Ima zanimljivih komada stavi pojedinacne sl.
Printable View
Ima zanimljivih komada stavi pojedinacne sl.
svaštara.....to je uvek najzanimljivije.....slike.....slike.....slikee....
http://www.dodaj.rs/f/j/r8/RUBHaxC/slika0565.jpg
http://www.dodaj.rs/f/36/12J/2tsbeWiU/slika0567.jpg
http://www.dodaj.rs/f/29/dW/GTxIs7O/slika0569.jpg
http://www.dodaj.rs/f/k/Kg/zxUyb1A/slika0570.jpg
na plocici pise E bartuschek lodz petrikauer str no 145
i znam da je sat kupljen '45
Da li neko zna, da l' vredi ista ovaj sat? Unapred hvala ;)
Prilog 46660Prilog 46661Prilog 46662
Najbolje da sacekas clan fotopetar da ti kaze.
Ima najvise iskustva sa ovakvim satovima.
Poštovani zanima me dal bi neko mogao da proceni ovaj sat. U pitanju je Louis Arden marka. Sat je malo stariji (nasledje od bakice). Vodotporan je i od 23 karatnog zlata je. Zanima me njegova vrednost i takođe ukoliko se odlučim da ga prodam kako šta kome čemu :D. Hvala unapred
sat.zip (3 slike se nalaze u arhivi nisam hteo da stavljam kudagde da ne izguve na kvalitetu jer sam video da je bolje da bude HQ :D )
Dobro dosao na forum.
Meni se cini da to nije zlato u pitanju, vec pozlata, mozda gresim.
Cak i pise da je 23k G-P(Gold plated)
A i brend je osnovan 1995.
Evo bas sam se sad vratio da se ispravim. Al eto ti me pretece. Da u pitanju je 23k GP ( Gold Plated)
PS: Zasto mi neda brz odgovor ? TJ nikad ne prikaze poruku vec moram uvek advanced
Pozdrav!
Fortis taj je više šminka sat.Za više informacija trebalo bi vidjet mehanizam sata,al moja procijena je da sat nije baš nešto vrijedan od 50-100€ ovisi koji je mehanizam.
Lp!
Hvala na odgovoru ;)
E druze, sat sam danas odneo u zalagaonicu, oni ga procenili i odusevili su se. Kazu da je to neki kolekcionarski primerak koji je napravljen 1931. godine i vredi mnogo. Sutra se vracam tamo i ako budem imao srece prodacu ga za dobre pare. Ipak nije "sminka sat" kako kazes. Ali dobro, jos jednom hvala na odgovoru i na odvojenom vremenu za moj "Fortis".
Lp!
Jel imas sliku mehanizma da vidimo?
Ako mozes da ga prodas za dobre pare, samo napred.
Ili se ti salis sa nama, ili oni nemaju pojma. Incabloc se svakako pojavio nakon toga, a ovakav Fortis logo je usao u upotrebu 1970-ih. Tako da ja nagadjam da je sat iz tih godina...
Neko se sali sigurno a ko manje bitno,necemo se time baviti.svako moze lako da proveri koliko mu vredi sat ako nije zadovoljan odgovorima koje je dobio ovde.
Incabloc je izmisljen 1934, tako da tesko da je sat iz t1931. kao sto su ti rekli.
mada po samom satu, i ja bih najverovatnije rekao da je tu negde iz 1970-ih, eventualno 60-ih.
Ali pazi, bez dobre slike mehanizma, niko ne moze da ti proceni tacno sat sa slike.
Javi sta si uradio, i koliko su ti platili.
Edit: umalo da zaboravim, clan Fotopetar je jedan od najecih strucnjaka po pitanju dzepnih satova na forumu, a i sire.
Nov sam u svetu satova pa me interesuje koliko vrede ovi satovi, ako uopste nesto vrede? :) Unapred hvala...
sat.rar download - 2shared
sat2.rar download - 2shared
Dobro dosao na forum.
Nazalost materijalna vrednost im nije tako velika, Seiko nisam siguran, ali mislim da je tu negde oko 20 do mozda 30 eura, ako je sve ispravno.
Ova dzepna molnija max 15-20, ali da je kao nova.
Dal je iko išta mogao da uradi za onaj moj sat ?
Izvinjavam se ako dosadjujem :P
Slike sata MM1337, koje sam download-ovala.
Ukoliko neko ne želi da ih vidi u oruginalnoj rezoluciji, može ih pogledati ovde malo umanjene. :)
Prilog 47212 Prilog 47213
Vec sam pisao da sat nije bas toliko star, obzirom na to da je brend osnovan 1995.
U pitanju je modni brend.
Problem sa ovim satovima je sto malo ko ima iskustva sa njima, tako da je nekad bolje ne napisati nista, nego napisati nesto pogresno.
Ne bih se izjasnjavao o ceni, posto nemam predstavu koliko bi mogao da kosta.
Zdravo svima. Imam sat za koji bih Vas sve zamolio da ga pažljivo pogledate i ako je moguće date neku svoju procenu vrednosti.
Sat sam dobio na poklon od svog dede, a on ga je dobio na poklon od direktora Mercedesovog predstavništva u Austriji povodom jubileja Merc. kompanije, devedeset i neke. Sve što znam da je pozlaćen (ne znam koliko karatnim zlatom), vodootporan, ima mehanizam miyota OS10...
Dobro dosao na forum.
Rec je o reklamnom satu koji su davali povodom nekog jubileja, kao sto i sam kazes.
Slicno su radili jos neki proizvodjaci.
Mehanizam miyota os10 je solidan mehanizam.
Nzalost ovi satovi nemaju neku veliku materijalnu vrednost, pretpostavljam da je tu negde do 30-40e Max.
Hvala na odgovoru. Iskreno, mislio sam da vredi više jer je to bio poklon najvernijim i najboljim saradnicima. Ne bih nikad rekao da se Mercedes bruka tako jeftinim poklonima.. :huh:
Uskoro ću postaviti na procenu još jedan sat. U pitanju je ''raymond weil'' :)
Ne vredi mnogo ali bi mozda neki ponosni vlasnik merdzana za nega dao i malo vise samo da ga ima :)
Vodootporan je samo na kisu,nemoj slucajno s njim u vodu.
Prilog 47632Prilog 47633Prilog 47634
Da li neko zna koji bi ovo mogao biti sat, godina proizvodnje a samim tim i neka njegova približna cijena? Navodno radi se o srebrenom satu. Hvala.
Prvo da se predstavim, ja sam Andrej. Danas sam na tavanu nasao torbicu punu satova, starijih satova iz '92, '91 i neki od njih mi izgledaju stvarno vredno. Trazio sam na internetu i uspeo sam da nadjem samo jedan i njegovu vrednost. U pitanj su 2 Michel Jordi sata zatim Catamaran sat , Yves Renaud , Burberrys , Certina i Casio. Molim vas da mi kazete okvirnu cenu nekog od ovih satova ili da mi kazete kome bih mogao da se obratim u vezi sa tim. Hvala unapred!
Prilog 48355Prilog 48356Prilog 48357Prilog 48358Prilog 48359Prilog 48360Prilog 48361Prilog 48362Prilog 48363Prilog 48364Prilog 48365Prilog 48366Prilog 48367Prilog 48368Prilog 48369Prilog 48370Prilog 48371Prilog 48372Prilog 48373Prilog 48374Prilog 48375Prilog 48376Prilog 48377Prilog 48378Prilog 48379Prilog 48380
Torbicu na tavanu sa satovima:blink:
Ma to je neki saner donosio mom caletu jos tada :)
Znam da ne radite procene preko slika.Ali molim Vas za bilo kakvu informaciju.Radi se o porodicnom nasledstvu-pa bismo voleli da znamo da li ima neku vrednost?Zivimo u unutrasnjosti i u nasem gradu niko ne radi procene.Sat je ispravan.Nismo sigurni da je kutija od njega.Nije problem doci do Beograda na procenu ako ima neku vrednost.
Veliki pozdrav
Prilog 48830Prilog 48831Prilog 48832Prilog 48833Prilog 48835Prilog 48836Prilog 48837Prilog 48838Prilog 48839Prilog 48840Prilog 48841Prilog 48843Prilog 48844Prilog 48845Prilog 48846Prilog 48847Prilog 48848Prilog 48849Prilog 48850Prilog 48851
Dobro dosli na forum.
Nisam bas strucnjak za zenske satove, te zbog toga necu pricati o ceni.
Ali mislim da bez dobrih slika, niko ne moze da kaze nesto vise o satu.
Na ovim slikama se ne vidi jasno ni ko je proizvodjac.
Pozdrav
Na satu samo pise 17 jewels i Geneve.
Za početak su neophodne mnogo oštrije slike, pre svega brojčanika i mehanizma. Ako ne možete da otvorite mehanizam, zamolite časovničara u svom mestu da to uradi i slikajte ga, ali ne telefonom, već digitalnim aparatom visoke rezolucije.
Što se tiče kućišta ili poklopca kućišta (ono se nalazi pozadi), ima li neke oznake od kog je metala? Nažalost, ove slike su apsolutno neupotrebljive.
Dodato naknadno: ako dobro vidim, na poslednjoj slici piše stainless steel, tj. nerđajući čelik.
Dobro veče i pozdrav svima, prvi put sam na forumu pa je red da sve pozdravim. Sajt je ekstra, bez ikakvih zamerki. Imam sat koji mi je otac poklonio a on ga je takođe dobio na poklon (negde osamdesetih godina prošlog veka), da li mozete okvirno da ga procenite? Inače, sat je ekstra, malo nošen, ima omeginu oznaku na ključu kao i žig na nosaču kaiša, suviše je mali pa nemogu da razaznam oznaku. Unapred hvala na odgovorima.Prilog 48893
Zaboravio sam da napomenem da je sat na navijanje, mehanički. Izvinjavam se moderatorima.
Zdravo svima. Moze li mi neko reci okvirno koliko vredi ovaj sat? Pozdrav
Prilog 49290Prilog 49291Prilog 49292
Dobrodošao na forum. Swatch irony hronograf. Pa ti su satovi nekada bili popularni a cijena im se kretala otprilike oko 120-150 njemačkih maraka ( naravno novim). E sad njegova cijena ( u polovnom stanju ) zavisi prije svega od onoga ko je spreman da kupi takav sat. Bez uvrede ali ja recimo ne volim takve satove i za mene ga ne bih kupio. A ako bih ga kupovao nekome za poklon dao bih 20tak evra. Možda se javi još neko ko je više privržen takvim satovima pa ti kaže detaljnije informacije o vrijednosti polovnih satova iz te grupe. Možda bi bilo dobro da pogledaš postove iz grupe modnih satova možda nađeš nešto što će te zanimati. Pozdrav.
To je to izmedju 20 i 30€.