naravno da je za kantu jer original kosta 10.000evra, kartije se ne kupuje na vasaru
Printable View
zar bas niko ne moze da mi kaze vednost ovog sata?
Nazalost vrednost je mala, a i stanje sata je dosta lose.
Mislim da je 10-ak e neki maksimum.
Zdravo narode,interesuje me da li neko zna za dzepni sat Edma 17 rubis antichoc,sat je star 35 god,u ispravnom stanju.da li vredi nesto.
Prilog 73785Prilog 73786Prilog 73788Prilog 73789Prilog 73791
Zanima me vrednost ova dva modela, u pitanu su Zenith (muski) i zenski Longines. Mislim da su kupljeni negde oko 1960, na jednom je ugraviran datum. Slike nisu zavidnog kvaliteta. Tako da se izvinjavam unapred.
Prilog 74497Prilog 74498Prilog 74499Prilog 74500Prilog 74501Prilog 74502
Postovani prijatelji molio bih Vas da mi nesto vise kazete o satu marke DARWIL MARS 71
interesuje me i da li znate njegovu vrednost, kao i istoriske podatke...nisam uspeo nista da nadjem o njemu...u pitanju je hronograf sa datumom... neki Valjoux kalibar je u pitanju sto se kalibra tice nisam siguran.
Unapred Veliko hvala.
Imas ovde malo http://www.svetsatova.com/forum/f121...i-4041-17.html
Prilog 75159Prilog 75160Prilog 75161Prilog 75162Prilog 75163Prilog 75164
Pozdrav svima, interesuje me vrednost ovog mog sata,unutra bi trebalo da je masina ETA-7750?
Hvala
Interesujeme koja je cena ova dva modela ZENITH cal.2532 i OMEGA constellation chronometer automatic cal.712 jer sam zainteresovan za kupovinu.
Prilog 75165Prilog 75166Prilog 75167Prilog 75168Prilog 75169Prilog 75170
Molio bih za procenu ova tri modela.Prvi je moj sat koji nosim,a ostala dva su slike koje sam skinuo sa neta i za koje sam zainteresovan za kupovinu,pa bih molio pribliznu procenu.
Da li neko moze da mi kaze vise o ovom satu. Znam da ima bar 70 godina i da je zlatan. Zamoljen sam da pitam za procenu, vlasnik zeli da ga proda pa makar i kao lomljeno zlato
Ovo je mali ženski sat na navijanje i još uvek je ispravan, iako je sa nama sigurno 50 godina. Da li neko može da pomogne oko procene njegove vrednosti.Potreban mi je i novi kaiš za njega, ali pošto je jako uzan teško je naći odgovarajući.
Bez dobrih slika sata, tesko da ce neko moci da kaze nesto vise.
Uputstvo za postavljanje slika je ovde http://www.svetsatova.com/forum/f62/...rumu-1191.html
Nov sam na forumu i registrovao sam se jer mi je potrebna mala pomoc. Naime imam par starijih svajcarskih satova, tipa zodiac, gruen, koji mi vise nisu potrebni, pa bih zeleo da znam njihovu pribliznu vrednost. Slike bih ili postavio na forum ili poslao nekom na mejl, ukoliko je neko spreman da mi pomogne, bio bih mu veoma zahvalan.
Djordje, dobro nam došao na portal i forum! :)
Uslikaj dobro satove pa ćemo tek onda videti da li neko i koliko može da ti pomogne. Verovatno će biti članova koji ti mogu dati komentar na osnovu fotografija. Ovako bi sve bilo uopštena priča.
Veliki pozz! :)
Evo slika, pa ukoliko se neko razume bio bih veoma zahvalan :).Prilog 75615Prilog 75616Prilog 75617Prilog 75618Prilog 75619Prilog 75620Prilog 75621Prilog 75622Prilog 75623Prilog 75624
zodiac je u veoma losem stanju, cini mi se koliko vidim da je radjen za trziste SFRJ posto pise UTO, gruen je nekada bio cenjen proizvodjac satova, moja majka je davno nosila slican, danas se gruen nalazi u vlasnistvu nekog americkog koncerna koji nije umeo da iskoristi nasledje :(
ova stowa džepna je fenomenalna i vredi najvise od pomenutih cija je vrednost simbolicna, ne znam da li je od zlata, ja je ne bih prodavao jos uvek
Da jeste, zodiac je radjen za nase trziste i dani u sedmici su na nasem jeziku: pon, uto, sre... Mislio sam da ga to cini vrednijim, kao i mozda zbog mehanizma u njemu o kom nista ne znam, sem da je sat star, pa oko 30 godina i da u losem stanju je. Gruen je poprilicno star. Koliko znam stowa nije zlatna, mada nisam siguran ni kako da proverim. Znaci cena za prva dva sata je simbolicna :D? Koliko bi stowa vredela? Hvala na predjasnjem odgovoru :)
pa to sa cenom je individualno, nezahvalno je za procenu, ako cemo u ciframa, mada nemoj me drzati za rec, gruen 1.000dinara najvise, zodiac bi tesko nasao kupca :(, a stowa ako nije zlatna, 50-ak evra, ako je zlatna, onda najbolje je da je prodas u lomljeno zlato
ja stowu ne bih nikome prodavao jer je lepo ocuvana, to je moja procena djordje, nemoj me drzati 100% za rec
provera, zlatar ce ti reci sve, a priori, potrazi zigove, tipa Au pa tri broja posle, to ti govori koja je cistoca zlata
Hvala mnogo, znam da je nezahvalno govoriti o ceni. Zodiac je bas iznosen, to je steta. Stowa je u super stanju samo ne znam sta bih sa njom, ja sam ipak 87 godiste, ali ne moram je prodavati kao ni ostale :). Potrazicu zig, smetnuo sam sa uma da je izvadim iz kucista. Pozdrav :thumbsup:
Dobro vece postovani forumasi.
