Strana 24 od 28 PrvaPrva ... 14202122232425262728 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 231 do 240 od ukupno 598
Like Tree901Likes

tema: Prodavci satova sa domaćih online aukcija - iskustva, zapažanja, utisci

Hybrid View

Član Avatar korisnika mimamimic
    Član od
    18.4.2016.
    Lajkovi
    774
    Reputacioni uticaj
    10

Određen forumom Re: Zašto ne možemo imati lepe stvari, ili kako svoj svome preprodati sat po duplo većoj ceni

e sad ako sam dobro shvatio ovaj na limundu "gorangogy",je ustvari isti prodavac samo ima nadimak "lordgordonbyron" ovde na forumu?
    ko drugome jamu kopa sam u nju pada

Banned
    Član od
    11.6.2017.
    Lajkovi
    165
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Re: Zašto ne možemo imati lepe stvari, ili kako svoj svome preprodati sat po duplo većoj ceni

mimamimic
    Ne bih rekao. Predobri Baron Harkonnen, pardon, Lord Byron sa našeg foruma je od Gogana najverovatnije kupio sat za 6K (ili manje, nema razumnog razloga da bude više), rekao bih, verovatno drugim putem. Gogan očigledno ne koristi zasebni foto aparat, a ni gaće - mislim, u kombinaciji sa satovima na licitaciji, moguće da se i gaće i foto aparat ipak i kod Goje nađu zajedno u nekim drugim prilikama.

eee
    eee je offline
    Moderator Avatar korisnika eee
    Član od
    27.1.2009.
    Lajkovi
    7570
    Reputacioni uticaj
    163

On u stvari trazi pravu cenu za sat. Ocigledno da u rasponu do 6K nema kupaca. Sad gadja sledeci segment

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Složio bih se sa onim što kaže eee. Ne znam da li je na Limundu ponavljao aukciju, ali verovatno da kmnogi kupci koji poznaju ovakve satove ne posećuju baš često Limundo, jer tamo je većina satova iz jeftinog ranga. Može se možda kupiti neki jeftin ruski satić u prostojnom stanju, a kupio sam nekoliko takvih, ali za satove ozbiljnijeg proizvođača i u višem cenovnom rangu se Limundo ipak ne koristi.

Mislim da je prodavac samo iskoristio povoljan trenutak, o ceni se može razgovarati, ali oglase kod kojih se od onolikog opisa jedva mogu naći suštinski bitni podaci i imaju dužinu pripovetke uopšte i ne čitam. Kada još vidim i napomenu da su satovi najjeftiniji na svetu dobijem želju da odem u toalet.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Banned
    Član od
    11.6.2017.
    Lajkovi
    165
    Reputacioni uticaj
    0

Neša
    Razgrabe se ovakve stvari na nasim aukcijama. Ljudi cim vide "Longines" proradi im sesto culo za pohlepu, ne kupuju oni satove zato sto u njima uzivaju ili im se bas taj svidja, vec kako bi ga posle prodali - isto rade i sa knjigama, na zalost. Mene cudi kako se i ovaj superbrendirani Darwil nije prodao na toj aukciji. Ja sam gledao kako se otimaju oko jedne Bulova-e Accutron bez sekundare, a prodavac me je blokirao nakon sto sam pitao sta bi sa sekundarom. Ne znaju oni sta je Bulova Accutron, ali misle da mogu da zarade.

Zna se da su svi satovi na nasim aukcijama muski, masivni, kvalitetni i prelepi. Ajde da ovo "muski" ostavimo seksolozima casovnicarima i casovnicarima seksolozima i ovo "prelepi" esteticarima sa filozofskog fakulteta, masa i kvalitet su ipak prilicno konkretne stvari fizike - objekat ima odredjenu masu i odredjene fizicke parametre, odnosno kvalitete. E, da, i obavezno napisu da je sat velik, jer, naravno, kako moze biti nesto veliko a lose (Frojd je u pravu ovaj put), al' moras puskom da ih teras dimenzije da napisu.
    Poslednja ispravka: No42 (12.10.2017. u 21:01)

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Moram priznati da nisam godinama koristio Limundo jer tamo obično nude jeftine satove lošijeg kvaliteta, dok su satovi ozbiljnijih proizvođača (bar tada bili) mačka u džaku, frankenštajni ili replike. Ne znam da li se nešto promenilo, ali sećam se da sam pre godinu-dve takođe video sat nekog ozbiljnijeg proizvođača čija je aukcija propala, tj. bio je isti slučaj, bez ponuda.

Naravno, prihvatam ispravku ako je sada drugačije na Limundu.

