Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 101
Like Tree73Likes

tema: Koliko plaćamo ime?

Hybrid View

Stariji član Avatar korisnika milospinkfloyd
    Član od
    8.9.2010.
    Lajkovi
    190
    Reputacioni uticaj
    18

Određen forumom Re: koliko placamo ime

pitanje tera na razmisljanje,...ja ne znam na njega da odgovorim ali mislim da se za ime placa puno. ali ja nemam nista protiv toga
    Poslednja ispravka: HADzI DALIBOR (23.5.2011. u 19:00)

Banned
    Član od
    1.3.2011.
    Lajkovi
    86
    Reputacioni uticaj
    0

pitanje tera na razmišljanje?

šta se tu dovraga ima za razmišljati?

pa odrastao si u svijetu reklama i marketinga.

Ime se uvijek plaćalo...
    Poslednja ispravka: HADzI DALIBOR (23.5.2011. u 18:59)

Istaknuti član Avatar korisnika 23jewels
    Član od
    9.10.2010.
    Lajkovi
    7987
    Reputacioni uticaj
    232

mnogo U ovom danasnjem,potrosackom,drustvu marketing igra kljucni faktor. I to agresivni marketing... Ne zelim da ulazim u polemiku ko koliko vredi,to je zacaran krug,rupa bez dna,ali fakat je da se ime,istorija i tradicija debelo placa...

Zasto Casio (kapa dole toj firmi) ne sponzorise Roland Garros?

edit: Vise mi se dopadao ne editovan post Panonskog
    panonski likes this.

Moderator Avatar korisnika vladas
    Član od
    17.9.2009.
    Lajkovi
    4350
    Reputacioni uticaj
    181

Vec je poznato da je Hadzi Dalibor u rodu sa Njegosem

Citat 23jewels kaže: Pregled poruke
    Zasto Casio (kapa dole toj firmi) ne sponzorise Roland Garros?
    Nisi u pravu . Pogledaj ko je glavnio sponzor Red Bull-a i Fetela!
    No time to lose

Član od
    9.10.2010.
    Lajkovi
    7987
    Reputacioni uticaj
    232

Da,ali ko je oficijalni merac vremena? Znam da je dugo bio TAG,pa onda SIEMENS jedno vreme. Nisam primetio ko je sada.

Seiko je ranije bio merac na atletskim takmicenjima,mislim da je i na olimpijskim igrama bio,ali uglavnom su danas ta mesta rezervisana za svicarce...

Član od
    9.10.2010.
    Lajkovi
    7987
    Reputacioni uticaj
    232

A,dobro,Vlado,Vladan je hipoteticki rekao to 4000e
    Ima tog "poreza" i kod Grand Seika,Royal Orienta...

Ove firme koje si nabrojao mislim da svi respektuju. Ja cu biti dovoljno drzak da kazem da je taj "porez" jako veliki kod Omege,Rolex-a i Breitlinga...

Vec sam napisao u prethodnom postu,niko me nece ubediti da je Omega 3x bolja od Hamiltona i da je uopste bolja od Longines-a,npr...a sta drugo placamo nego IME

Član Avatar korisnika skydiver
    Član od
    20.11.2008.
    Lajkovi
    251
    Reputacioni uticaj
    23

Razvoj. Pored marketinga, veoma bitna stavka. I veoma skupa.

Kod glomaznih brendova, koji zapošljavaju mnogo ljudi, sve je mnogo skuplje. Naravno ima brendova koji sede na lovorikama, ali dosta ih radi na inovacijama.

I mali off apropo Swatch priče, da ne ulazim u sada koliko su pomogli industriji satova, ili odmogli. Po meni dovoljno je šta su uradili sa GO da dobiju naklon, a još im i ne uvaljuju ETA mehanizme.

Stariji član Avatar korisnika ANGEL II
    Član od
    7.11.2010.
    Lajkovi
    387
    Reputacioni uticaj
    0

Vladas, konačno!

OFF
    Nažalost ali po prvi put priznajem svoj OFF i ako bih Vam bio zaista zahvalan da ga ne brišete ali imam zaista ogromnu želju da ovo objavim.

