Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 15
Like Tree115Likes

tema: Po čemu se razlikujete od ostalih?

Hybrid View

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Određen forumom Po čemu se razlikujete od ostalih?

Kada smo već imali teme o mobilnim telefonima, muzici, ostalim hobijima, horoskopu i slično, razmišljam da bismo mogli da razgovaramo i o tome po čemu se sve razlikujemo. Razlike ne shvatam kao nešto negativno, već kao odraz individualnosti, koju poseduje svako od nas. Pošto sam već započeo temu, red je da prvi i odgovorim na nju.

Sport me uopšte ne zanima, niti imam omiljeni klub ili sportistu. Kao klinac sam navijao za Zvezdu, mada se nikada u to nisam unosio. Na stadionu sam bio samo dva puta, a na košarkaškoj utakmici samo jednom. Poslednja utakmica koju sam pratio u celini bila je kada je Zvezda postala svetski šampion, a kada je ona zlatna generacija nestala i fudbal u celoj zemlji otišao u nepovrat, prestao sam da ga pratim. Isto važi i za reprezentaciju u bilo kom sportu, a Novaka Đokovića nisam gledao nikada duže od nekoliko sekundi, tj. koliko mi treba da promenim kanal. Naprosto, sve to me zanima isto koliko i podatak o proizvodnji kikirikija u Senegalu. Naravno, nemam ništa protiv onih koje bilo šta od ovoga zanima, jer svako ima neki svoj hobi.

Alkohol pijem izuzetno retko, a rakiju sam u životu probao jednom, viski jednom, votku dva puta, dok povremeno popijem vino ili pivo. Nikada se nisam napio, niti verujem da ću to učiniti. Naprosto – ne zanima me. Doduše, glavni porok su mi cigarete.

Kao ateista ne slavim nikakve verske praznike i ne posećujem slave i tome slično. Naravno, mogu da čestitam onome ko slavi bilo šta od ovoga, ako mi neko ko me ne poznaje dovoljno čestita neki praznik, kurtoazno uzvratim, a u crkve sam ulazio jedino kao turista ili posetilac. Niti znam da se pravilno prekrstim, niti želim da to ikada naučim.

Mržnju prema replikama satova imao sam u drugom obliku još od početka veselih devedesetih, premda sam tada nosio apsulutno originalni seiko 5. Npr. nikada nisam nosio kineske majice na kojima piše Nike, koje nemaju veze sa ovim proizvođačem, kao ni Levi's pantalone iz privatnih radionica. Krpa je krpa, bez obzira na proizvođača, a ukoliko me neko ceni prema etiketi zalepljenoj na delu tela na kome sedim, neka slobodno gleda u dotični deo. Briga me. Slično mislim i o mobilnim telefonima. Premda se za male pare mogu kupiti oni koji imaju dosta funkcija, meni je bitno jedino da baterija što duže traje, dok me WiFi, kamera od 756 piksela ili ekran sa 58632478164 boja apsolutno ne zanimaju.

Možda sve ovo potiče iz stava da bežim od onog klasičnog 'volim sve što vole mladi', ali i ostali. Tokom devedesetih nikada nisam nosio dizel pantalone, nikada nisam slušao narodnjake, niti spadao u bilo koju grupu koja nekritički prihvata bilo koji trend. Kada sam kupio prvi auto, obično sam bežao od onoga što se smatralo 'najboljim'. Počeo sam od juga, koji sam relativno brzo prodao, a zatim se još brže otarasio golfa, usput čak i zaradivši. Golf nije bio loš, naprotiv, ali me je njegova tvrdoća užasno nervirala i sledeći auto mi je bila lada samara, koju sam slatko izvozao. Kasnije sam prešao na reno, a zatim na forda, koga i dalje vozim sa zadovoljstvom. Ne zanima me koja marka je bolja od ove ili one, bitan je konkretan primerak.

Eto, ja se raspisah, a vi izvol'te izneti svoje. Predlažem da u temi ne ubeđujemo jedni druge u to da li je bolje piti vino ili pivo, da li je bolja Zvezda ili Partizan, ili da je Nokia bolja od Samsunga. Najbitnije je da svi volimo satove. Po tome se ne razlikujemo.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Stariji član Avatar korisnika fotopetar
    Član od
    5.2.2012.
    Lajkovi
    3284
    Blogovi
    6
    Reputacioni uticaj
    303

Određen forumom Re: Po čemu se razlikujete od ostalih?

Evo pokušat ću se nadovezat na tvoj post pa da rečem što mene spaja il razdvaja od drugih.

Sportaš nisam nikako,sportove ne pratim al onako ponekad mi pobjegne oko na neke važnije utakmice.Navijam za Hajduk(znam da je to klub koji ima svoje fanove diljem bivše Ju) bio sam na nekoliko utakmica i mislim da je to doživljaj koji treba doživjet(al tek kad nogomet postane igra a ne leglo mita i korupcije).

Anti alkoholičar sam koji ipak ponekad kod izlaska popije pokoje piće uz frenda al samo do granice,jednom u životu sam popio na granici mogućnosti,al ipak toliko da sam sam mogao ić kući.Inače ne volim pijančevanje već samo dobar provod u dobru društvu pa sad što to značilo,nekad dobra klopa,nekad piće,nekad priča uz kavu bitno je druženje.

Vjernik sam i volim otić u crkvu,poštujem i ostale koji vjeruju različito manje il više al i one koji ne vjeruju al sve do onog trena kada se oni počnu dirat u moju vjeru tad energično branim ono što volim i u što vjerujem.Kako i sami znate hrvat sam i to me ne spriječava da budem dobar s svima vama na portalu,dapače slobodno me popsujte ako nekom rečem ono što ga ne ide.Volim normalan način razmišljanja koji je blizak realnosti,tu nikakav ekstremizam(osim ljubavi prema satovima)ne dolazi u obzir.

Odjeću i obuću volim da je funkcionalna kao i mobitel koji koristim.

Muziku koju slušam lako je pronać,to je sve ono što nas okružuje.Mogu slušat sve osim hard rocka.

I da obožavam satove napose đepne svih oblika,ali i ručne vojne.

Nije bitno koliko se razlikujemo već koliko se slažemo napose u stvarima koje doista volimo poput satova!

Djordje, vladas, sonebg and 11 others like this.

Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Veliki respect za post, fotopetar!

Temu sam napisao baš ovde, jer znam da je forum dovoljno otvoren da se može slobodno reći i o onome što u nekim sredinama nije poželjno. Krenuo sam od onoga što ne radim ili ne upražnjavam, a mislim da je bespotrebno i govoriti da nemam ništa protiv onih koji rade drugačije.

Zaboravio sam da kažem samo na koga sam alergičan - na ekstremiste, lopove, kriminalce, vucibatine i slične, a razlike koje sam naveo su samo površinske. Dobri ljudi su uvek dobrodošli. Nije važno da li je neko čovek, čovjek, man, uomo, человек, Mann ili nešto deseto. Važno je da bude ČOVEK, što namerno pišem velikim slovima.

