E, upravo tu se vidi ova razlika između fabrike i brenda. Koliko se vidi na sajtu, fabrika i dalje radi, ali ne potpisuje satove. Na sajtu Russische Uhren, Poljot, Julian Kampmann sam među novim proizvodima video jedan 3133 na prvoj strani, koji ima oznaku da je napravljen u Rusiji, ali ima i onih bez oznake. S druge strane, našao sam i ovaj sajt: ЧАСОВОЙ ЗАВОД, Производство механических часов ПОЛЕТ ; Часы с логотипом, Часы с символикой, Производство часов, ЧАСЫ МЕХАНИЧЕСКИЕ, ЧАСЫ К
Ima satova bez oznake, a na nekima piše samo "Russia", dakle bez "Made in...". Na upravo navedenom linku piše Полет - Хронос, što malo komplikuje celu priču, a evo jednog citata sa sajta za koji mislim da može da bude koristan:
Ovde piše da je kompanija nastala iz nekog odeljenja 1MČZ, a vidi se da je nazivu fabrike dodato Poljot, iako toga ranije nije bilo. Koliko sam do sada uspeo da shvatim, nekoliko ruskih fabrika se podelilo kao amebe i svaka od njih želi deo kolača, tj. da pripiše autentičnost. Cela priča malo podseća na komadanje imovine i održavanje statusa pater familiasa. Probao bih da ovo predstavim i plastičnije - domaćin Pera Perić ima pet sinova i podeli im imanje u nasledstvo. Imanje je tu, ali nije celovito. Svakom sinu pripada 20%, ali nijedan nema tapiju na celo imanje, ali svaki ima tapiju na prezime i deo imanja. U ovom primeru sinovi ne moraju da se svađaju, mogu da žive u savršenoj harmoniji, ali kada pogledaš imanje - to više nije to.Первый московский часовой завод Полет – первенец часовой промышленности России известен не только в России, но и далеко за ее пределами.
Часовая компания «Полет - Хронос» - производитель традиционных российских часов – создана на базе цеха специзделий Первого московского часового завода ПОЛЕТ.
Сохранив технические мощности, творческий потенциал и коллектив высококлассных специалистов, предприятие продолжает выпускать часы с логотипом действительно российского производства.
Registracija
Help

59Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi