-
Re: Off topic chat zez soba!
Ja bih se opredelio za LUMIX, i to iz TZ serije. Nisam siguran da li se TZ30 uklapa u budzet, ali koristio sam aparat, i zaista sam prezadovoljan. Trenutno koristim TZ7. Mozda Lumix nije najbolji na testovima, na papiru, ali ja sam koristio nekoliko njihovih modela proteklih godina, i poredio sa aparatima u klasi, i moj utisak je da Lumix pravi lepse slike.
Imas i u onoj "prosumer" klasi zanimljivih aparata do 20.000, ukoliko ti nisu previse glomazni. Recimo
Lumix LZ20
http://im1.shopmania.org/files/p/m/0...20~8476051.jpg
Nikon L310
http://www.fotostore.rs/clients/foto...5bde986c69.jpg
-
Taj Lumix kosta malo vise nego sto sam spreman da izdvojim za aparat u ovom trenutku, a ovi ostali su mi preglomazni. Najvise bi mi odgovarao neki kompakt, posto mi treba aparat koji staje u dzep.
Ja bih nesto malo, da je dobro a da nije skupo.:)
-
Onda neki Ixus. Oni su zaista skladnih dimenzija, a hardverski su odlicni. Baki trenutno fotografise sa Ixusom.
Takodje, ne znam koliko si zainteresovan za polovne aparate, pogotovu da ceo budzet das za polovan, ali za te pare moze da se nadje i ozbiljni Canon G9. Stariji model, ali svuda hvaljen i preporucivan od strane fotografa, a ne novinara.
-
Canon G modeli sve preko 7 su dobri.....
-
Razmisljao sam i ja o nekom Ixusu, ali ja kao laik kad ih gledam, svi su mi manje vise isti.
Jel moze neki predlog, koji konkretno model bi bio OK.
Inace nisam za kupovinu polovnog aparata, iz razloga sto ja i da odem da uzmem nesto, ne bih znao sta da uzmem i sta da gledam. Lako mi je kad uzimam sat, tu znam sta da gledam, ovako...
-
Opet mozda predjem budzet, ali cene na netu su jako sarolike, ne moze se covek uzdati previse u njih.
Recimo ixus 230 HS.
255HS.
500HS.
-
Ako je kompaktni Canon u pitanju možda treba razmisiti o PowerShot S110. Cena mu je isto oko 200€, kao i pomenutim Ixus-ima, a ima veći senzor i prilično kvalitetne fotografije pravi.
-
Malo je skuplji S110 od ovih ixusa, i dobar je to aparat. Ali realno, ni jedan aparat nece tek tako napraviti najkvalitetniju fotografiju, ukljucis, skljocnes i to je to...
S110 ima bolje "fotografske" karakteristike na papiru, veci senzor, brze slika, vecu ISO vrednost, ali dosta ljudi slika na automatskom podesavanju pa pune i ne gleda sve to, a aparat na automatskom prosto ne moze da izvuce maksimum...
Sa druge strane, Ixus 255 je manji, tanji, ima bolji makro, i malo bolji zoom. Pravi zaista lepe fotografije, i mislim da i 255-ca ima opciju uparivanja sa android telefonom preko wi-fi i brzo prebacivanje fotohrafija. Kada se na to doda cena, ixus nije ni malo losa kupovina.
Ja ako bih hteo maksimum, odlucio bih se ua canon G9/10, ali oni se ne uklapaju u to sto kolegi treba...
Koliko ja gresim kada kucam na ovom taču..
-
Za kompakta, uzmete IXUS za koji imate para i to je to. Zaboravite megapiksele, a još pre "zumove" to ne znači ništa, više NIJE bolje.
Bolje veći senzor nego više megapiksela, bolje veća blenda i kvalitetnija optika od "ikseva zuma".
-
Odavno nisam u kontaktu sa fotoaparatima, ali moram da ti pomenem neka moja shvatanja. Za pare necu nista da ti pricam, znam kako je... ali sto se kompaktnosti tice, osim ako ti nije bas, bas presudna bolje je da uzmes malo veci fotoaparat ako ima bolje karakteristike. Slabiji fotoaparat nece slikati bolje nikad, a veci fotoaparat ce (ako je vredan dimenzija) slikati dobro, a nosices ga u torbici, dzepu od duksa, futrolici ili nebitno vec.
A da, megapikseli su veoma malo bitni. Zum jos manje, i profesionalni fotografi preporucuju da je najbolje da se priblizis objektu koji slikas, pre nego da se igras sa zumom.
-
Himel, ne zelim da uzimam veci aparat. Pisao sam ja to vec na forumu, ali mene fotografija i bavljenje isto ne interesuje previse. Treba mi mali aparat koji staje u dzep od farmerica, da moze uz sto manje muke i podesavanja da pravi sto bolje fotke, a da pritom nije preskup. To je ono sto ja ocekujem od aparata.