Član
    Član od
    3.3.2012.
    Lajkovi
    98
    Reputacioni uticaj
    14

evo da se javim i ja kao nov clan.ja se razlikujem od drugih po broju popusenih cigareta.ja sam zavisnik od cigareta,naime svaki dan kad ustanem zaricem se da od sutra ne pusim, ali posle par minuta sve po starom.drugo po cemu se razlikijem od vas je nepoznavanje rada na racunaru.naime ne znate vi kakav je to osecaj ocaja kada imam zelju da vam posaljem slike sa komentarom mog ljubimca tissot-a,ali zbog nepoznavanja rada na racunaru sam uskracen,i onda gledam Vas ostale kako ponosno saljete komentare i slike Vasih ljubimaca.moj drug bi mi to resio nego mu je telefon samo sa 2 megapiksela,pa bi slike bile lose tako da ne znam kako to da resim,a bas smo juce hteli da slokamo sat i da on posalje ali eto.imam 47 godina,bavio sam se rekreativno sportom,trcanje,bicikl,duge setnje,pa sam zbog toga zaradio artrozu kolena tako da sam sport batalio sto mi tesko pada.volim da setam kad mogu,visim na fejsu,i svaki dan sam na svetu satova.volim uredjenje prostora,putovanja,volim pse mada ih nemam-uslovi,volim da gledam tv,itd,itd,po tome sam slican sa nekima od Vas.a da volim i da setam po gradu,ulazim u radnje sa satovima i razgledam ih,a prodavci onda prokomentarisu,evo ga opet onaj pacijent.toliko za sad,gledacu nekako da se snadjem i postavim sliku mog ljubimca tissot-a.veliki pozdrav.

Stariji član Avatar korisnika popovac 76
    Član od
    18.12.2008.
    Lajkovi
    2740
    Reputacioni uticaj
    80

Počeo sam ovo da pišem još pred uskrs ali je nevreme u mom kraju prekinulo moje izlaganje u ovoj temi i prekinulo internet veze sa svetom(što mi i nije naročito teško palo) do danas. Kao "pas pušten sa lanca" prejurio sam kroz postove na brzinu, odgovorio na pp i evo me opet ovde da pokušam da rekonstuišem moj odgovor.
    Pošto smo svi mi ovde posebni po tome što obožavamo satove to ovde i nije tema pa je dalje neću spominjati. Koliko vidim iz ostalih postova svako ima neku osobinu sa kojom se mogu identifikovati. Nekada sam se aktivno bavio sportom, ali sam se vrlo rano povredio i okačio kopačke o klin, sada sam aktivan u upravi mog lokalnog FK tako da su mi obe strane ovog sporta poznate i samo ću konstatovati da su naše sudije grobari ovog sporta (ah da Delija sam sa veeeeelikim D)
    Što se pak religije tiče poštujem je više kao tradiciju mog naroda, kao zaostavštinu predaka i kao nešto što donosi određena pravila ponašanja i neke moralne obzire kojih se vredi držati, ali ništa više od toga.
    Mnoooogo čitam i lagano stvaram konture romana istorisko-epske tematike vezane za moj kraj koji je istoriski veoma bogat ali široj javnosti nedovoljno poznat, što će se nadam se promeniti ako moje delo ugleda svetlost dana(uz ovaj tempo i moju zauzetost svime i svačim za jedno 50-tak godina prim.moje žene). I tako lagano dođoh do onog sto smatram mojom
    najznačajnijom osobinom a to je Lokalpatriotizam. Ja sam do ludila zaljubljen u svoj rodni kraj, u svako brdašce i potočić, u Crnicu, stari grad Petrus, okolne manastire, Sisevac i Grzu.... . Sedam godina studiranja u BGD samo je još više učvrstilo i "zacementiralo" moju ljubav. Nekada mi se ono čime se bavim (na zapadu bi reki podizanje potencijala lokalne zajednice) čini kao borba sa vetrnjačama, puna usr..ih političkih kompromisa, ubeđivanje ljudi da je opšte dugoročno dobro za sve boje od kratkoročnih zadovoljena njihovih ternutnih potreba.
    Da ne preteram i ne odem u of.........

Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Tema o SMS spam porukama sa KP me je podsetila na još jednu osobinu. Na SMS poruke tipa 'Šta se radi?', 'Kako si?' i slične sadržine obično ne odgovaram, uključujući i one koje zahtevaju duže kuckanje, premda se onda javim kako bih odgovorio. Ne mislim da su SMS poruke beskorisne, naprotiv, veoma su korisne kada se šalje adresa, telefon, dogovor oko sastanka i slično, ali obično ćaskanje putem dopisivanja mi ide na živce. Ukoliko je u pitanju razgovor radi razgovora, uvek se može okrenuti fiksni telefon ili se može dogovoriti viđanje. Isto tako, isprazne telefonske razgovore gledam da maksimalno skratim, naročito ako je tema razvodnjena, sa mnogo digresija i nezanimljiva.

