Osecam da ucitavate znacenje koje moja opaska nema. Istrgnuli ste je iz konteksta prethodno napisanog...
Jos nijedan argument nisam cuo od vas. Rado cu ga prihvatiti, ali se morate potruditi da diskutujete...
Osecam da ucitavate znacenje koje moja opaska nema. Istrgnuli ste je iz konteksta prethodno napisanog...
Jos nijedan argument nisam cuo od vas. Rado cu ga prihvatiti, ali se morate potruditi da diskutujete...
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Do sada ste napisali sledece:
''...mislim da samo poverenje pomenutih brendova ukazano ovom proizvodjacu dovoljno govori. Licno vec nekih godinu i malo jace nosim ch2600 i potpuno sam zadovoljan onim sto sam dobio za svoj novac, dakle odnosom cene i kvaliteta, cak bih rekao da kvalitet i prevazilazi cenu.''
''Sad sam svestan da zapravo brendovi kao sto su oni koje sam nabrojao (Adidas, Emporio Armani, Karl Lagerfeld, Michael Kors, Marc by Marc Jacobs, Burberry, DKNY, Diesel i Armani Exchange) ne mare puno za utisak korisnika i kritike u medijima, te svoj zig stavljaju na sve sto moze da prezivi put od rafa u prodavnici do kuce kupca. Da stvar bude crnja, a da bezobrazluk nema kraja govori i to da ljude zavaravaju jedanaestogodisnjim garancijama svoje lomove (Men's Fossil Decker Chronograph Steel Watch CH2600)''
''Zaliti se na kineske mehanizme je stvar davne proslosti, sa obzirom da bi spisak velikih korporacija svih mogucih industrija danasnjice koji svoje proizvodne pogone imaju u Kini bio, slovima, bezgranican.''
Dakle, Vasi ''argumenti'' podrazumevaju sledece:
1. Treba verovati na rec da brend koji je dobar u proizvodnji konfekcije i farmerica mora biti dobar i u ''proizvodnji'' satova.
2. Ukoliko ste imali licno pozitivno iskustvo sa jednim od satova modnih proizvodjaca to mora znaciti da se ti proizvodjaci mogu svrstati u horoloski panteon.
3. ''Sve'' se danas pravi u Kini sto implicira da razlike u kvalitetu ionako nema.
Da ste se potrudili i citali postove detaljno, uvideli biste da vecina komentatora prihvata da satovi modnih brendova imaju svoje pravo ''na zivot'', da se po odredjenoj ceni i odredjenoj grupi korisnika mogu i preporuciti, ali da se iz odredjenih objektivnih razloga ne mogu svrstati rame uz rame sa pravim casovnicarskim brendovima.
1. Niste mi odgovorili koje patente, koncepte i tehnologije je neki od modnih brendova razvio i na koji nacin su uticali na razvoj casovnicarske industrije?
Niste mi odgovorili koji se mehanizmi ugradjuju u satove i od kojih se materijala proizvode kucista.
Kada mi budete dali te informacije, moci cemo da to uporedimo sa informacijama koje se ticu Casija, Seika, cak i Timex-a i da ozbiljno raspravljamo.
Zadovoljstvo ciljne grupe korisnika modnih satova niko nije sporio jer su preferencije te grupe prilicno razlicite od preferencija ljubitelja satova.
2. Na vase pozitivno iskustvo je odgovoreno jednim negativnim iskustvom, te je ovde: nereseno!
3. Napisao sam u prethodnim postovima koja je razlika kada je nesto proizvedeno u Kini, ali po standardima kvaliteta kompanije koja je u pitanju i kada je od kineskih kompanija, na veliko, kupljen odredjeni broj komponenata. Dakle, Casio mehanizam proizveden u Kini nije isto sto i kineski mehanizam kupljen na veliko. ( pa makar bio i Sea Gull jer i oni, iako relativno cenjeni, imaju nekonzistentan kvalitet i traljav QC. Ali se za uzvrat ozbiljno bave casovnicarstvom i daju dosta za cenu koju traze).
4. Jedanaestogodisnja garancija je provaljena kao marketinski trik (bez obzira sto se gotovo svi proizvodjaci gotovo svega, sluze njime).
Ja Vama iskreno (a ne pasivno-agresivno) zelim sve najbolje. Pozdrav.
Poslednja ispravka: anbeast (5.11.2014. u 14:53)
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
.....![]()
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Bookmarks sajtovi