Je li ispod 40mm?
Ac Milan, il club piu titolato al mondo
Srđane,
Da skratim muku pri pronalaženju odgovora: kvarcni satovi imaju problem sa pogađenjem markera zbog toga što imaju rubine.
Primjer: nikakav problem nije naći početne modele Casio,Seiko,Citizen-a kojima 100% sekundara pogađa markere i svi su sa mehanizmima koji nemaju rubine.
A,kao što sam napisao, jedan GS kvarc sa 9F82 mehanizmom ne pogađa bez obzira što su se inžinjeri potrudili da do toga ne dođe(ima posebna opruga: higezanmai). Jednostavno,kod rubina ima lufta(malo,ali ima) i to se prenese na sekundaru i izraženijje je što je sekundara duža.
Meni to nesto narocito ne smeta, ovaj tatin Tag zanimljivo nekih 8-9 markera pogadja 100% precizno ali ostale malo masi i to uvijek iste pogadja i masi.
Lijepi su oni GS, ja sam nesto mislio da su svi kvarcni ispod 40mm, ali moze da prodje i 38mm, kvarc je zakon kada zurim negdje samo na ruku i picim vani![]()
Ac Milan, il club piu titolato al mondo
A narandzasti sumo ili deep blue sea ram?![]()
Novi ili stari Monster, potpuno mi je svejedno. Nisam jos prelomio Ray vs Monster, da jesam neki od njih bi vec bio u kolekciji.
Srdjne, ne znam ni sam. Narandzasti sumo mi je onako, sta znam, nije los, ali ipak mislim da je najlepsi plavi Sumo.
U igri je i narandzasti Sea Ram, ali mislim da ga ovaj put necu uzeti zato sto trazim sat sa celicnom narukvicom.
Poslednja ispravka: RUS (22.2.2014. u 18:40)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Rus, ja mislim da je novi Monster apsolutno prelep sat i vredi to malo vise para od starog, Orient je mozda prijaniji za nosenje ali nema sanse da je kvalitetan koliko Monster, niti se moze sa Seikom meriti generalno u kategoriji ronilackih satova. Ili meni samo tako deluje..
Niko ni ne kaze da je Orient bolji sat. Ja sam to i pisao vise puta na forumu. Probao sam naravno oba, i Orient je sat koji definitivno bolje lezi na ruci.
E sad, sto se tice novog monstera, razlika u ceni je mala, to ne bih ni uzimao u obzir, stvar je u tome sto se meni ipak malo vise svidja stari model, ali opet, nemam nista ni protiv novog, nijanse su u pitanju.
Na kraju krajeva ukusi se razlikuju.![]()
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Bookmarks sajtovi