Imam nekoliko 'pacijenata' koji vole da se uhvate za slušalicu kao majmun za bananu, naročito kada više puta ponovim da žurim, da radim ili da nemam vremena, ali zahvaljujući tome što i fiksni telefon može da pokaže identifikaciju pozivaoca, ovu funkciju rado koristim kada su u pitanju pomenuti pacijenti. Nažalost, među njih spada i nekoliko osoba sa kojima moram da sarađujem, ali se trudim da sve što imam sa njima završim najbrže što mogu.

Ne razumem zbog čega je nekima potrebno crtati da 'žurim' ili 'nemam baš mnogo vremena' znači da ne mogu dugo da razgovaram, da 'ne znam' ili 'ne razumem se u to' znači da zaista ne mogu da pomognem u vezi sa nečim što mi nije poznato, a najgore je kada moram da sve ovo besomučno ponavljam.

Doduše, jedan od najvećih problema mi je što nemam srca da takve slučajeve energično otresem.
    VLADAN P and ivan23 like this.

Banned
    Član od
    5.8.2008.
    Lajkovi
    2006
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom

U ovo zalosno doba nacionalne "presvescenosti,ovde na prostoru ex-YU,znaci u svim zemljama nastalim na ovim prostorima,trudio sam se da ostanem normalan i mislim da sam u tome uspeo.
    Kao dete prosvetnih radnika,gde je otac predavao likovno i bavio se slikarstvom (inace je skolovan u Splitu,gde ima dosta prijatelja slikara),a majka predavala srpsko-hrvatski,vaspitan sam u jednom,po meni jedino ispravnom pravcu,a to je da su ljudi ili dobri ili losi,a sve ostalo je totalno nebitno (vera,rasa ili bilo sta drugo).Proputovao sam celu tadasnju Jugoslaviju i bilo mi je super gde god bio.
    Vera kao vera me nesto specijalno ne privlaci,ali su se u kuci slavili svi veliki crkveni praznici,a ja to i sada kao i tada,posmatram vise kao tradiciju,nego veru.
    Ne pijem,jedini porok su mi cigarete,ali sta da radim,kad nisam kareker i i ostavim ih.
    Sport pratim onoliko koliko mi vreme dozvoljava,najvise F! koju pratim s pocetka 80-ih,kao i tenis.
    U ovo vreme pink-kulture trebalo je naci snage i ne dozvoliti da vas fenomen 90- ih godina ne uzme pod svoje.Secam se da sam 1992 i 93. godine u jeku svih S... slusao Dina Dvornika da se cela zgrada tresla.
    Ja nisam hteo 90-te,pa me stoga boli ..... za sve nacionalno ostrascene ljude koji su tume pridavali znacaj i napravili sve sto nas je tada snaslo,mislim na ex-YU.
    Stoga mislim da se i danas,kao i tada,razlikujem od vecine.Po nacinu razmisljanja i vrednovanju bitnih stvari u zivotu.

Jos samo da dodam,da na ovom forumu,borave ljudi koji,osim ljubavi prema satovima,poseduju i onu osnovnu crtu,a to je da su NORMALNI,u ovo nenormalno vreme.
    Poslednja ispravka: d1d (14.4.2012. u 13:58) Razlog: spojene poruke
    vladas, jagos, sima hrabri and 4 others like this.

