Evo jedne vesti na koju naleteh malopre tumarajući na netu posle lige šampiona.
Ako je ovo tačno onda se otvaraju dosta novih mogućnosti za kupovinu satova i svega ostalog, naravno.
Pozdrav od mene.
PayPal od nocas dostupan u Srbiji | FTW!
Evo jedne vesti na koju naleteh malopre tumarajući na netu posle lige šampiona.
Ako je ovo tačno onda se otvaraju dosta novih mogućnosti za kupovinu satova i svega ostalog, naravno.
Pozdrav od mene.
PayPal od nocas dostupan u Srbiji | FTW!
Mišić M.
Tekst koji je linkovao Misic daje odgovor na prethodna pitanja:
Imajte u vidu i to da prilikom naručivanja robe sa sajtova iz inostranstva, do 50 evra se ne carini roba poslata od strane pravnog lica, a do 70 evra poslata od strane drugog fizickog lica.
Evo detaljno: Intermex Carinska tarifa
+ Uredba: uredba_o_oslob_uv_dazbina.pdf
Jedva sam je našao na net-u. Na svim zvaničnim sajtovima stoji stara iz 2010. godine.
Poslednja ispravka: Hornet (11.4.2013. u 10:50)
Mali dodatak dok jos traje PayPal euforijaPovremeno cete dobiti mail u stilu "Radi provere (obnove itd.) PayPal (eBay) naloga otidjite na ovaj sajt (link lici na PayPalov) i ulogujte se sa vasom PayPal sifrom." PayPal i eBay nikad ne salju takve mailove i ne nasedajte na to. To je pokusaj kradje vasih podataka. Vecinu takvim mailova Gmail i slicni sistemi prepoznaju i oznace kao SPAM ali neki se ranije ili kasnije provuce. Mozda zvuci banalno i lako da se prepozna ovakav phising ali posto je za ocekivati bum PayPal naloga iz Srbije, a dosta ljudi se jos ne snalazi sa time (barem sudeci po pitanjima na drugim sajtovima) nije lose da se napomene.
Pazite do koje vrednosti narucujete! Nesposobni, korumpirani i maloumni carinici su mi na iznos od 52 dolara sa postarinom naplatili carinu (40 evra iznos kad se prebaci). Uvalili su se valjda u drzavne jasle do kraja zivota, pa ih boli da ne kazem sta da procitaju zakon?! Nemam vremena da se zezam oko 1000 dinara, ali su me samo tako iznervirali. A javna tajna je sta se sve svercuje iz Madjarske i ostalih zemalja u okolini, ali to valjda nije problem kad se malo pocasti carinik. Treba napuniti budzet, ko da ce mozda sa ovim oporezivanjem paketa od par desetina evra odmah da oporave celu ekonomiju.
![]()
Poslednja ispravka: krstin (23.4.2013. u 11:21)
Idi u prvu ispostavu carine i podnesi žalbu. Slučaj je kristalno jasan i ne bi trebalo da bude problema.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
E kakavi sustrasno.
To je ono sto smo pisali 1000 puta, carina je lutrija.
Odakle je paket, mislim iz koje zemlje?
Poslednja ispravka: RUS (23.4.2013. u 11:28)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Paket je iz Amerike, sa Crown and Buckle. Ne znam koja je procedura oko podnosenja zalbe, ali ako mi nece oduzeti puno vremena zalicu se.
Edit: Sad sam uzeo da ih zovem, pa me sa jednog mesta prebacuju na drugo vec 3 puta. Toliko o zalbama...
Poslednja ispravka: krstin (23.4.2013. u 11:35)
To je ono sto je najgore od svega.
Porucis sat od 300e i ne platis nista, a onda porucis narukvice u vrednosti od 40e i naplate ti carinu.
Po mom misljenu treba da se zalis, ne zbog para, vec iz principa.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Ako imaš u NS ispostavu carine, prošetaj se do njih kada imaš vremena. Ti si građanin koji je sve uradio u skladu sa zakonom, tvoja porudžbina je prošla kroz carinu i nije švercovana, a carina ti je nepravedno naplaćena. Imajući u vidu koliko su te lenčuge navikle na nerad, ovo će za NJIH predstavljati veliko cimanje. Znam da u pitanju nije novac, već princip. Nemoj dozvoliti da te čerupaju. Ako si već dao novac nesposobnjakovićima kada si u prvoj prodavnici kupio najobičniju žvaku, čokoladu, olovku ili nešto slično i tada legalno platio PDV, carinu, trgovinsku maržu i ostalo, ne treba im ga ostavljati za ono što ni po kom zakonu ne smeju da naplate.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Bookmarks sajtovi