Strana 3 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 21 do 30 od ukupno 74

Hybrid View

Stariji član Avatar korisnika jole777
    Član od
    12.1.2009.
    Lajkovi
    366
    Reputacioni uticaj
    24

Određen forumom Re: Novi sat u kolekciji

Milose,moras procitati par knjiga o satovima (konkretno o Seiku) a ne samo reklame,casopise i kataloge svicarskih proizvodaca.Znaci knjige horoloskih strucnjaka koji znaju sto govore a ne briljantne menadzerske crtice koje svicarci sire kroz medije dostupne prosjecnom potrosacu.
    Seiko kao proizvodac pojede Breitlinga za dorucak.U svakom pogledu.Naravno moras platiti njihove luksuzne proizvode.

Zasto mislis da je taj Marinemaster kopija Rolexa?Pa to je klasicni Seiko dizajn od najjeftinijeg skx do MM-a.Po tome je svaki diver kopija Rolexa.Zna se sto su hommage i replike a ovo to sigurno nije.
    I zasto uvlacis Rolex-a kao vrhunsku manufakturu u ovu raspravu?Mislim da se Rolex ne treba bojati Seika jer je ipak najpoznatiji brend.
    Usporedujes sat od 6000 dolara sa satom od 2000 dolara.Da li je taj Rolex 3 puta bolji sat? Pogledaj misljenja ljudi koja imaju oba i sam procijeni.I ja bi odabrao Rolexa ali stari moj on je tri puta skuplji a taj isti Seiko je samo par koraka iza njega.
    A o legendarnim modelima,ma ne zelim ni komentirati,nadam se da ces i sam to uskoro prepoznati.
    Seiko postoji vec jako dugo i ne treba mu jos 50g da bi bio bolji od 80%(obziran sam) Svicaraca.

On je jedini odgovoran za totalni slom svicaraca u 70-tima kad je poceo proizvoditi quartz.Prokleti bili sto ga nisu prodavali za 5000eura po komadu nego su automatizirali proizvodnju i priblizili ga masama time efektivno gotovo unistivsi svicarsku proizvodnju.Mislim da trebamo shvatiti sto znaci quartz sat pristupacan svakome u to doba.Pa to je kao da ti danas naprave-ne znam,neunistivi,vjecni sat od materijala koji se nalazi u crnoj rupi...toliko nevjerojatno je bilo ponuditi tako nesto za normalnu cijenu toliko brzo.

Ti isti Svicarci su izbacili Seiko sa Geneva Observatory natjecanja cim su poceli pobjedivati svicarsku konkurenciju a kad su zauzimali 150.mjesto su im bili dobrodosli.Zamijenili su to sa COSC gluposcu koju samo svicarci smiju imati.I tu ih je Seiko prizemljio sa njihovom internom +5-3 tolerancijom.Trenutno najtocnije SERIJSKI proizvedene satove i dalje radi-Seiko.
    Ukratko govoris o horoloskom divu sa vise patenata nego sto ih stane u jedan podeblji roman.Preporucam ti detaljnije proucavanje povijesti tvrtke i njihove skromne pocetke uz totalno razaranje u ratovima,krađe skolovanih radnika i opreme od strane konkurencije,nametnuta proizvodnja streljiva i vojne opreme od strane vlade itd.
    Postoje i dalje zbog nevjerojatne zelje za dokazivanjem i teznji perfekcionizmu osnivaca.Ta recenica je sukus procitanih knjiga na tu temu i vjerujem da kada bi bio upoznat sa svim cinjenicama i trnovitu putu koji je Seiko morao proci da bi bio tu gdje je da bi mozda bio cak i ponosan staviti Marinmastera na ruku.
    No to ostavljem tebi na izbor.Mogu ti samo pokazati put.
    Govorim kao osoba koja je odrasla uz djedovu Omegu i imao sam visoko misljenje o vecini Svicaraca.Danas mi se ta ista vecina iskreno ne svida(blago receno) zbog perfidnog nacina zgrtanja novaca.Vazno je ulagati u prepoznatljivost branda i diferencijaciju u svojoj ciljnoj skupini dok je ulaganje u tehnoloske inovacije i pravo urarstvo postalo potpuno nebitno.Moje misljenje je da nas smatraju ovcama koje treba osisati i potpuno su u pravu sto dokazuje lijep profit vecine proizvodaca.Ostatak pravih Svicaraca ima moje postovanje i divljenje.

Ne zamjeri nikako ne zelim vrijeđati ,dosta teksta je izaslo iz glave i mozda neka recenica i zvuci grubo no svaka cinjenica stoji i nadam se da ce te potaknuti da zagrebes dublje po japanskoj horologiji koja je ipak specificna i drugacija a ne bolja od svicarske.

Edit:vidim dva posta su vec izasla gore,jos jednom moja isprika na ovom ovecem tekstu/razmisljanju.
    Poslednja ispravka: jole777 (12.10.2010. u 22:03)

Stariji član Avatar korisnika milospinkfloyd
    Član od
    8.9.2010.
    Lajkovi
    190
    Reputacioni uticaj
    18

