Strana 2 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 51
Like Tree2Likes

tema: Satovi na aukcijama...

Hybrid View

Moderator Avatar korisnika sima hrabri
    Član od
    16.12.2009.
    Lajkovi
    3874
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    141

Određen forumom Re: Satovi na aukcijama...

Pa, s jedne strane, cini mi se da nema potrebe otvarati posebnu temu za satove na aukcijama, jer sve moze da ide pod Procenu satova, samo bi se naveo i link sa aukcije. S druge strane, mislim da je ideja o kacenju linkova sa aukcija dobra - bas da bismo jedni druge informisali o nekim zanimljivim ponudama i dobili misljenje o originalnosti i vrednosti satova. Ne vidim kako neko moze da reklamira svoju aukciju - mislim, neka proba, ali smo svi tu da kazemo sta o njoj mislimo, pa mozda od reklame ispadne i autoreklama. Internet i jeste dobar jer je protok informacija brz i, uglavnom, slobodan, a cenzura na njemu svedena na najmanju meru. Iskreno, ne razumem u cemu je problem s kacenjem linkova za aukcije.
    A sto se medjusobnog dizanja cena tice, ili nekakvog off scene dogovaranja i to je mac sa dve ostrice, i verujem da toga spontano nece biti. Ovaj forum mi i jeste omiljeno mesto za izlazak na netu, jer mislim da je cela ekipa s foruma totalno ok!

Da, btw, dragon pomenu i rubriku sa oglasima, pa da dodam da mi je zao sto se tek poneki sat pojavi tu, i bilo bi lepo kada bi bila mnogo veca ponuda, ali i to, naravno, ide sve s vremenom i rastom foruma. Uglavnom, voleo bih da vidim i stare satove u oglasima, vrlo ih je malo, pa koristim priliku da pozovem sve one koji imaju neke stare primerke da ih slobodno stave u oglase, postujuci, naravno, pravila oglasavanja. Licno, vise bih voleo da kupim od nekoga s foruma, nego od nekoga s Limunda, jer je tamo 90% satova nasminkano za prodaju - to je bar moje iskustvo!
    Poz!
    Poslednja ispravka: sima hrabri (15.12.2010. u 15:17)
    Citat jole777 kaže:
    Ne pali me marketing, placeni oglasi ni sportasi/glumci. Daj mi kakvu vintage Omegu, in house Seiko ili Sinn-a i meni je to sasvim dosta.

Stariji član Avatar korisnika Don_Krstic
    Član od
    17.7.2009.
    Lajkovi
    522
    Reputacioni uticaj
    20

Ok, onda tema može i da se zaključa, a linkove možemo kačiti i u temi za procenu vrednosti...
    Ja sam imao na umu da ovde prenesemo deo ponude članovima koji ne posećuju te sajtove a mogli bi biti zainriresovane za neke primerek.

Član Avatar korisnika vlax
    Član od
    30.11.2009.
    Lajkovi
    1283
    Reputacioni uticaj
    16

Citat dragon kaže: Pregled poruke
    Do tada, skrenuo bih vam pažnju na jedan oglas u kojoj se prodaje re*lika Tissot PRC200 sata! Re*like drugih proizvođača kao što su Rolex, Breitling, Omega su česte na ovim sajtovima, ali Tissot nije pa se lako može desiti da neko od članova poželi da kupi ovaj "sat".
    Dragon, s obzirom da posjedujem isti PRC 200 i da sam dobro informisan po pitanju replika istog, interesuje me kako si mogao na osnovu slika da zakljucis da je rijec o replici, tim vise sto slike nisu nekog dobrog kvaliteta? Ovo pitam iz razloga sto ne bih volio da neko moj sat, ako se nekad odlucim da ga prodam, unaprijed proglasi za repliku, a pri tom ne poznaje pravo stanje stvari.

Pozdrav

Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

Slike su dovoljno dobre da može i žmurećki da se vidi da se radi o jaaaaakoooo lošoj re*lici PRC200 modela. Evo, pošto imaš ovaj sat zamoliću te da ga uzmeš u ruke i zatim uporediš sa ovim na slici, deo po deo brojčanika a zatim da ovde u temi napišeš po čemu se sat na slici razlikuje u odnosu na original. Prilično lak zadatak.

Pozdrav
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Men invented time. Seiko perfected it.