Ja sam nov na forumu tako da se ne snalazim jos uvek bas najbolje...
Ne razumem se u satove tako da bi mi trebala vasa pomoc.
Imam IWC Schaffhausen Mark XV AUTOMATIC
Ali ne znam koliko je star i dali je u pitanju kopija ili original...pitao sam par ljudi ali niko nije bio siguran ili su mi davali razne odgovore...
Mozete li mi reci iz koje godine je ovaj model?
Dali je u pitanju kopija ili original?
I neka okvirna cena koliko bi vredeo?
Bio bih Vam veoma zahvalan!
Srdacan pozdrav!
Evo i linka sa slikama:
Postimage.org / gallery - IMAG1120, IMAG1122, IMAG1123, IMAG1124, IMAG1125, IMAG1126, IMAG1127
Nadam se da nisam promasio mesto za postavljanje teme...
Dobro veče i dobro došao Marko...:D
Nažalost sat koji ste postavili je kopija...
Marko
Čisto da imaš dva mišljenja :)
Kopija koja ,samim tim, nema nikakvu vrednost.
Evo i trece misljenje,
Kopija 100%.
Šta ste napali sa mišljenjima- ovo je bilo za početnike,a ne za prekaljene vukove!:D
Da vas vidim kada neko postavi kopiju od cca 400€!
Onda će da bude: :eek::confused: ,daj sliku mehanizma(ovo ja obavezno tražim:D) !
Istina, ali posto je rekao da je cuo nekoliko razlicitih odgovora(?!?), bolje da cuje misljenje nekoliko clanova.
Hehe,volio bih vidjeti one koji su mu rekli da je ovo original.
I malo vas peckam- šta se odmah buniš?:p
Pozdrav svima! Ne znam jesam li postavio pitanje u pravu rubriku.
Htio bih samo saznati nešto više o ovome satu i kolika mu je prosječna vrijednost?
unaprijed hvala na odgovorima
Prilog 76869
Klasicni Orient, verovatno negde iz 70-ih.
Sto se tice vrednosti, ona je mala, rekao bih negde oko 20-ak e.
Kampanel, dobrodošao na forum. Interesantan Orient. Nešto me interesuje pa bih te zamolio da ako možeš napraviš zumiranu i čistu fotografiju zadnje strane sata .
...ja prvi put vidim ovakav logo Orienta (oblik slova , razmak izmedju istih....etc....) Prilog 76884
Zeleo bih da pitam koliko (i da li uopte vredi) moj sat. U pitanju je sat marke Mario Broggi (SWISS MADE), serijski broj 8440, pozlacen celik, pokazuje datum. Sat je kupio iz Svajcarske 1995. godine moj otac za 50 franaka. Dan danas radi, nije se nijednom pokvario, samo sto mu menjam bateriju. Skoro sam zamenio staklo i rucni kais.
Prilog 76988Prilog 76989Prilog 76990
Pozdravljam cenjene forumase i ljubitelje satova. Zamolio bih nekog poznavaoca za par reci o ovom satu. Procitao sam dosta o Cortebrt firmi na ovim stranicama pa bi me zanimalo dali je ovaj sat sa originalnim Cortebert mehanizmom i koje oznake kalibra je. Jedino sto ja vidim je oznaka pozlate 10 mikrona. Kolika je okvirna vrednost iako ne bih prodavao sat, cisto da znam sta imam.
hvala mnogo
Aleksandar
Prilog 76995Prilog 76996
Dobro dosao na forum!
Sto se tice mehanizma, cini mi se da je to unitas 6325.
Sto se tice vrednosti, ne bih mogao tacno da ti kazem, ali znam da nije nista narocito.
Pozdrav i dobro došao na forum...:)
U njemu nije Cortebertov mehanizam već AS 1130 takozvani "wehrmachtswerk" ili vojni mehanizam.
Na ovom linku ima nešto više o samom mehanizmu.
Tržišna vrednost sata je do 50 evra...
Evo preteče me RUS, inače da te nezbunjuje mehanizam Unitas 6325 je isti kao AS 1130...
U pitanju je unitas mašina, što se vrednosti tiče, sat nije u lošem stanju tako da možeš da računaš na par crvenih.
Krstić je previše optimističan kada su cene u pitanju:)
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-...wk&Unitas_6326
hvala, moze li se priblizno proceniti starost sata?
Hvala svima na brzim odgovorima! evo slike stražnje strane sata..sat je kupljen u Libiji početkom 70-ih. Našao sam na internetu slične, ali ni jedan nije isti kao ovaj. Pogotovo nisam nigdje vidio ovakav logo Orienta. Pa ako još nešto znate o satu, slobodno napišite ;)
Prilog 77034
Ne znam ništa novo a što već nije rečeno. Zadnja strana me je interesovala jer sam mislio da je kućište možda oklopljeno volfram karbidnim oklopom ( nešto što se vezuje za Rado satove a što su mnogi pa i Orient koristili na svojim satovima ). Nema tog oklopa ali sat je interesantan. Oblik kućišta , sečeno staklo, boja brojčanika su nešto se najviše vezuje za satove 70-tih. Lep sat, sredi ga koliko možeš, takvi satovi se više ne proizvode.