"pa sve do onih na najnizem stupnju razvoja koji nose breitlnig ili rolex" - lose ste razumeli recenicu, pa ne mislite da bih sebe nazvao covekom sa nizim stupnjem razvoja. lose sam napisao recenicu ali mislio sam na FIRME sa manjim stepenom razvoja, tj casovnicasrkog razvoja. gledajuci casovnicarsko umece rolex ili breitling su nisko u odnosu na pomenute patek, zenith....izvinjavam se svima i sebi koje sam nenamerno izvredjao lose napisanom recenicom

a sto se tice rasprave seiko vs rolex i drustvo mislim da je vec uzaludna. kao sto rece jedan clan ranije neka svako kupi sat koji zeli. ja cu kada budem imao novaca kupiti kupiti rolex GMT II ili breitlnig montbrillant 38mm, a posle toga najverovatnije frenk miler. neko ce ipak vise voleti seiko i u tome nema nista lose

eee
    eee je offline
    Moderator Avatar korisnika eee
    Član od
    27.1.2009.
    Lajkovi
    7570
    Reputacioni uticaj
    163

evo ja sa moje strane ulazem da malo smanjimo napetost u temi.

i sam znam da kad se rasprava zahukta reci lete i da se nesto moze razumeti pogresno.

pozdrav

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Citat milospinkfloyd kaže: Pregled poruke
    a sto se tice rasprave seiko vs rolex i drustvo mislim da je vec uzaludna. kao sto rece jedan clan ranije neka svako kupi sat koji zeli. ja cu kada budem imao novaca kupiti kupiti rolex GMT II ili breitlnig montbrillant 38mm, a posle toga najverovatnije frenk miler. neko ce ipak vise voleti seiko i u tome nema nista lose
    Ovo je već druga priča sa kojom se potpuno slažem!

PS.
    Sve što je legendarno u Daytoni je cijena i ime brenda Rolex! Da bi 1 sat postao legendaran mora imati nešto posebno:mehanizam,kućište,bilo šta!!! Ako hoćeš legendu kod Rolex-a onda je to Submariner!

Časovničar Avatar korisnika watchmag01
    Član od
    7.8.2008.
    Lajkovi
    750
    Reputacioni uticaj
    49

kad se već rade usporedbe Rolex-Seiko ,potražite koliko koji brend ima vrsta mehanizama ili calibara i koliko registriranih patenata
    CUBUS ORIENT CASIO ROMANSON SEIKO PULSAR LORUS
    MEEX KENNETH COLE MAREA POLICE

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Citat watchmag01 kaže: Pregled poruke
    kad se već rade usporedbe Rolex-Seiko ,potražite koliko koji brend ima vrsta mehanizama ili calibara i koliko registriranih patenata
    Potpisujem!!!

PS.
    Prijatelju nema te nešto u zadnje vrijeme!? Posao,obaveze?

Banned
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    72
    Reputacioni uticaj
    0

Citat watchmag01 kaže: Pregled poruke
    Apsolutno tacno! I ja cu da citiram watchmag-a, jer ovo su parametri koji su bitni kada poredimo dva proizvodjaca. I jos da dodam: ja mislim da se ni jedan Rolex-ov mehanizam ne moze porediti sa mehaniznom koji se nalazi u GS.

Istaknuti član Avatar korisnika tolarbo
    Član od
    11.11.2008.
    Lajkovi
    30323
    Reputacioni uticaj
    85

Citat HADzI DALIBOR kaže: Pregled poruke
    Ovo je već druga priča sa kojom se potpuno slažem!

PS.
    Sve što je legendarno u Daytoni je cijena i ime brenda Rolex! Da bi 1 sat postao legendaran mora imati nešto posebno:mehanizam,kućište,bilo šta!!! Ako hoćeš legendu kod Rolex-a onda je to Submariner!
    Podrska za sve sto je Dalibor rekao. Daytona je cist marketing!

Stariji član Avatar korisnika Larosa
    Član od
    17.11.2009.
    Lajkovi
    1920
    Reputacioni uticaj
    19

Na kraju se sve svodi na to da,postoje dva tipa vlasnika satova.
    U prvu grupu spadaju oni kojima je važno da svi vide da on,a može i ona,ima skup sat,a to je kod nas,tu mislim na one neupućene,Rolex,Breitling,IWC i da ne zaboravim Panerai,dok drugu grupu čine ljudi kojima je važno da oni sami znaju da imaju kvalitetan sat,koji može a ne mora da bude i skup.Naravno,ja spadam u ovu drugu grupu i moram priznati da je lep osećaj,nema "zlih" pogleda,kada nosite skuplji sat od onih gore navedenih a da to drugi ne prepoznaju.
    A što se tiče Seika,sve najbolje.

Stariji član Avatar korisnika milospinkfloyd
    Član od
    8.9.2010.
    Lajkovi
    190
    Reputacioni uticaj
    18

@sub prica o rolexu je jedna od stvari koje sam ja pokusao da kazem. dakle ja takodje volim rolex, tj obozavam ga. cim budem imao 7800 eura kupicu GMT II u celik zlatu ili submarinera u celik zlatu. mi koji volimo rolex moramo sebi priznati jednu stvar, to je da patimo od brenda, i ja to nikada nisam krio da kazem. ali mi se cini samo da 99% ljudi na svetu pati od brenda, zato sam o rolexu pricao generalno a ne samo u svoje ime. zato mi je malo cudno da bi neko pre kupio marinemastera pre submarinera (ne gledajuci cenu) ali ako ima i takvih onda ok, sta sad, ima nas svakakvih. ja to ne bi uradio neko drugi bi.

@milan_zmaj ako mislis na uvrede tipa moja recenica "nizi stupanj razvoja..." ja sam obajsnio o cemu se radi i da sam nenamerno uvredio sve clanove koji poseduju breitnig i rolex pa i samog sebe. u pitanju je bila lose formulisana recenica i ja sam se izvinuo svima

Slične teme

1. CUBUS - hrvatski brend satova
    By Shmizla in forum Satovi proizvođača iz ostalih zemalja
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 8.5.2011., 22:29

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •