Kad primiš tu,posle nedelju dana još jednu pa onda za 6 meseci još jednu da bi imao celu zaštitu. I mene je ker ujeo u primio sam. Alo može posle 3 dana
Printable View
Kad primiš tu,posle nedelju dana još jednu pa onda za 6 meseci još jednu da bi imao celu zaštitu. I mene je ker ujeo u primio sam. Alo može posle 3 dana
Videcu, kad sam preziveo rdjavu zicu... :)
Nemoj "videću" nego primi vakcinu. Da nije probijena koža,pa i ok da eskiviraš bocanja , pošto jeste, nema zezanja- oš glavom da platiš!?
Primi to, odradi sva tri, i miran si 10 godina!
Kad smo vec kod toga, da li je vakcina zaista efikasna? Vise puta sam citao o tome da ta vakcina zapravo ne deluje, kao i da sam tetanus u cistoj rani (dezinfikovanoj i nezagnojenoj) ne moze da prezivi dodir sa kiseonikom. U Austriji od 12 zabelezenih slucajeva tetanusa u godini 6 ili 7 ljudi je bilo pod aktivnim dejstvom imunizacione vakcine. Da li je vakcina zaista korisna i neophodna, bilo kod ujeda ili posekotine na rdjav predmet?
Na jednom blogu sam procitao da se tetanus skoro ekskluzivno javlja kod ljudi koji ne vode higijenu onako kako treba, najcesce penzioneri i poljoprivednici. Primer, poseku se u njivi (gde je u zemljistu prisutan bacil tetanusa), to se zapuni zemljom i ne uspeju da operu skroz.
Nista nije 100% efikasno ali to nije razlog da se ne primi. Teorijski si zasticen 10 godina ali ako se daleko bilo nesto slicno ponovi za 3-4 ili npr. 7 godina opet ce doktori traziti da primis tetanus, bez obzira sto nije proslo 10 godina od zadnjeg primanja tetanusa.
Zna li neko mogu li da primim tetanus u Nisu, iako nisam odande niti imam karton tamo, kao i koliko bi to kostalo?
Imaš verovatno gradski zavod. Tu bi trebalo da bude za dzabe. A trebaš tetalpan i tetabulin. Drugi se plaća...kaze žena ako je sestra baksuz naplatice ti ako ne onda neće.
Pretpostavimo da je baksuz, o kojem redu velicine pricamo? 500,1000,2000?
Oko 1500 din..Alo gradska nije dežurna moraš da saznaš koja jeste. Možda i prodjes za dzabe
Pitaj suprugu, molim te, ima li uopste potrebe da primim to, posto je u pitanju izuzetno mala ogrebotina, koja je za 10 minuta oprana sapunom i natopljena alkoholom.
Pitaj doktora treba li, ostavi se on-line lijecenja, nisi život nasao na ulici!
Ima logike :) Pozvacu nekog na onoj info liniji, pa cu da postupim po naredjenju... Hvala u svakom slucaju
+1!!!!!
I znas sta, meni se cini da se ti pomalo bojis inekcije, pa sve trazis razloge da ne ides doktoru. Evo da ti malo olaksam....ja sam se dugi niz godina bavio uzgojem pasa.....i grebali su me kandjama, grizli zubicima (stenci).....i nikada nije bilo posledica.....ALI NAGLASAVAM, TO SU SVI PSI BILI U KONTROLIRANIM UVETIMA I SVI VAKCINISANI.
Potrazi lekara, neka ti to pogleda i on odluci sta da se uradi.
Ma ne plasim se injekcije, to sam prevazisao u trecem razredu osnovne kad sam za 6 dana primio 36 injekcija... Nisam mogao da sednem neko vreme, ali se vise nisam plasio barem :)
U osnovi vas zapitkujem zato sto me mrzi da idem a ne deluje mi kao opasno. Dovatio sam se prosle godine na zicu, rdjavu, i tako me je posekla da nisam mogao da zaustavim krv. Isprao sam sapunom, naalkoholisao i ziv i zdrav. Mozda je izolovan slucaj opet, ali...
Verovatno cu sutra ipak otici. 99,9% sam siguran da se apsolutno nista nece desiti, ali kao sto rekoste ipak je zivot u pitanju
Ma treba
Pazi,tetanus je opasnost dubokih rana jer u njima nema kisika ali ti niko ne može garantovati da i plitka rana nije zaražena.
I ja sam se nedavno posekao na zardjalu armaturu, nista strasno, ali tetanus obavezno. Primio pre mesec dana, sad nedavno, pa za 6 meseci i godinu dana. Jeste cimanje, ali sta sad...
Naravucenije je ona ciganska da bi i Mercedes bio auto da ima Fordov motor. Evo jedne danasnje za sve seljombere i one koji se tako osecaju
Prilog 100793
....to neki homage Role a ? Gde si nabavio kućište ? Dosta dobro izgleda, kao i korman od Mečkedesa ...
Mecka i Rolex. Jos samo kajla fali :D.
Cudo su Kinezi sta sve rade za homage
Prilog 100808
Jest' vala profo... i to što kažeš :-D hehehH
Kuciste je vrh, obrda savrsena
Prilog 100816
jako je izdrzljivo, moze tenk preko njega da predje, evo i testirali su ga
Prilog 100814
Pusti bre profo sad to.... daj još neku fotku home-Rolekanje i Mečkedesa [emoji41]
Taman smo krenuli da se prozivamo i sada si me o'ladio:crying:, a ja se kao blesav razleteo trazim razdrndane Fordove po netu;)
Evo jedne bez Mecke
Prilog 100819
Hahahahhh , pa ubismo temu našom zahebanciom .... daj da sevne još neki post nekog budućeg skupa (recimo iz irish-a) , pa ćemo opet koju :-D
Evo zamolicemo lepo i uljudno nekoga od cinovnistva da prebaci nase zezanje u off topic
Koliko cesto cistite i odrzavate svoj sat ?
Mislis koliko ga cesto peremo vodom i sapunom?
Opcenito odrzavanje sata
Joooooj Baki, vidi ga....em Ford em plav
FORD MUSTANG RTR sa čak 734 KS
Prilog 101008
Morel ovi ždrijebac ostat na putu kad se stisne!? 700 konja!!!
Ma HADzI, poterao bi ga ja pa sta bude da bude :yes4:
To ide samo pravo (ali *ebeno brzo) :)
Ja sam retro lik. Vise mi prija ovako nesto:
Prilog 101017
O da, moze i taj.....ide mi uz godine :banghead:, mada mislim da je on na onih 400m, stisni!
malac se snasao.....
Prilog 101058
Ovaj garant ima sređen podvoz inače se ne može voziti sa svom tom konjicom.
A ako praktično gledamo,njima ni ne treba utegnuto auto kao za ostali svijet- prostora za voziti imaju na pretek.