Stariji član Avatar korisnika Don_Krstic
    Član od
    17.7.2009.
    Lajkovi
    522
    Reputacioni uticaj
    20

Sport volim više da upražnjavam nego da gledam, aktivno treniram od svoje pete godine. Prvo karate, pa tekvondo i plivanje. Sada volim da vozim bajs, trčim, malo plivam, teretana ponekad... Aikido obožavam, ali više ga posmatram kao životnu filozofiju nego sport... Ne pušim, pijem povremeno sa društvom, ali sve u granicama normalnog... Poker igram dosta... Volim matematiku, posebno kombinatoriku... Obožavam sve tehničke naprave, automobile, motore, avione, oružije i naravno satove... Lenj, sujetan, uporan, večiti optimista, perfekcionista, ali samo u nekim meni važnim stvarima... Opterćujem se i najmanjim sitnicama, volim sve da analiziram, obožavam da maštam, volim da provodim vreme sam sa svojim mislima... Fudbal, tenis, ne pratim... Gledam samo Formulu 1 i Moto GP, ponekad neku košarkašku utakmicu... Od muzike stari dobri rock slušam najviše... Dire Straits (Mark Knopfler) mi je omiljena grupa... Nacionalista, ali ne nacista, tako da ne mrzim ostale nacije, nemam predrasuda prema drugim narodima, ali volim Srbiju, mrzim kada neko nešto loše priča o njoj... Volim pse, imam nemačkog ovčara Hektora...

Istaknuti član Avatar korisnika Serb
    Član od
    14.2.2012.
    Lajkovi
    3723
    Reputacioni uticaj
    190

Evo ja da se oglasim, ja se sigurno razlikujem od vecine zato sto internet drustvene mreze ne volim, i izbegavam ih. Naravno da one imaju neku svoju korist, ali cinimi se da one sve vise odvajaju neposredni ljudski kontakt , i to sve vece otudjenje mi se nimalo ne svidja.

Sport obozavam, osim tenisa njega uopste ga ne pratim. Svaki uspeh domacih sportista me odusevi i jako sam ponosan u tom trenutku. Volim i ekstremne sportove na nekima sam kad sam bio mladji i sam ucestvovao.....

Muziku specijalno ne slusam, ali na grand sam alergican.

Toliko od mene
    vladas, jagos, anbeast and 2 others like this.

Član Avatar korisnika majstor98
    Član od
    10.1.2010.
    Lajkovi
    98
    Reputacioni uticaj
    16

Sam naslov teme mi se sviđa, mogao bih da napišem eleborat, ali ću pokušati da budem što koncizniji. Unapred se uzvinjavam na rečniku, nije baš leksički ispravan, ali bilo koji drugi vid izražavanja ne bi dočarao utisak u potpunosti.

* Izlaske ne volim, jer smatram da se u BG-a retko gde može naći mesto na kom se može kvalitetno provesti veče, a da tu nisu kao sastavni deo enterijera lokalne sponzoruše i neki likovi koji te popreko gledaju čim uđeš u lokal. A tu ne uračunavam ekstremno visoke cene pića i ostalog.

* Alkoholna pića ne volim, jednostavno smatram da alkohol može probuditi ono najgore u čoveku.

* Volim da pročitam neku kvalitetnu knjigu, pogledam neki zanimljiv film. Takođe volim da nekad prošetam gradom, kada je lepo vreme.

* Nisam neki poklonik trenda da se mora imati najnovija vrsta mobilnih telefona, kompjutera(laptopa) kao i ostaih vrsta tehničkih uređaja.

* Međutim, ono što volim, a čemu volim da posvetim svoje slobodno vreme je održavanje moje kolekcije satova. Nije nešto vredna kolekcija(jer su u pitanju ruski satovi čiji se zanimljivi primerci mogu naći relativno jeftino, za razliku od ostalih), ali za mene ima neko posebno značenje, ipak ti satovi imaju neku svoju priču.
    vladas, jagos, GIvan and 6 others like this.

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Mala pomoc od Admina i ostalih clanova
    By Mardz Simpson in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 23
    Poslednja poruka: 13.10.2008., 23:32

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •