Prvo Omega Speedmaster Automatic ima u sebi isto kao i Breitling Valjoux 7750 doduse modifikovan i najboljeg kvaliteta ali ipak 7750,koji je odlican mehanizam ali kao sto sam rekao 95% Svajcarskih chronographa ga ima.S druge strane Seiko ima svoj in-house vrhunski mehanizam 8r28 .Dok kod Svajcaraca da bi radili moras da ih nosis na servis na svakih 5-6 god i ne daj boze da ti nesto crkne placas trecinu vrednosti sata za popravku,Seiko radi zauvek,ako se seti tvoj cukun unuk od tvog cukunukovog cukununuka moze da skokne do planete Zemlje za jedno 500 godina do Seika da ga podmazu za narednih 500 god.Salu na stranu,imam 3 Seika stara vise od 15 godina i svi rade i izgledaju kao novi a nikada nisu servisirani.Drugo Seiko Sportura automatic chronograph izgleda i ima zavrsnu obradu barem u rangu sa Omegom ako ne i bolju,tj njegov dizajn i kvalitet su meni u samom vrhu od svih satova koji su meni dostupni.Jos uz to Seiko je limitiran u ovoj verziji na 1000 satova koji ce ikada biti proizvedeni i to mu jos vise daje na prednosti.Da moja Omega nije takodje limitirana i nesvakidasnjeg trkackog dizajna i u cast najveceg vozaca F1 ikada ovog trenutka bih je prodao i uzeo Sporturu.U stvari ne bih je prodao,jednostavno cu kada bude bilo kinte uzeti sporturu i imati najbolje sa istoka, i odlicno sa zapada i uzivacu u oba sata.Mogu samo da zamislim ako Seiko prodaje sat za 2500 evra kakvo to remek delo treba da bude da bi se prodavalo,dok omega da zakaci znacku na plasticni budilnik moze da ga proda za te pare.