ooooo moras da prelistas forum ;)
Printable View
ooooo moras da prelistas forum ;)
Lose sam postavio pitanje. Nisam mislio sta je to automatik mehanizam, nego kako funkcionise odrzavanje sata ako je mehanizam automatik a ima mogucnost rucnog navijanja. Da li to znaci da mogu i sam da ga navijam iako on radi? Izvinjavam se ako pitam ocigledne stvari koje su vec negde na forumu objasnjene.
Opcija ručnog navijanja znači da kada ti sat stane jer ga duže vreme nisi nosio onda možeš preko krunice naviti mehanizam ( glavnu oprugu ) . Krunicu okreneš par puta i staviš sat na ruku a dalje će rotor , zahvaljujući tvojoj kretnji, navijati oprugu. Dakle ručno navijanje na automatiku služi kao zamena za 15 sekundi "mućkanja" sata ( navijanje preko rotora) koje bi morao raditi da mehanizam nema opciju ručnog navijanja. Ako ti je sat na ruci i radi nema potrebe navijati preko krunice. Da li mehanizam ima ili nema opciju ručnog navijanja ne igra ulogu sa stanovišta održavanja mehanizma i dužine servisnog intervala. Jedino, za pretpostaviti je da što više odvrćeš krunicu više habaš dihtung krunice ( pa ako roniš trebao bi ga verovatno češće menjati ) .
Hvala na odgovoru. Ne planiram da ronim, pre svega zelim sat zbog porekla i istorije. :)
Na muci se poznaju junaci. Ja evo 2-3 nedelje nisam postavio slike sata. Postaviću surta, da se danas odmorim malo. Baš su me stisli na poslu. Ja sam sa mojom Amfibijom baš zadovoljan, suta sigurno postvaljam slike. Baš dobro izgleda.
Što se tiče kupovine preko intese, ako imaš problem ja ću da ti kupim - bez provizije, kao starijem članu, uz to imam i drugare u menjačnici koji mi računaju dolar na 83 dinara. Možeš slobodno da me kontakiraš na PM.
Kako stoji amfibija 710 na ruci, jel nije mali sat? Video sam neke slike clanova sa njom, ali da pitam za utiske.
Na ruci izgleda veća nego što jeste. To je zbog oblika kućišta. Ovde imaš uporedne fotogrfaije Monstera i Amfibije ( poruka broj 64 )http://www.svetsatova.com/forum/f121...a-4253-19.html
Jel ima neki promo kod za meranom!?
nasao sam "wus2013" ali bilo je kasno da editujem post.
porucio sam konacno:
Vostok Watch Amphibian Classic 420555B Meranom.com
Hvala na odgovoru.
Ukoliko nekoga zanima poredjenje izmedju razlicitih kucista amfibija i kako stoje na zglobu, mozda ovaj link bude zanimljiv:
Amphibian case(s) comparison (pic heavy)
P.S. Koliko sam shvatio ovi iz Meranoma ne salju racun, pa ako paket otvore na carini sami mogu da procene njegovu vrednost?
mene zanima koliki ja dodatni trosak mogu da ocekujem u najgorem slucaju!? znaci vrednost sata sa postarinom je 80e.
koliko sam ja shvatio mi imamo neki sporazum sa Rusijom o slobodnoj trgovini tako da carinu ne bi trebalo da naplate vec samo porez, jel tako!? znaci po mojoj racunici jos oko 1800din?!
Pitanje za ljude koji su porucivali preko meranoma.
Planiram da porucim sat pa me samo zanima da li da uplatim pare na racun kojim placam preko paypalla u dolarima ili evrima posto mi je devizni racun u pitanju.
Hvala.
Imenjace, ja sam porucio Amfibiu kod Meranoma pre 2 dana. Ako sam dobro razumeo, dok sam tamo kliktao jedno 200 puta :), oni ti obracunavaju u rubljama pa ti se onda prilikom placanja nude 2 opcije: da ti oni odmah obracunaju po njihovom kursu ili da namestis da ti tvoja banka po svom kursu obracuna (nadam se da sam dobro razumeo i dobro objasnio).
Meni je Intesa za ovaj sat: Vostok Watch Amphibian Classic 420555B Meranom.com sa racuna skinula 80.5eura.
Izvinjavam se ako link nije primeren temi, ali kakva kolekicja na prodaju!
Russ.Armbanduhren " WOSTOK " , Sammlung (Fabrikneu ) | eBay
Ispadne 34,6 evrića po komadu :)
^Moze se reci da je povoljno s obzirom na vreme koje je potrebno da se napravi jedna ovakva kolekcija.
Interesantna kolekcija, samo jednolična. Recimo fale Komandirski sa meh. 2234, nekoliko Amfibija tip 350 i 119 , stare ministarke, "radio - room" modeli itd. Da ne kažem da bi jedna Amfibija sa dve krunice dobro došla. Za moj ukus previše "brendiranih" satova. Velika kolekcija, rekao bih da su satovi očuvani ali može to i bolje, posebno za taj novac iako kada se pogleda svaki sat pojedničano košta 35 evra , što nije skupo . U svakom slučaju nešto što se ne viđa svaki dan.
Postavio sam fotografije kolekcije pošto će link vremenom postati neaktivan a šteta je da se ovo izgubi. Cena kolekcije je 5250 e.
Prilog 83354Prilog 83355Prilog 83356Prilog 83357
Nešto kontam...
Ne bih dao pare za ovu kolekciju (kao i ni za jednu drugu veću)
Mislim,fazon je u sakupljanju i pravljenju kolekcije a ne u kupovini već gotove.
Uživao je onaj ko je pravio a ne onaj ko je poseduje.
^ Apsolutno se slazem.
Sa malo zakašnjenja
Prilog 83389
Prilog 83390
Prilog 83391
Prilog 83392
Mir Božiji Hristos se rodi
Dobar sat.:thumbup:
Kais ti je okrenut naopako;)
Znam, to je zapravo jedna interesantna priča. Naime, kaiš je dosta masivan, debeo 3mm. Kada ga stavim oko ruke (kaiš naravno nosim na levoj ruci) mnogo vuče na levo. Tako sam ja jednom, u trenucima rastrojstva, rešio da "ispravim stvari" tako što sam kaiš postavio napako. Trenutno sat malo vuče na desno, što mi u principu odgovara :)
A možda sam ja samo "naopak čovek" :D
Istina je negde tamo :)
evgenije
pa to sto vuce na neku stranu, pogotovo ako je zglob malo koščat kao kod mene, e to me mnogo nervira, to se resava nato kaisem
ali ni sa obicnim nema problema, samo malo nosenja i namestanja i kais ubrzo legne savrseno
evgenije, odličan sat, prsten mu super stoji, kaiš je fenomenalan. Ako nije tajna , gde si kupio kaiš i koliko je koštao ? S obzirom da je , koliko vidim, kaiš od debele kože , da li između ušica češe kućište i da li si morao savijati iglice kaiša ?
Eh sad da dobijem sedmicu na loto-u vrlo rado bih ovo pazario i opet ne zasto sto bi ih imao sve, vec zato sto ih tu tako puno nedostaje ( kao sto Skydrummer vec rece ). Cenim da bi se vrlo lako pored ove ugurala jos bar jedna ista takva vitrina.
Sta da kazem osim da me opcinjavaju. :w00t:
Pozz druže,
naravno da nije tajna. Taj kaiš je kupljen preko mog prijatelja , a on je kupio od nekog drugara sa Benchmark foruma. Plaćen je 1.500,00 din. Sada, taj dečko više nema kaiševe, ali nam je drugarski otkrio od koga je, i kako naručivao. Ti kaiševi su kupljeni iz Singapra. Pradavac se zove Wenzhen li , a radnja iz koje je kupljeno se nalazi na Alliexpresu.
Wholesale Product Snapshot Product name is 22mm (Buckle 22mm) MAN VOGUE MANUAL THICKEN BROWN Genuine Leather Watchbands BANDS Strap B13b
Bitno je da u kontakt mailu koji pišeš se pozoveš na "Vladu", jer je prodavac obećao 10% na sledeću kupovinu za njega i njegove prijatelje. Navodno, ti kaiševi se šalju avionski i kod nas bi trebalo da su za 3-4 nedelje. Na ovo valjda nema carine. Koliko sam ja video taj prodavac ima dobe ocene. Nadam se da sam ti pomogao.
