde, sat je svemirski brod za amfibiju, a i uopšte da se ne postidi ni daleko skupljih satova, izuzev narukvice koja je u skladu sa cenom
Milanoviću, nemoj bre da širiš negativnu energiju!
Zoltane, ne shvati lično, znam da ih voliš :)
ja moju nosim neskidam sa ruke osim labavijeg bezela nemam zamerki tako da je izgleda sve do ukusa i osecaja
Ja se zaljubio u ovu plavu gore i opako me vuce.Tako da me veseli ovo sto rale kao vlasnik iste kaze.
Ma kupi slobodno Gogi. Ako treba uradicemo mu nulti servis i bice posle ko bombona.