Uzgred, mislim da bi ovo trebalo spojiti sa temom o prodavcima sa domaćih sajtova. Imam malih problema sa softverom, ali rešiće se.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    985

Vezano za Vostok satove i operaciju Pustinjska oluja, da američka vojska je davala Vostok satove svojim pripadnicima koji su učestvovali u toj operaciji (bar takva informacija kruži na dosta horoloških mesta na internetu, čak ima i novinskih članaka na tu temu) . Diskutabilan je broj dodeljenih satova.
    O tim satovima se može čitati na stranim forumima,na primer:
    Vostok desert shield question

Svet satova ne bi bio to što jeste da i na njemu nema nešto o tim satovima:
    Istorija Vostok satova - Amfibija i Komandirski (poruka broj 83)

Inače, prodavac ne kaže da su satovi davani za vojne zasluge nego kaže " Retka verzija Desert Shield Operation koji su dobijali vojnici koji su ucestvovali u akcijama u Iraku 1991 godine. "
    Prodavci satova sa domaćih online aukcija - iskustva, zapažanja, utisci-untitled.pngProdavci satova sa domaćih online aukcija - iskustva, zapažanja, utisci-untitledsryt.jpg
    Poslednja ispravka: skydrummer (12.10.2017. u 22:35)

Banned
    Član od
    11.6.2017.
    Lajkovi
    165
    Reputacioni uticaj
    0

skydrummer
    Ne, ministarstvo odbrane amerike nikada nije delilo Vostok satove vojnicima. Vojska vojnicima daje satove samo iz dva razloga, kao vojnu opremu koju oni zaduzuju i po izlasku iz vojske vracaju magacinu, ili za vojne zasluge. Sa obzirom da ovi satovi masovno kruze u slobodnoj prodaji, odmah otpisujemo opciju broj jedan upotrebom zdravog razuma - nije Amerika isto sto i Albanija, Srbija ili Bosna, ono sto je u njihovim vojnim magacinima tu i ostaje.

Postoje novinarski clanci i o tome kako americka vojska operise na Marsovcima, sve sa slikama. Da je ministarstvo odbrane delilo te satove, o tome bi postojali direktni materijalni tragovi i oni bi bili javni, Marsovci bi bar bili vojna tajna. Takvi tragovi jednostavno ne postoje.

Stariji član Avatar korisnika dr.Duka
    Član od
    22.12.2015.
    Lajkovi
    5408
    Reputacioni uticaj
    196

Određen forumom Re: Prodavci satova sa domaćih online aukcija - iskustva, zapažanja, utisci

Prva pomisao mi je bila pre nego sto sam se uputio da je stvarno vreme da uzmem jednu dressy 7750 i da drndam one dugmice za promenu od divera Pregledah po protokolu sajt gde se kupuje i prodaje i naidjoh na Certinu DS hronograf sa 7750 mehanizmom.Svidela mi se u najavi..Naravno kontaktiram ga putem PP ponudim zamenu i doplatu sa moje strane i upitam za detalje koji su me interesovali a nisu vidljivi na slikama..sat mnogo bolje izgleda uzivo,odusevicete se kada ga vidite ,ful set kutija papiri kartica.nosen vrlo malo ...Dobijem odgovore ..Razmisljam sad..idem za BGD 'ajde da pogledam sat uzivo (btw 30 ak km dalje od Beograda ...).Covek me primi u stan kulturno i fino ,50 i vise godina ,ozbiljan na prvi pogled..gospodin covek..Skolska prica ..kafa i kisela..Pogledam sat :
    -kutija jeste Certina ali od kvarcnog modela
    -Papiri jesu od Certine ali totalno drugi model (nisu ni od kutije niti od sata koji gledam),3 u1 u najavi..Naravno kulturni i vaspitani odgovor dobih da uopste nije gledao te minorne detalje kada je kupovao sat !?!?
    -Niko nije ni pomenuo da je zamenjena narukvica..ajde nebitno
    -Sat nije otvaran ..Prelepa mrlja na sredini rotora ,moja pretpostavka da se majstor koji sklapa tako potpisuje ipak je sat svajcarac..
    -Ajde i sto je poliran pa je i simetrija prstena na bezelu pomerena u elipsu ..malkice par milimetara gore dole (nevidi se sa +8 dipotrijom btw)
    -Par (10ak nije vise) tackica koje se nevide kada nosis sat i gledas( sa +8 dipotrijom )
    -Rotor se malkice cuje ,ma to samo treba da se podmaze .. predpostavljam ja..
    -na prstenu su i dublje ogrebotine popunjene sa crnom farbom.Ma kasnila plata u fabrici pa se majstor zainatio garant..
    -Malo politickog pljuvanja mog sata na fabricke karakteristike(posto nema fizicke nedostatke znakova nosenja ,ubijenih ivica i sl.)mogu da podnesem nije problem, svako ima svoj stil trgovine ..
    -e jesam preterao bas..zar su sve ove stvari gore navedene uopste bitne ?
    -Naravno nisam uzeo sat ,al je kafa bila dobro skuvana..
    -Hvala prodavcu ( sa 50ak pozitivnih ocena na nekom sajtu za kupovinu i prodaju)na divnoj lekciji koju sam naucio

Naravoucenije:

"I na tarabi pise sladoled al'se ne lize.."

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk
    Gde pacov prodje,tu mis nema sta da trazi(rumunska narodna poslovica)

Stariji član Avatar korisnika Petar012
    Član od
    29.11.2015.
    Lajkovi
    4320
    Reputacioni uticaj
    44

Određen forumom Re: Prodavci satova sa domaćih online aukcija - iskustva, zapažanja, utisci

Komšo užas.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Slične teme

1. Online prodavnice satova - Linkovi
    By HellKid in forum Gde kupiti?
    Odgovora: 190
    Poslednja poruka: 29.10.2022., 20:50
  2. Manbushijie - iskustva i kvalitet satova
    By eee in forum Kineski mehanički satovi
    Odgovora: 111
    Poslednja poruka: 11.10.2014., 22:39
  3. Online kupovina Casio satova u Srbiji