Prilog 83673
Prilog 83674
Prilog 83675
Pozdrav svima,
Danas mi je stigao prvi mehanicki sat Vostok ministarka. Hvala svima na pomoci prilikom odlucivanja.
Imam jedno pitanje. Sat je poslat 26. decembra, stigao je danas i radio je (bio je podesen na nase vreme, lepo od Meranoma). E sad, ostavio sam ga da stoji ceo dan i stao je, medjutim kad sam ga ponovo uzeo u ruku, odmah je proradio. Da li je potrebno da ga navijam ili samo da malo promuckam da ga nosim? P.S. Bas mi je cudno sto nije stao prilikom transporta, verovatno su ga tumbali?
U svakom slucaju, sat je, ovako vizuelno, sve ono sto sam ocekivao.
Marko
Prvo čestitke!
Ako sat počne lepo da radi posle mućkanja-to je dovoljno.
Mada,obično ''rusima'' treba malo navijanja pre nošenja.
Cekaj daj mu malo vremena da se razradi....ne plasi se.
Cestitam,sa srecom:thumbsup:
Hvala svima.
Plasio sam se da li da ga navijam da ga ne pokvarim prenavijanjem, ne znam da li to moze kod vostoka ili ne (nailazio sam na razlicite podatke).
U svakom slucaju namesticu vreme i datum, promuckati i to je to.
Hvali svima jos jednom. :)
Automatski sat ne moze da se prenavije, oko toga ne treba da brines, ali ne treba ni da se cesto navija rucno. Rucno ga navijes samo par krugova kad skroz stane, da bi se pokrenuo, i to je uglavnom dovoljno.
Imam jedno pitanje. Da li kada podesavam vreme mogu da okrecem krunicu i u smeru kazaljke na satu i u suprotnom smeru? Cini mi se da po Vostokovom uputstvu to moze zbog brzog namestanja datuma. Medjutim nasao sam na nekim forumima misljenja da mehanicki sat sme da se pomera samo u jednom smeru.
Sat me za sada dobro sluzi. Kada sam ga prvi put navio (oko 20 puta) i nedugo posle toga stavio na ruku, sat je stao (bio sam prilicno neaktivan, sedeo sam u kancelariji). Promuckao sam ga i on je nastavio normalno, a bio sam i aktivniji pa vise nije stajao. Pretpostavljam da je stajanje zbog toga sto je nov mehanizam, mozda mora i vise krugova da bi se potpuno navio.
Pokusao sam i da testiram koliko moze da radi bez nosenja i izdrzao je 24 sata sto je manje nego po specifikacijama. Ipak, setio sam se da verovatno nije bio potpuno navijen posto sam ga dan pre testa nosio vrlo malo i to u kuci gde sam uglavnom mirovao (jedino je bio izlazak u prodavnicu na 15 minuta), a pre toga nije bio nosen 12 sati. U svakom slucaju, obrnuo sam tri kruga, stavio ga na ruku i nije stao.
Sat inace zuri malo vise od 50 sekundi, a ispod minut. Nosicu ga jos neko vreme dok se ne navikne na mene, pa ako i tada bude jednako zurio, odnecu ga kod casovnicara na podesavanje. Decko iz Kostic Dojcinovic mi je rekao da to moze da se uradi za jedan dan, ali da sacekam jos malo.
Sat me dobro sluzi, toliko sam odusevljen Amfibijom da se bojim da ne postanem ko Stevo Zigon iz
Prica iz majstorske radionice, samo dosadjujem ljudima sa pricama o njoj. A evo sad sam poceo i vama :)
U svakom slucaju, zanima me odgovor na prvo pitanje o podesavanju vremena.
Hvala.
Kao sto Vladan rece, moze da se okrece u oba smera bez ikakvih problema.
Jeidno sto bih dodao je da sat nema brzo stelovanje datuma.
Možeš da šteluješ datum pomjeranjem kazaljki u drugom smjeru. To je čak bolji način ( zbog eventualnih oštećenja zupčanika ).
Послато са GT-I9070 користећи Тапаток 2