Previše puta se pokreće pitanje o tome koliko budala ima na forumu, počinjem ovako da doživljavam svake ovakve teme. Bile budale ovde ili svuda u svetu te budale su zaradile svoj novac i kupile sebi sat za kojeg smatraju da je nešto najbolje za njih i iznos novca koji daju, ko je tu budala?
    A svako bi od tih pametnih ljudi dao da može i imao na ruci nešto poput Breitlinga, Omege, JL, UN, IWC, GP.....
    Ostavite se ljudi pametovanja i pitanja koliko vredi ETA u satu, nije svaka ETA ista imam iskustva sa preko 50-ak satova kojima poznajem srce i zvuk mehanizma, nije svaki isti, počevši od zvuka rotora dok namotava pa sve do svoje preciznosti, dorada i ukrašavanja. Dakle veoma se razlikuje 2824-2 u Tissot satu i 2824-2 u Breitlingu, kao i Fortisov 2893-2 sa IWC-ovim 2893-2!
    Kod ljubitelja satova sazrevanjem i istraživanjem vremenom dolazi i savršenstva u satu kojeg samo prepozna u tim modelima za budale jer je pravo majstorstvo samo u njima, a nije potreba za isticanjem u društvu već prava ljubav prema pravim satovima.
    Kada ih budete probali i imali znaće te koliko sam bio u pravu, a do tada uživajte u svojim mislima i ne nazivajte ljude pogrdnim imenima jer su mučno zarađivali svoj novac za svoje miljenike ako mislite da sam se našao prozvaim, nisam jer ja znam ko sam, šta sam....
    A nainterasantnija mi je stvar da još ne znate kako kuca pravi Seiko mehanizam, veoma se razlikuje od 7S26, a mislite da je to nešto najbolje.

Swatch grupa je politika i sada naplaćuje svoje zasluge i poigrava se brendovima kao veće zemlje s manjima.
    Longines je nekada bio bolji od Omege, sada je dosta niži ali niko ne zna šta će stim brendom nastati nakon 5 godina, verovatno ponovo svoj manofakturni mehanizam i tako polako gase ETA mehanizme.....Verujem da fabriku sat ukupno košta 40% od prodajne cene, vrlo rado bi im platio i dozvolio da zarade tih 60% i njima da plate reklame, radnike, patente....

Miloše, ne mogu još da kuckam, Hadzi Dalibor ti je sve objasnio ponovo pročitaj njegov post.

Stariji član Avatar korisnika milospinkfloyd
    Član od
    8.9.2010.
    Lajkovi
    190
    Reputacioni uticaj
    18

Citat ANGEL II kaže: Pregled poruke
    Miloše, ne mogu još da kuckam, Hadzi Dalibor ti je sve objasnio ponovo pročitaj njegov post.
    pa nije bas nista posebno objasnio na temi 2824-2 vs 3135 ali ajd... nije bitno hteo sam samo da pitam koji je to od ta dva neuporedivo bolji od drugog jer ja vidim da su u najmanju ruku priblizno dobri...ok, istazicu ja sam tu temu @vladas mi je poslao link.

e sad posto me je angel ohrabrio da olaksam dusu, to cu i uciniti i reci manje vise sve sto je on, samo na drugi nacin. (samo da naglasim da nikoga ovde ne prozivam vec samo iznosim svoje misljenje, koje imam i van ucestvovanja na ovom forumu)

na svetu postoji mali milion grupa potrosaca raznih proizvoda ka kojima poseduju neku strast, pa tako medju njima ima i onih koji svoj novac trose na umetnicke slike, neki na automobile, neki na nekretnine pa i onih koji ih trose na satove.
    sto se tice tih koji vole satove u okviru njih postoji par pod-kategorija:
    1) oni koji smatraju da je opsta kultura nositi sat jer je praktican pokazivac vremena, ljudi koji ga nose cine se savremenijim i urbanijim, oni obicno kupe sat koji im prija oku i osecaju se zadovoljno nakon kupovine istog jer im pruza sve sto oni zele od sata.
    2) oni koji pate svet casovnicastva i koji se dive nacinom na koji funkcionisu satovi (mehanicki). njima pored samog sata kao pojave, zadovoljsvo pricinjava da kupe kvalitetan sat sa kvalitetnim mehanizmom. kvalitetnih proizvodjaca danas ima dosta pa su tako ti kupci orejentisani od zapada ka istoku, dakle ima izuzetno kvalitetnih japanskih, nemackih kao i svajcarskih satova. u zavisnosti od toga da li ce kupiti tissot, sinn, seiko ili hamilton razlikuju se i cene.
    3) oni koji prate svet casovnicastva i koji se dive nacinom na koji funkcionisu satovi (mehanicki). njima pored samog sata kao pojave, zadovoljsvo pricinjava da kupe kvalitetan sat sa kvalitetnim mehanizmom i PORED toga zadovoljstvo im pricinjava to da kupe sat od odredjenog proizvodjaca. pa tako svaka firma ima svoje trziste, seiko ima svoje potrosace, omega ima svoje, stowa ima svoje, rolex ima svoje. u zavisnosti od toga da li ste poklonik omege, stowe, rolexa ili seika cene vaseg zadovoljstva su razlicite.

ne vidim nista lose u tome da neko, ukoliko ce ga to uciniti srecnim, proda svoj krov nad glavom da bi kupio sat koji zeli. da li je on budala sto je to uradio ili nije to zna samo on. niko drugi ne zna da li je on ovca sto je toliko para dao na jedan sat, mozda njemu tih 5000e sto je dao za rolex ili 500e sto je dao za jedan tissot pricinjava toliko zadovoljstvo da se ne moze meriti ni sa kakvih drugih 500e ili 5000e ulozenih u bilo sta drugo
    Poslednja ispravka: milospinkfloyd (24.5.2011. u 1:45) Razlog: gram greska
    VLADAN P likes this.

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18041
    Reputacioni uticaj
    283

Citat ANGEL II kaže: Pregled poruke
    Vladas, konačno!

Previše puta se pokreće pitanje o tome koliko budala ima na forumu, počinjem ovako da doživljavam svake ovakve teme. Bile budale ovde ili svuda u svetu te budale su zaradile svoj novac i kupile sebi sat za kojeg smatraju da je nešto najbolje za njih i iznos novca koji daju, ko je tu budala?
    A svako bi od tih pametnih ljudi dao da može i imao na ruci nešto poput Breitlinga, Omege, JL, UN, IWC, GP.....

Sw
    Dok se ne zaključa tema

Pošto postoji mala mogućnost da moj raniji post u ovoj temi bude pogrešno shvaćen,postavljam aneks za koji sam ranije mislio da se podrazumeva-
    Sva priča sa ''porezom na budale'' se odnosi na dominantnu većinu potrošača koja,realno, nema pojima ni o markama satova,a kamoli o mehanizmima u njima već izbor sata vrši isključivo na osnovu reklame i pretpostavljenog,tuđeg,mišljenja o predmetu njihove kupovine.

Dakle NE ODNOSI SE na zanemarljiv(u odnosu na broj stanovnika) broj poznavalaca Sveta satova (broj se meri,maksimalno,stotinama) od kojih se većina nalazi na ovom forumu.
    Čovek koji se razume u nešto,u ovom slučaju u satove, NE MOŽE biti prevaren i platiti pomenuti porez jer ima(za razliku od ostatka ''potrošača'')punu svest o vrednosti robe koju dobija za svoj novac i u mogućnosti je da realno proceni kupovinu.

P.S.-Angel,jedino se ne slažem da bi SVI želeli pomeenute marke.Ima puno razloga zašto je to tako.
    vladas likes this.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Koliko je tačan vaš sat?
    By Baron in forum Opšti forum
    Odgovora: 83
    Poslednja poruka: 25.1.2021., 15:13
  2. Koliko satova imate?
    By VLADAN P in forum Opšti forum
    Odgovora: 50
    Poslednja poruka: 1.4.2019., 19:22