Član Avatar korisnika vlax
    Član od
    30.11.2009.
    Lajkovi
    1283
    Reputacioni uticaj
    16

Citat dragon kaže: Pregled poruke
    Slike su dovoljno dobre da može i žmurećki da se vidi da se radi o jaaaaakoooo lošoj re*lici PRC200 modela. Evo, pošto imaš ovaj sat zamoliću te da ga uzmeš u ruke i zatim uporediš sa ovim na slici, deo po deo brojčanika a zatim da ovde u temi napišeš po čemu se sat na slici razlikuje u odnosu na original. Prilično lak zadatak.

Pozdrav
    Uf, dragon, potpuno si upravu. Suvisno je i reci koje su razlike, vidi se "iz aviona"... Vrlo losa replika...

Pozdrav

Administrator Avatar korisnika Vladan Stevanovic
    Član od
    22.1.2008.
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

Pozdrav svima,

evo da se i ja oglasim u ovoj temi.
    Za početak bih citirao pravilnik foruma koji se odnosi upravo na linkovanje online aukcija:

4. Linkovanje aktuelnih online aukcija je dozvoljena samo u svrhu diskusije. Linkovi ka netačnim, sumnjivim i obmanjujućim aukcijama su takođe dozvoljene, ali pod uslovom da je jedina namera upozoriti ostale članove. Linkovi ove vrste koje postavlja sam prodavac će se tretirati kao prodajni post koji će biti odmah izbrisan.
    Imajući ovo u vidu moja odluka je da tema nije u skladu sa pravilnikom jer je linkovanje dozvoljeno samo u svrhu diskusije kao i da se skrene pažnja i upozore korisnici, a linkovanje i promovisanje online aukcija ne može samo po sebi činiti osnovnu svrhu teme.

Ukoliko neko od članova zaista želi da kupi neki sat sa online aukcije a nije siguran da li je sat autentičan, i potreban mu je savet iskusnijih onda je to validan razlog za postavljanje linka.

Tema će ostati otključana za sve nedoumice i pitanja ovakvog tipa jer je ovo ipak mesto gde ljudi mogu da potraže pomoć i savet.
    Svi linkovi objavljeni u prvoj poruci će biti izbrisani.

Na kraju bih samo napomenuo da se sprema ogromno unapređenje sajta sa mnogim funkcionalnostima između kojih i unapređena berza polovnih satova, pa bih vas zamolio da se strpite. Celokupna web aplikacija će biti predstavljena najkasnije za treći rođendan portala, odnosno 25. februara 2011. godine.

Pozdrav.

Član od
    17.7.2009.
    Lajkovi
    522
    Reputacioni uticaj
    20

Drugari je l može mala pomoć oko ovog Tissota, video sam na netu da ima replica, pa da proverim sa vama za svaki slučaj i ako ima račun i sve ostalo.

Član od
    17.7.2009.
    Lajkovi
    522
    Reputacioni uticaj
    20

Seiko

Šta mislite da li je original, ja bih rekao da jeste, ali da proverim?

Član Avatar korisnika Milanche78
    Član od
    30.7.2009.
    Lajkovi
    199
    Reputacioni uticaj
    19

Ja bih uvek pre kupio sat ovde na forumu ( i ne samo ovom), nego na nekoj aukciji.
    Pre svega imam vise poverenja a i cena je realnija, na ovim aukcijskim sajtovima cesto se "lovi u mutnom", mada moze i da se "naleti", ali to je retko, a i neko ce to vec da kibicuje.
    Zato se i nisam preterano interesovao, ali evo sad malo gledam i ima stvarno "primeraka" za prijavu nadleznim organima.
    Nije to nista novo, vec poznata stvar da se prodaju satovi naizgled zvucnih imena, u stvarnosti krsevi "po znatno nizim cenama od kataloskih", koje su i takve visestruko naduvane.
    Evo bas gledam lik prodaje gomilu nekakvih "Graham" satova, cene po nekoliko hiljada €, a najjaci je jedan lik koji prodaje original Longine, dobio ga od JAT-a, za ni manje ni vise nego 1 000 000 din, dobro, dinar se jeste srozao, pa ovo mozda i nije neka cifra u "valuti", ali opet, Mnoogo!

Ej i jos kaze "za prave poznavaoce", a ne bi mu dao tu cifru ni u dinarima, a kamoli u evrima!
    Zaista ozbiljno mislim da bi to neko trebalo da prijavi.

Mlađi član
    Član od
    22.7.2009.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    17

Kupio sam sat preko limunda i nisam se bas proslavio, bacio sam nekoliko hiljda dinara a cini mi se da cu baciti i sat da se ne nerviram. Mislim da sto se satova tice treba obici Limundo i slicne kupovine na nevidjeno

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •