@7s36 , @sima hrabri : Hvala puno na odgovorima!

Evo,novih zapazanja! Sat imam nedelju dana, u prva dva dana nisam kombinovao polozaje nocu,odnosno,sat je dnevno brzao oko 4 sekunde a nocu oko 3 ( bio je ostavljen u polozaju licem na gore) pa sam zato dosao do rezultata od 7 sek./24 h. Kad sam malo pretrazivao po forumu,nasao sam na podatak kako da nocu skine par sekundi (ostavim ga u polozaju kao zidni sat).Sada dnevno brza 4-5 sek.,a nocu ostavljajuci ga u pomenutom polozaju skine 2-3 sek.,tako da za 24 sata brza u proseku oko 2 sek. E sad ne znam da li je sat "nulovan" posto ima ovakav rezultat,a neznam i da li je nosen,mada sumnjam sat je potpuno nov a kupljen je kod Vitanova.
Ne znam do kada ce drzati ovakav rezultat ali za sada je

E sad, sat je proizveden juna 2000 god. ako sam ja dobro rastumacio brojeve,znaci 10 godina je proslo,sad da li je nosen ili ne to ne mogu da znam mada sumnjam da jeste,posto kad sam ga kupio nije nimao ni najmanju ogrebotinu,imao je foliju na sebi a i Vitanov je ozbiljna firma.Da sam ga kupio na buvljaku pa onda da se zapitam,ovako sam poprilicno siguran da je nenosen.
Ipak,nista me ne kosta da svratim kod sajdzije kao sto kaze sima hrabri,da se proveri u kom je stanju i eventualno podmaze.
Zamolio bi Vas da mi preporucite dobrog (PROVERENOG) sajdziju u N.Sadu kod koga bi odneo sat a da se ne brinem da ce ga pokvariti ili mi uvaliti neke polovne delove. (Imao sam neka losa iskustva sa nekim pa sam zato obazriv! )

Onaj ko nosi mehanički sat na neki čudan način saživi sa njim, ipak njih pokreću naši pokreti i naša životna energija. Mehanički sat zavisi od nas, stoga postoji simbiotska povezanost.
Sta reci za ovakvu misao osim

Pozdrav!