Znam da je bollji veci aparat, da pravi bolje slike, ali kao sto vec rekoh, it's not my cup of tea.
-
Citaj : Slika sa drveta u mracnom parku...
Salim se, svako ima svoje, cisto rekoh misljenje da ti ukazem na neke druge opcije :D Canon, verujem da bilo koji kompaktni Nikon nije los do te cene...
-
Nema sta, hvala u svakom slucaju.
Inace sa kompaktnim Nikonom nemam bas neka dobra iskustva. Jeste da je malo stariji model u pitanju, ali je dosta los, tako da bih ipak dao sansu nekom drugom proizvodjacu.:)
-
Policija uletela u prostorije "The Pirate Bay" i zaplenila servere. I gde ja sad da skinem crack za GTA ? :D
-
Re: Koje automobile voze ljubitelji satova ?
Kruno, burazeru, imas satova k'o drva, bog ne bi pogodio.
Nasukasmo se ja i Mario juce nekoliko puta. :)
Ali, evo ga... Vostok, Zenith, Cortebert.
-
Kickasstorrents - majka. Mada i ja, vise po navici, uvijek zavrsim na Pirate Bay-u.
-
Ja po navici uvek idem na TPB. Ali posle svega ovoga bogami je pitanje hoce li se uopste i vratiti na staro, sve i da prebace servere u Tunguziju (sto su vec radili)...
-
Ni blizu, navijač vintage rare , 15 jewels, pet slova
-
Znaci 15? To je bas rijetko, i staro... Kruno, e, ako ovo fulim, okacicu kopacke o klin :D
Ancre
-
Isto kao i ja... jednostavno sam navikao na njih, pa cim roknu, a ja pocnem da panicim... a ovamo jos mali milion slicnih stranica.
-
I meni je ancre pao na pamet, ali.....imam jos vremena do ponoci, nisam siguran
-
PRAVDA ZA PIRATE!!!! PIRATI SVIH ZEMALJA - UJEDINITE SE!!! BOLJE CETIRI NEPLACENE IGRE, NEGO JEDNA PLACENA!!! :)
UAAAA...EKSTRAPROFITERI IZ ENTERTEJNMENT INDUSTRIJE!!!! :lol::lol:
Evo vesti: Nasi predstavnici su bili kod predsednika Obame i izrazili ostar prostest protiv krsenja piratskih prava. Razgovor je protekao u prijateljskoj atmosferi, ali cemo o zakljuccima morati da sacekamo konferenciju za stampu.
http://atlasshrugs2000.typepad.com/....c30bfcf970c-pi
Na drugoj strani sveta, mirni piratski protesti su brutalnoscu plicijske intervencije prerasli u nemire sirih razmera. Morala je da intervenise policija na konjima. Ocevici kazu da je kapetan Dzek Sperou vidjen medju protestantima.
http://img1.wikia.nocookie.net/__cb2...te_retreat.jpg
Ostanite uz nas program...
-
-
Modus, nema sta drugo... ali, kako sam zbog brojnih promasaja vec uveliko indisponiran, bojim se da bih i ovaj penal promasio. :D
-
-
Nista... kopacke idu o klin!
A Mario nek me osveti veceras! :D
-
-
Vi se igrate nekog kviza, vidim :) Evo ja cu da se, ko svaki posten Italijan, odmah predam, pa me obavestite sta je na kraju bilo :lol:
-
To je kviz zvani "moglo bi biti... ali nije"... :D Kruno inace ima satova k'o drva, pa je ovo prije igra na srecu nego kviz.
A ja sam se vec posteno isprosipao, pa jos jedino Mario da mi osveti ime.
-
ili trazi iglu u plastu sena.....:banghead:
-
-
-
Hajde anbeast, pogadjaj! Ja sam se vec prosuo, Mario se jos uvijek koprca, ali ne zna mu se za sudbinu... red je na tebe!
-
Ma de, pusti bradonju....on je ozbiljan samo kada pise recenzije, novosti ili clanke. Za sve ostalo :banghead:
-
Citat:
MMario kaže:
...on je ozbiljan samo kada pise recenzije, novosti ili clanke....
I to sto MORAM, inace.... :lol:
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
A sada malo obrazovnog programa :) -
Prilog 102931
-
Da, da.... Propratis TV i novine (strane, domace - sve jedno), obratis paznju na ove strategije i vidis da je sve tako kako Comski kaze...
-
Šta ja znam, meni je u poslednje vreme zanimljiv Slavoj Žižek, malo težak za slušanje ali zanimljiv, originalan, energičan i pre svega nedogmatičan....pravi new age filozof.
https://www.youtube.com/watch?v=UpPuTaP68Dw
-
Ne razumem bas sta je hteo da kaze ovo o ljubavi... Ali OK je, kad se udubis kaze pametne stvari. Samo bi ovaj engleski trebao malo da unapredi :)
-