dobro, hocemo videti tog GMT svajcarca? znamo da nije rolex, ali to nije dovoljno da ubije znatizelju![]()
Pa ajde pokazi ga ..mislim tog svajcarca..nije u redu da ti je ovo vec treva ili cetvrta poruka a da neces da ga pokazes...![]()
next year at this time I'll be a millionaire
Fortis Official Cosmonaut GMT.
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Pošto su mi skromne želje, trenutno mi pada napamet
Citizen AS4035-04E , koji ne da je po mom ukusui, nego "to je to" ! Ovakav model i pored ostalih ljubimaca, važio bi kao primarni...
![]()
![]()
![]()
Što se Citizena tiče, nikako po izgledu, poseduje najviše (meni) dopadljivih modela. Najkraće rečeno, oduševljen sam izgledom ovog modela...
Pa jel ides ka tom cilju ? ako ga bas budes zeleo imaces ga veruj.
voleo bi da nam ga pokazes za mesec dva![]()
next year at this time I'll be a millionaire
-mićko,druže, znaš kako... taj model je negde oko 600€. Morao bih da se odreknem mog novogodišnjeg poklona, da bih te pare imao (možda) u martu ili aprilu. Mnogo sam se zarazio i gorim od želje da kupim sebi sat,tako da stvarno ne mogu da čekam tako dug period. Znam da je to greška, ali jednostavno ne mogu. Ono što sigurno znam je, da ću ovaj model imati, a da li ću to ostvariti za godinu ili godinu i po, ne znam. Samo znam ,da ću se 28og decembra obradovati modelom AT0761-08E, o kome isto toliko razmišljam trenutno, jer mi je bliži kupovini !
Milanče, bez obzira na sve, iz tvojih usta u Božje uvo i zahvaljujem na tvojim željama ! Nikad se ne zna, možda me ne nadano tresne neka lova...
![]()
Pa, ne bih mogao za Seika da kazem, jer je japanska poslovna politika skroz drugacija od nemacke, pa tako ako podjemo od najobicnijih QnQ, Casio, Citizen, Orient modela, vidimo da pruzaju jako, jako puno za taj iznos.
E, sada, ja nisam rekao da ovi satovi ne valjaju,pa ja sam uzeo kineski Parnis, firmu u koju sam sa pravom mogao da sumnjam... Ali ako pogledamo Laco flieger sa 2824, kosta 600e. Aristo modeli su takodje puno skuplji, a i to je mlada firma, koja treba jos da se dokazuje. Totalno mi je nelogicno da dve firme prave skoro iste satove, sa istim mehanizmima, sa priblizno istim brojem radnih sati iste radne snage, koja u nemackoj nije jeftina, oba prodaju modele direktno na svom sajtu, dakle nema distributivnih marzi...i na kaju kada jedni sve to saberu, izracunaju 3x manju cenu... ?!
Ok, mozda Laco ne koristi baznu seriju 2824 -2 mehanizma, mozda je iz vise klase, ali Fortis, Aristo i Steinhart koriste...
I da se razumemo, ja pozdravljam ovako nesto, dobar pilotski sat za malo para, sa sto manje onog poreza kojeg Vladan P jednom spomenu, samo eto, mozda ih ne bih uzeo jer ne znam apsolutno nista o njima
Poslednja ispravka: 23jewels (20.1.2012. u 15:06)
Razne marke, čak im je JLC nekada radio merne instrumente. Prošle godine sa firmom Chopard su napravili neke jubilarne edicije.
![]()
Bookmarks sajtovi